Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κιρκιλιανίδης καυστικός: Από πότε σας ενδιαφέρει η άποψη της υπηρεσίας; Την πήρατε υπόψη σας στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ή κάνατε του κεφαλιού σας;

Στη συνεδρίαση της Τρίτης του δημοτικού συμβουλίου τόσο ο
Γ. Κιρκιλιανίδης
δήμαρχος όσο και αντιδήμαρχος Χαλκίδης εστίασαν σε ένα επιχείρημα για να σταθούν απέναντι από το αίτημα- πρόταση της αντιπολίτευσης αλλά μερίδας της συμπολίτευσης που ήταν η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ρομά στην Αλεξάνδρειας ώστε αυτό και τυπικά να παραμένει ανοιχτό και το απόγευμα.

Είναι γνωστό ότι το κέντρο ρομά είναι ενταγμένο στη νεότευκτη δομή που....
ονομάζεται Κέντρο Κοινότητας και η οποία έχει ωράριο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ διότι ο στόχος και η αποστολή της είναι να εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι, οι χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει. Παραδόξως πως όταν ελήφθη η απόφαση πέρσι τον Απρίλιο για την καθιέρωση του κυλιόμενου ωραρίου στο Κέντρο Κοινότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος λειτουργώντας ως ξερόλας που κατέχει την απόλυτη σοφία εξαίρεσε το παράρτημα Κέντρο Ρομά από το ωράριο αυτό γιατί έτσι έκρινε αυτός και ίσως κανά δυο συνεργάτες του χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να συμβουλευτεί την κίνηση που αποτυπώνεται στην ηλεκτρονική βάση του κέντρου κλπ.

Ο τέως δήμαρχος Φ. Δημητριάδης έθεσε το θέμα και η κουβέντα άνοιξε. Το αίτημα της επέκτασης ωραρίου το στήριξε και ο Χρ. Αλευράς τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ απλό θέμα. Το ίδιο έκαναν και μια σειρά σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκφράστηκαν μέσω του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κιρκιλιανίδη που τόνισε την αναγκαιότητα της επέκτασης του ωραρίου διότι το πρόγραμμα πρέπει να εξυπηρετεί ανθρώπους και όχι ..εγωισμούς.

Εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα. Ο δήμαρχος παίρνει το λόγο και λέει το επιχείρημα που θα αποτελούσε τη γραμμή άμυνας. Λέει ότι πρέπει η όποια αλλαγή να στηριχτεί σε εισήγηση της υπηρεσίας και ότι ότι το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε το ωράριο του Κέντρου Κοινότητας είναι τόσο φρέσκο που δεν είναι δυνατόν να γίνουν αλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δίνει το λόγο στον ξερόλα Χαλκίδη που τον έχει εξουσιοδοτήσει να απαντήσει και με ύφος παντογνώστη λέει το εξής: "Ουδείς δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή αν δεν έχει την εισήγηση της υπηρεσίας". Αυτό που είπε ήταν η μπαρούφα της εβδομάδας διότι ο ξερόλας αντιδήμαρχος φαίνεται ότι αγνοεί το ρόλο του συμβούλου και του συμβουλίου που είναι το ανώτατο όργανο του δήμου και καμιά υπηρεσία δε διοικεί αλλά επικουρεί.
Ωστόσο, δεν είναι αυτό το ζήτημα. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και κρίνεται γι αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δήμαρχος και Χαλκίδης ταυτίστηκαν σε ένα θέμα χωρίς λόγο και αιτία και όλοι αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η ταύτιση....

Πάμε τώρα στην ουσία. Μόλις είπε ο δήμαρχος και ο Χαλκίδης την εξυπνάδα τους ότι πρέπει να γίνει μέσω υπηρεσίας η όποια αλλαγή παίρνει το λόγο ο Κιρκιλιανίδης και λέει με ύφος έντονο: "Για ποιο σεβασμό στις υπηρεσίες μιλάτε; Πήρατε υπόψη σας την υπηρεσία όταν καταρτίζατε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ή κάνατε του κεφαλιού σας;". Κόκαλο το δίδυμο Δήμαρχος- Χαλκίδης με τον τελευταίο να περνάει σε μια εντελώς αβάσιμη αναφορά. Ότι δηλαδή το ωράριο του κέντρου Ρομά καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση με τους εργαζόμενους στο κέντρο και την πλήρη συναίνεσή τους. Αυτό δεν έγινε ποτέ και το γνωρίζουν άπαντες αλλά ο Χαλκίδης είναι Ισαάκ και μπορεί να λέει ότι γουστάρει. Το θέμα όμως είναι ότι είναι αντιδήμαρχος και ο Γκυρίνης τον ανέχεται και του κάνει τα χατίρια.

Το θέμα δεν τέθηκε στη διαδικασία εξ αιτίας διαδικαστικού λόγου. Είναι προφανές ότι εφόσον έμπαινε σε ψηφοφορία θα περνούσε και τότε το ζήτημα από απλά γραφειοκρατικό θα μετατρέπονταν σε πολιτικό αφού το σώμα θα απέρριπτε την πρόταση Γκυρίνη- Χαλκίδη εκφράζοντας την αντίθεσή του έμπρακτα.
Στοιχειώδη πολιτική εξυπνάδα αν υπήρχε θα έπρεπε να οδηγήσει τόσο το δήμαρχο όσο και ορισμένους από τους συμβούλους του να αναδιπλωθούν έγκαιρα, να αφήσουν τους εγωισμούς και να κάνουν πολιτική όπως πρέπει. Δυστυχώς δεν το πρόβλεψαν.
Η επόμενη φάση είναι δρομολογημένη και μοιραία η διοίκηση θα κληθεί να την αντιμετωπίσει. Το αίτημα θα τεθεί εκ νέου με ό,τι προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου χωρίς την εισήγηση της υπηρεσίας και από ότι φαίνεται θα ψηφιστεί. 
Και τότε να δούμε τον ξερόλα Χαλκίδη να τσιρίζει και να λέει ότι είναι παράνομη η απόφαση του συμβουλίου.....

-Κλείνω με μια φιλική δημόσια συμβουλή: Διώξτον τώρα πριν είναι πολύ αργά. Μην ταυτίζεσαι μαζί του...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΡΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝΕ ΩΡΑΡΙΟ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΤΑ Η ΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΟΧΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΧΑΡΗ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε μοχλα ο χαλκιδης ειπε οτι ας μην μιλησω για τα προηγουμενα χρονια αρα εννοει οτι τα προηγουμενα χρονια οτι λειτουργουσε παρανομα.Κυριε μοχλα κανεις δεν ασχοληθηκε με το ιατροκοινωνικο ποτε και με το παραρτημα ρομα ολοι αδιαφορουσανε τωρα θυμηθηκε ο χαλκιδης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.ΞΥΠΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΥΧΗ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ?ΣΤΟ ΛΕΓΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ.ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΤΙΛΙ ΤΟΤΕ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΥΛΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΙΚΗ.ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.