Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Δεν πληρώνω την κλήση, θα τους πάω στο δικαστήριο!!! Ο δήμος τί κάνει; Γιατί δεν παίρνει θέση; - συζήτηση με παθόντα το πρωί

Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με έναν "παθόντα" από την εξόρμηση της τροχαίας Αλεξάνδρειας προχτές όπου έκοψε κλήσεις σε 15 περίπου οχήματα στο τμήμα της οδού Εθν. Αντίστασης από το ύψος του δημαρχείου ως το παλιό ξενοδοχείο Δωδώνη (είχα γράψει σχετικά εδώ). Ο συνομιλητής μου ονόματι Βασίλης κρατώντας στα χέρια του ένα χαρτί - αίτηση προς το..... δήμο ήταν ακόμα εκνευρισμένος με την όλη ιστορία και μου δήλωσε ότι έτσι για το γαμώτο δε θα πληρώσει την κλήση ύψους 40 ευρώ (αν πληρώσει σε δέκα μέρες είναι 20 ευρώ) και θα προσφύγει στο δικαστήριο θεωρώντας την απόφαση αυτή υπερβολική και άδικη.
Ο Βασίλης Κ. υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το τμήμα του δρόμου αυτού είναι χωρίς σήμανση που να δείχνει ότι απαγορεύεται η στάθμευση και ότι αυτός παρκάρισε έξω ακριβώς από το σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό ξενοδοχείο και βέβαια δεν είχε μαζί του μεζούρα να μετρήσει το ωφέλιμο του δρόμου αν είναι τέσσερα ή έξι μέτρα και πολύ περισσότερο όταν όλο αυτό το διάστημα αλλά και εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα η διέλευση των οχημάτων γινότανε ομαλά.
Στη συζήτηση ετέθη και μια ακόμη παράμετρος, αυτή του δήμου Αλεξάνδρειας που επί δυο μέρες τώρα παίζει τον Πόντιο Πιλάτο και δεν παίρνει θέση. Γιατί δεν μπαίνουν πινακίδες, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι ισχύει και τι όχι; Ερωτήματα που είναι προφανή αλλά απαιτούν απαντήσεις από το δήμο που ενώ παρέλαβε μια κυκλοφοριακή μελέτη για άγνωστους λόγους δεν τη θέτει σε εφαρμογή.
Εν κατακλείδι, υπάρχει θέμα στο κομμάτι του δρόμου αυτού αλλά το ίδιο θέμα υπάρχει και σε πολλούς άλλους δρόμους της πόλης με δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτό της οδού Παύλου Μελά και αυτό της οδού που περνάει μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας όπου το παρκάρισμα υπάρχει και στις δυο πλευρές του δρόμου και επ ουδενί το ωφέλιμο του δρόμου δεν είναι τέσσερα ή έξι μέτρα. Εκεί τι ακριβώς γίνεται;
Η απάντηση του διοικητή της αστυνομίας στον Βασίλη Κ. ήταν ότι για τους δρόμους αυτούς δεν υπήρξε καταγγελία. Καταγγελία έγινε για το κομμάτι αυτό μπροστά στο δημαρχείο και έπεσαν τα πρόστιμα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη κατανοώ την αγανάκτηση σου. Εκείνο που δεν κατανοώ είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου που δεν παίρνει θέση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα τις Διοίκησης του. Και επικροτώ την απόφαση σου να μην πληρώσεις την κλήση σου. Θα έχεις μάρτυρες μαζί σου όλους τους πολίτες!!

Ανώνυμος είπε...

Και στην βετσοπουλου υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης και για να λυθεί πρέπει να επανέλθει το σύστημα της πληρωμής του παρκαρισματος και για να υπάρχουν άδειες θέσεις αλλά και θα έχει έσοδα ο δήμος.