Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Το ξέρουν; Ας το μάθουν οι ξερόλες της Διοίκησης: Έρχονται καλοκαιριάτικα 600 πρόσφυγες στο 722 - Ζήτησαν έργα υποδομής από τα Υπουργεία; Τι θα κάνουν με τα κουνούπια;

Με κόκκινο η περιμετρική τάφρος στο 722, εστία κουνουπιών
Στο προηγούμενο θέμα με τα κουνούπια κάνω αναφορά σε ένα ζήτημα που αφορά τόσο την περιοχή όσο και τη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας που περί..... άλλων τυρβάζει και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το αγνοεί. Για να μην έχει να λέει ότι πιάστηκε στον ύπνο κλπ κλπ το επαναφέρω ως αυτοτελή είδηση.
Πρόκειται για μια είδηση που προέρχεται από καλή πηγή και η οποία λέει το εξής: Στο 722 θα έρθουν το επόμενο διάστημα 600 περίπου πρόσφυγες αλγερινής καταγωγής. Όλοι γνωρίζετε ότι δεν έχω προσωπικά αλλά και πολιτικά τίποτα με καμιά εθνικότητα ούτε ράτσα κλπ κλπ. Αυτά τα θέματα τα έχω λυμένα οπότε πάμε στην ουσία που είναι άλλη και βασίζεται στην οδηγία του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα και αφορά στα κουνούπια και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν.

Λέει η οδηγία ότι "Σκόπιμο θεωρείται να αποφεύγεται η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας - υποδοχής μεταναστών - προσφύγων σε περιοχές που γειτνιάζουν με μεγάλες εστίες - φυσικά ενδιαιτήματα ανωφελών κουνουπιών (ορυζώνες, που συνιστούν ιδιαιτέρως παραγωγικές εστίες ανωφελών κουνουπιών, υδροβιοτόπους, εκβολές ποταμών). Στην δική μας περίπτωση το κέντρο φιλοξενίας υπάρχει και αυτό είναι γεγονός που δεν αλλάζει. Τι μπορεί να γίνει; Μπορεί να μπει ζήτημα ομαλής ροής με προϋποθέσεις που είναι συγκεκριμένες.
Να εγκατασταθούν όλοι οι υπάρχοντες πρόσφυγες μέσα στα λυόμενα, να έρθουν κι άλλα λυόμενα ώστε όλοι να διαβιούν σε καλές συνθήκες, να γίνει σχολαστικός καθαρισμός ή δυνατόν και κλείσιμο του περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού που είναι εστία κουνουπιών και ότι άλλο προτείνουν οι ειδικοί και όχι οι άσχετοι.

Δε ρωτάω αν γνωρίζουν το ενδεχόμενο αυτό οι διοικούντες. Το πιο πιθανό είναι να παραστήσουν τους γνωρίζοντες τώρα που το έμαθαν αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει να ανασκουμπωθούν και να αφήσουν τις τρίχες με τις οποίες ασχολούνται και να ασχοληθούν με τα μείζονα ζητήματα της περιοχής και του δήμου.

Τα κουνούπια ήρθαν, είπε ο Αλευράς αλλά οι διοικούντες χαμογέλασαν και πήγαν για ...τσίπουρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ.ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΑΛΚΙΔΗ.