Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Βρήκαμε γιατί μυρίζει λεβάντα και γιασεμί στο Σχοινά- Λύσαμε το θαύμα

Το κάθε θαύμα διαρκεί τρεις μέρες και το μεγάλο τέσσερις λέει η λαϊκή σοφία αλλά εδώ στο Σχοινά κατά πως φαίνεται πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων θαύμα που όμοιό του δε ξανάγινε στα παγκόσμια χρονικά και ως εκ τούτου διαρκεί το ...θαύμα πάνω από βδομάδα.


Λοιπόν, επειδή κάνουμε ρεπορτάζ και όχι τρίχες ρώτησα άτομα από το Σχοινά που γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη τους, έχουν κάποια ηλικία και το μυαλό τους δουλεύει, μπορεί δηλαδή να..... κάνει συνδυασμούς.
Το φαινόμενο εξηγήθηκε πλήρως χτες σε συζήτηση που έγινε και μάλιστα ο συνομιλητής το ερμήνευσε με απόλυτη φυσικότητα, με τεκμηρίωση που αγγίζει την τελειότητα και ουδείς είχε λόγο να πει εναντίον.

Το μέρος λοιπόν πίσω από το εκκλησάκι είναι υγρό, λέει ο συνομιλητής, ενώ όλο το υπόλοιπο είναι στεγνό. 
Πως το εξηγούμε αυτό; αναρωτιέται. Και προχωράει στην εξήγηση διότι ξέρει, έχει ιστορικές παραστάσεις απ΄ όταν ακόμα ήταν νέος και έπαιζε στην περιοχή.
-Στο σημείο αυτό πριν από πολλά χρόνια υπήρχε μια βρύση που έβγαζε νερό. Ήταν και ένα ποστάβι. Το μοτέρ κάποια στιγμή χάλασε και η βρύση έκλεισε γιατί δε χρειάζονταν πια. Για να υπάρχει βρύση σημαίνει ότι η γεώτρηση χτύπησε φλέβα νερού. 
Ως γνωστόν τα υπόγεια νερά είναι σε διάφορα επίπεδα και κυκλοφορούν όπως τα ποτάμια και οι λίμνες στο έδαφος. Το ίδιο υπάρχει και στο υπέδαφος.
-Προφανώς κάποια υπόγεια λίμνη όπου καταλήγουν τα νερά από τις αποχετεύσεις των πλυντηρίων όλα αυτά τα χρόνια που τα απορρυπαντικά τους είναι γεμάτα αρώματα και τριαντάφυλλα και γιασεμιά ενώθηκε με τη φλέβα που πίναμε νερό τότε και άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω το νερό που είναι γεμάτο αρώματα από τα απορρυπαντικά!!!
-Όποιος πάει στο Λιντλ, λέει ο συνομιλητής, θα δει ότι τα απορρυπαντικά που πουλάει έχουν άρωμα σαν κι αυτό που βγαίνει στο Σχοινά!!!

Το τελευταίο επιχείρημα ήταν καταλυτικό! Ο συνομιλητής ερμήνευσε το θαύμα και μάς έστειλε αδιάβαστους.
Βέβαια οι πιστοί δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμιά ερμηνεία διότι τα θαύματα, όπως είπε και ο Μητροπολίτης, δεν ερμηνεύονται. Πάντως πρέπει να εκφράσω ένα παράπονο σχετικά με τον μητροπολίτη. Είχε προαναγγείλει ότι θα γίνει θαύμα στο Καμποχώρι όταν εγκαινίαζε το ξωκλήσι του Παίσιου αλλά φαίνεται ότι είχε σειρά ο Σχοινάς....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήθηκε από σεναριογράφο ταινιών επιστημονικής φαντασίας