Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Από Αλεξάνδρεια ως τα Γιαννιτσά 315€ - Από Σαλονίκη -Αθήνα 500€! Ακριβοπληρώνουμε τη μεταφορά των σκουπιδιών γιατί η διοίκηση Γκυρίνη ....

Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Αλεξάνδρειας και Γιαννιτσών είναι 20 χιλιόμετρα. Άλλα τόσα να επιστρέψει έχουμε 40 χιλιόμετρα. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο, η απόσταση.
Το δεύτερο δεδομένο είναι το κόστος. Ο δήμος Αλεξάνδρειας μετά την πρόταση της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ θα πληρώσει σε ιδιώτη 60 χιλιάδες ευρώ.
Το τρίτο δεδομένο είναι το φορτίο. Θα μεταφερθούν 3.800 τόνοι σκουπιδιών.

Αν κάνουμε μια διαίρεση θα..... διαπιστώσουμε ότι το κόστος εκάστου τόνου απορριμμάτων που σήμερα βρίσκεται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης προκύπτει σε 15,8€.
Αν υποθέσουμε ότι το φορτηγό χωράει 20 τόνους και κάνουμε τον πολλαπλασιασμό προκύπτει το κόστος κάθε δρομολογίου που είναι: 315,8€. 
Δεν είναι και άσχημα, έ;

Από την Αλεξάνδρεια ως τα Γιαννιτσά λοιπόν το δρομολόγιο ενός εικοσάτονου αυτοκινήτου κοστίζει πάνω από τριακόσια ευρώ.
Ας δούμε πόσο κοστίζει ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Έψαξα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα ότι σήμερα μπορείς να στείλεις δρομολόγιο με κόστος γύρω στα 500 ευρώ. Ξεκινάει νταλίκα από Ελλάδα για Γερμανία με φορτίο και κοστίζει γύρω στα δυο χιλιάρικα.

Όταν για 40 χιλιόμετρα πήγαινε έλα εσύ πληρώνεις όσο παίρνει ένας φορτηγατζής από Θεσσαλονίκη ως τη Λαμία τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε ή είναι βλαξ ο φορτηγατζής και δουλεύει τζάμπα ή είναι πολύ έξυπνος ο εργολάβος που θα πάρει τη δουλειά στην Αλεξάνδρεια και παίρνει τόσα πολλά.
Βέβαια, θα πει κάποιο παπαγαλάκι ότι μέσα στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και η φόρτωση που σημαίνει φορτωτής, χειριστής κλπ. Και; 

Κλείνοντας να επισημάνω κάτι σημαντικό κατά την άποψή μου. Όταν για τρεις μήνες ξοδεύεις 60 χιλιάδες ευρώ που σημαίνει ότι μπορεί το ποσό αυτό να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί ακόμα αφού τα ίδια μέσα δεν επαρκούν και το πρόβλημα με το ωράριο του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών παραμένει γιατί η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ δε φρόντισε να είναι έτοιμη ώστε να προχωρήσει σε αγορά καινούργιων ή μεταχειρισμένων οχημάτων αμέσως μόλις το επέτρεψε ο νόμος;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναδύεται μια μπόχα και καλό είναι να φοράμε και καμιά μάσκα. Αλλά λέω εγώ τώρα, λέω μήπως η μεταφορά θα γίνει με πολυτελή αυτοκίνητα , και με οδηγούς που θα έχουν μεταπτυχιακό και θα γνωρίζουν και ξένες γλώσσες και για αυτό το κόστος είναι τόσο μεγάλο? Γιατί κάτι άλλο ………. Δεν μπορώ να σκεφτώ.