Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Για την παγκόσμια ημέρα νερού έγραψε μήνυμα για τον Βιολογικό που έχει ή δεν έχει άδεια λειτουργία κουβέντα. Γιατί;

Μπασδεκόπουλος Θοδ.
Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα και η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας δημοσίευσε μήνυμα του προέδρου της σχετικό με το νερό και τη σημασία του. Πολύ ορθά έπραξε ο πρόεδρος και έκανε αισθητή την παρουσία του με το μήνυμα αυτό και μάλιστα όποιος κάνει τον κόπο να το διαβάσει θα διαπιστώσει ότι όλα όσα επισημαίνει είναι ορθά και χρήσιμα.
Γράφω τα παραπάνω για να δείξω ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας έχει την κατάρτιση και τη γνώση να κάτσει να γράψει δέκα αράδες με.....
σωστή σύνταξη και μεστότητα και συμπεραίνω ότι εκούσια αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα εδώ και μέρες σχετικά με το αν έχει ή όχι εγκεκριμένη άδεια λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός της Αλεξάνδρειας. Η πληροφόρηση που έχω, όπως και πολλοί άλλοι γνωρίζουν, είναι ότι η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού στερείται αδείας εδώ και χρόνια και μάλιστα έχει με το θέμα ασχοληθεί ο εισαγγελέας.
Προς τι λοιπόν η επίμονη σιωπή του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αλλά και του ιδίου του δημάρχου Γκυρίνη για το θέμα; Έχουν να πουν κάτι; Ας το πουν για να κριθούν από τους δημότες...
Εκτός κι αν δεν έχουν να πουν τίποτα οπότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Με την ευκαιρία διαβάστε το μήνυμα του προέδρου Μπασδεκόπουλου για την παγκόσμια ημέρα νερού:

"Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του κόσμου και να υιοθετήσουν απλές και αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων αλλά και την αποφυγή της κατασπατάλησης του

Ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, κυρίαρχο στοιχείο στον πλανήτη μας και πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στο πλανήτη , το 97% είναι θαλασσινό νερό και μόνο το 3% είναι πόσιμο απ;o αυτό το ποσοστό, εκ των οποίων τα 4/5 βρίσκονται αποθηκευμένα υπό μορφή πάγου και χιονιού στους πόλους και τα βουνά., το υπόλοιπο 1/5 του πόσιμου νερού χρησιμοποιείται κυρίως στη γεωργία (70%) και μόνο το 30% για ανθρώπινη κατανάλωση.
Στη χώρα μας, η σπατάλη νερού είναι τεράστια, καθώς, ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα απαιτούνται 600.000 κυβικά νερού καθημερινά, στην πραγματικότητα καταναλώνονται τα διπλάσια.

Η εξοικονόμηση λοιπόν του πολυτιμότερου μας αγαθού είναι υπόθεση όλων μας, για αυτό σας προτείνουμε την αλλαγή στάσης μας για την ορθολογικότερη χρήση του νερού:
• με το να ελέγχουμε τακτικά το υδρόμετρό μας για τυχόν διαρροή
• με το να πλένουμε τα χέρια μας με χαμηλή ροή νερού
• με το επιδιορθώνουμε άμεσα για τυχόν βλάβες στο καζανάκι ή την βρύση

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας (ΔΕΥΑ ΑΛ), έχει πολλαπλό ρόλο, αφού φροντίζει να εξασφαλίσει καθ' όλο το 24ωρο και την επάρκεια παροχής καθαρού νερού για την πόλη και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά της, για την άμεση αποκατάσταση, βλαβών των δικτύων της, και για την προστασία των υδάτινων πόρων με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την ένταξη της επιχείρησης σε διάφορα επιχειρησιακά αναπτυξιακά προγράμματα, κλπ .

Η μέρα αυτή, πρέπει να είναι αφορμή ευαισθητοποίησης, εγρήγορσης και προβληματισμού για το ρόλο και την αξία του νερού, το οποίο είναι μέσο επιβίωσης, φορέας πολιτισμού και θα πρέπει να προασπίζεται με κάθε μέσο και τρόπο διότι είναι κοινή περιουσία όλων μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να απαντησει ο προεδρος γιατι ξερει τι του συμβαινει στην δευα?Ολο στο μαγαζι του ειναι τον βλεπουμε συνεχεια.Πανε ψαξε τον εσυ και αν τον βρεις στην δευα ελα να μας βρεις.Αυτοι στην δευα που λενε εμας τι μετρα να παρουμε να μην ξοδευουμε νερο σου λεω ενα.Εδω και μηνες παραγωγος κηπευτικων ζητησε αποζημιωση για την παραγωγη του επειδη ειχε ζημια απο συνεχη διαρροη υδρευτικου δικτυου στο δημο μελικης.Ζηταει 3000 ευρω απο την δευα ετσι φωναζε στα καφενεια τους ενημερωσε λεει μηνες.Μας μιλανε και για οικονομια νερου μετα πολυ υποκρισια.Δες διαυγεια κυριε μοχλα.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην ξέρει τι του γίνεται. Εγώ ως καταναλωτής στην ΔΕΥΑΛ πηγαίνω περισσότερες φορές από αυτόν που νομίζει πως έτσι διοικείται μια επιχείρηση. Θέλω να τον ρωτήσω στην δική του επιχείρηση έτσι την διαχειρίζεται? Για να μην του φάω το δίκαιο όμως θα του αναγνωρίσω πως είναι τέλειος κυνηγός γουρουνιών. Επομένως την επόμενη φορά ΑΝ θα είναι υποψήφιος να το γράψει στο βιογραφικό του ως μοναδικό προσόν.