Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Φρ. Καρασαρλίδου στον ΑΣ Επισκοπής και στο Επιμελητήριο Ημαθίας- Τι είπε

Η βουλευτής Φρόσως Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τον συνεταιρισμό ΑΣ Επισκοπής και το Επιμελητήριο Ημαθίας στο πλαίσιο των επαφών της για ενημέρωση.

Στον ΑΣ Επισκοπής συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Λογγιζίδη και τον διευθυντή κ. Τσιακίδη, συνοδευόμενη από τα.....
στελέχη του Σύριζα Νάουσας Δήμο Διδασκάλου και Θωμά Μάρα όπου συζήτησαν διάφορα θέματα του συνεταιρισμού και των παραγωγών. 
Η βουλευτής ενημέρωσε για το  πρόγραμμα της  Δωρεάν Διανομής για τα ροδάκινα, ότι γίνονται επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλους φορείς και υπουργεία. Επίσης στο θέμα της ιδιαιτερότητας  που έχει η ποικιλία ακτινιδίων Τσεχελίδη  (η οποία αφορά πολλούς παραγωγούς του συνεταιρισμού), συζητήθηκε η βοήθεια της βουλευτού για να γίνουν επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο στις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς και η συμμετοχή του συνεταιρισμού στη δημιουργία πρωτοκόλλων συνεργασία για εξαγωγή ακτινιδίων στην Ν. Αμερική. 
Επίσης, η βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το αίτημα του συμψηφισμού των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών και αποζημιώσεων.

Κλείνοντας, η κα Καρασαρλίδου ανέφερε ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα  με τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου  για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης  και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει ενημέρωση στον νομό από κυβερνητικά στελέχη και ειδικούς επιστήμονες ώστε να διευκρινιστούν οι οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν. 

Στην συνέχεια η κα Καρασαρλίδου  επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας συνοδευόμενη από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστόπουλο, όπου είχε επαφή με τον πρόεδρο κ. Μπίκα. Αρχικά η κα Καρασαρλίδου ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο πρόεδρο και ενδιαφέρθηκε για τα νέα του καθήκοντα και τις προοπτικές του Επιμελητηρίου.

Ο  πρόεδρος ανέφερε ότι το Επιμελητήριο έχει περίπου 10.280 μέλη από τα οποία τα 6.500 είναι ενεργά, επισήμανε την έλλειψη προσωπικού και την πρόθεση  να γίνουν δύο παραρτήματα (Νάουσα-Αλεξάνδρεια) ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα μέλη τους. Ενημέρωσε για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου και των μελών του, με συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τα Επιμελητήρια, τον οποίο θεωρεί ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

Τέλος η βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα της Αμάλθειας και τη στέγαση του και  ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις ενέργειες που γίνονται  μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για την επίλυση του.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο για απρόσκοπτη συνεργασία ώστε να λυθούν προβλήματα που αφορούν το νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: