Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ο εμπαιγμός είναι το λιγότερο. Η εγκληματική αδιαφορία για τη ρύπανση του περιβάλλοντος είναι αυτή που ...σκοτώνει

Π. Γκυρίνης
-Μεγάλα και παχιά λόγια οι δεσμεύσεις και η ρύπανση συνεχίζεται κανονικά
-Η επέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είναι επιβεβλημένη για να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία

Πέρασαν τέσσερα χρόνια, ήταν 4 Μαρτίου 2014, όταν η παράταξη ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον Π. Γκυρίνη υπερθεμάτιζε για την προστασία του περιβάλλοντος αφενός και ασκούσε έντονη κριτική στον τότε δήμαρχο Φ. Δημητριάδη. Η παράταξη του.....
μελλοντικού δημάρχου μάλιστα αναλάμβανε δεσμεύσεις λέγοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητα και ότι θα ήταν επικεφαλής τμήματος αρμόδιος αντιδήμαρχος ο οποίος θα πλαισιώνονταν από ειδικούς επιστήμονες και συμπολίτες για να αντιμετωπίσουν το κορυφαίο αυτό ζήτημα, το ζήτημα της ρύπανσης που καθημερινά σκοτώνει κόσμο.

Ο Π. Γκυρίνης έγινε δήμαρχος, πέρασαν τέσσερα χρόνια αλλά το μόνο που έκανε είναι να ορίσει έναν αντιδήμαρχο αρμόδιο για την καθαριότητα που τρέχει και δε φτάνει (την πρώτη διετία ο Τόκας και τώρα ο Βουλγαράκης) και το περιβάλλον πήγε στα αζήτητα. Ούτε ειδικοί επιστήμονες αναζητήθηκαν να προσφέρουν, ούτε πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι κλήθηκαν να συνδράμουν ούτε καμιά περιβαλλοντική επιτροπή συστήθηκε για να στηρίξει πολιτικά το όποιο εγχείρημα. Είναι προφανές ότι η προ τετραετίας τοποθέτηση ήταν λόγια παχιά που ούτε λέξη δεν έγινε πράξη.

Έλεγε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση (δημοσιεύεται στο τέλος του κειμένου) ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να γίνει διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων αλλά αυτά ακόμα συνεχίζουν να καίγονται, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης αποκαλούνταν "διαβόητος" που τότε είχε άριστη εικόνα μπροστά σ΄ αυτό το χάλι που επικρατεί σήμερα, τα ληγμένα και παράνομα φάρμακα που είναι αποθηκευμένα σε αποθήκες συνεχίζουν να υφίστανται, βιομηχανικές μονάδες λειτουργούν χωρίς βιολογικό κλπ, και η διοίκηση Γκυρίνη απλώς κλείνει τα αφτιά της και τα μάτια της αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία, για την υγεία των συμπολιτών, των παιδιών μας. Γιατί, η αναξιοπιστία είναι το λιγότερο που μπορεί να προσάψει κανείς στην εν λόγω διοίκηση. Αυτό που της προσάπτει ο κόσμος είναι η αδιαφορία για την προστασία του περιβάλλοντος εν τοις πράγμασι...


Η ανακοίνωση του 2104 είναι:

Ώρα Ευθύνης" - Παναγιώτης Γκυρίνης 2014
4 Μαρτίου 2014  
Παρέμβαση για το περιβάλλον 
– Ανύπαρκτη πολιτική για το περιβάλλον από την διοίκηση Δημητριάδη 
– Κορυφαίο θέμα για την παράταξή μας

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Σαλτουρίδη από τα Τρίκαλα αναγκάζει την παράταξή μας «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» να πάρει θέση για το μεγάλο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της ανύπαρκτης πολιτικής διαχείρισης εκ μέρους της διοίκησης του δήμου αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε όλο το εύρος του δήμου Αλεξάνδρειας είναι γνωστό ότι συντελείται μια συνεχής και αδιάκοπη μόλυνση του περιβάλλοντος είτε από ενδογενείς είτε εξωγενείς παράγοντες. Το αποτέλεσμα αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι η αύξηση κρουσμάτων καρκίνων στην περιοχή που κυριολεκτικά θερίζει και βέβαια η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.
Εργοστάσια και διάφορες μονάδες λειτουργούν χωρίς να λειτουργούν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς μολύνοντας τα στραγγιστικά κανάλια. Αποθήκες «φιλοξενούν» ληγμένα φυτοφάρμακα και λιπάσματα που είναι βόμβες κατά της υγείας όλων μας και του τοπικού περιβάλλοντος. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι ανύπαρκτη και αφενός ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον διαβόητο σταθμό μεταφόρτωσης πλην όμως δεν τηρείται κανένας συμβατικός όρος και έχει ρυπανθεί η περιοχή που έχει χωροθετηθεί για τον σκοπό αυτό. Η διοίκηση Δημητριάδη δεν έβαλε ποτέ στην ατζέντα της, αν είχε ποτέ τέτοια ατζέντα, την διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων που σήμερα καίγονται εκλύοντας τοξικό καπνό με τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα.
Τα παραδείγματα θα μπορούσε να είναι ατελείωτα και ο κατάλογος της ρύπανσης μεγάλος αλλά σημασία για την παράταξή μας έχει «τι μέλλει γενέσθαι».

Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δεσμεύονται δημόσια και κατηγορηματικά ότι το περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα από τα πρώτα θέματα της διοικητικής μας ατζέντας και δηλώνουμε ότι δίνουμε μεγάλο βάρος στον τομέα αυτόν τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό. Απαντάμε σε πολιτικό επίπεδο με την δημιουργία τμήματος περιβαλλλοντικής πολιτικής με επικεφαλής αρμόδιο αντιδήμαρχο και ο οποίος θα έχει ως αρωγούς τόσο την υπηρεσία του δήμου όσο και ένα επιτελείο ειδικών επιστημόνων του Δήμου Αλεξάνδρειας που όλοι μαζί και με την αρωγή των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλόγων και οργανώσεων να σώσουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα.
Η παράταξή μας «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα επανέρθει στο θέμα του περιβάλλοντος με αναλυτικό τρόπο τόσο στο πρόγραμμα που θα τεθεί στην κρίση του λαού του δήμου Αλεξάνδρειας όσο και στην δημόσια διαβούλευση όπου κάθε συμπολίτης θα έχει την δυνατότητα να συμπληρώσει, να κριτικάρει, να συνδιαμορφώσει με μας, το αύριο του δήμου μας.



-- Όποιος πολίτης θέλει να καταγγείλει ή να αναφέρει οτιδήποτε μπορεί να μπει στο παρακάτω λινκ του Συνηγόρου του Πολίτη και να περιγράψει την κατάσταση: https://www.synigoros.gr/?i=dimotis.el.upotheseis_koinoxristoi_xoroi

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.ΜΟΧΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΥ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΜΟΧΛΑ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΔΕΥΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ??ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΡΕ ΧΑΡΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ROUNDAP ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟΕΒ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΣΕ ΡΑ ΧΑΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θέλουν να τηρούν την νομιμότητα δεν έχουνε άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων , και ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί παράνομα και θα ασχοληθούν με τα κενά των φυτοφαρμάκων? Μια λύση υπάρχει να επέμβει ο Ισαάκ ο Χαλκίδης και να κάνει καταγγελίες στους αρμοδίους, άλλωστε το ξέρει αυτό το σπορ και από τον πρώην Δήμο Μελίκης αλλά και τώρα ως αντιδήμαρχος τρομάρα του.

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΝΟΣΤΑΛΓΕ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς οι τρείς στον καφενέ τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δεν βαριέσαι δεν βαριέσαι αδελφέ……..