Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΟΚ!!! Πέντε ολοκαίνουργια ασθενοφόρα στο Γιδά και ΕΚΑΒ μαζί!!! Κατουρήθηκε πάνω του ο Πολλάκης μετά την επιστολή Γκυρίνη!!! -- troll


Φτάνω το πρωί, κατά τις 8, στην Αλεξάνδρεια και ξαφνικά ακούω να ουρλιάζουν οι σειρήνες. Λέω μέσα μου "ποιος ξέρει πού έπιασε φωτιά και τρέχουν οι..... πυροσβέστες". Ευτυχώς δεν ήταν καμιά πυρκαγιά και δε χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία. Αργότερα έμαθα την αιτία. Κατέφταναν σε πομπή τα ολοκαίνουργια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την πρώην ΥΕΒ όπου και πάρκαραν έξω από το ολοκαίνουργιο γραφείο των υπαλλήλων που λειτουργεί εκεί, η νέα βάση του ΕΚΑΒ!!!
Αμέσως μετά διαβάζω την ανακοίνωση- επιστολή του Γκυρίνη (που πιθανόν να έγινε σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ισαάκ που ξέρει από επιστολές και έγγραφα) σε Ξανθό και Πολλάκη και κατάλαβα τη σπουδή των Συριζαίων υπουργών. Η επιστολή έφυγε χτες το μεσημέρι και προφανώς το απόγευμα οι δυο υπουργοί τη διάβασαν, συζήτησαν μεταξύ τους και έδωσαν αμέσως εντολή στις υπηρεσίες τους να ικανοποιήσουν το αίτημα του δημάρχου Αλεξάνδρειας και μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα επισκευάστηκε- ανακαινίστηκε ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην πρώην ΥΕΒ και πρωί πρωί έφταναν με τις σειρήνες να ηχούν χαρμόσυνα τα ασθενοφόρα. 
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του δημάρχου των έργων και της συνέπειας, για μια νέα κατάσταση που πλέον δημιουργείται στο χώρο της υγείας και ειδικότερα της πρόληψης στην ευρύτερη περιοχή και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στην επιστολή του Γκυρίνη που έκανε τον Πολλάκη να κατουρηθεί πάνω του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και μάλιστα δημόσια στον δήμαρχο και οφείλουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς του δήμου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικοί μαζί να εκδώσουν ανακοινώσεις ευχαριστήρια στο πρόσωπό του.
-Πιστέψατε λέξη από τα παραπάνω; Ευτυχώς, γιατί τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η επιστολή δεν έγινε σε συνεργασία με τον Ισαάκ (ένας είναι ο Ισαάκ) αλλά τη συνέταξε μια διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου.
Δείτε την επιστολή προς το Υπουργείο. Αν γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή θα γίνει μόνο αν το πάρουν ζεστά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς άλλος.

Η επιστολή Γκυρίνη είναι:

"Kύριε Υπουργέ, 

Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για τους δημότες της ,  σας παραθέτουμε  παρακάτω λόγους για τους οποίους θεωρούμε επιτακτική την σύσταση και λειτουργία  σταθμού ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια. 
 
Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας καλύπτει την μεγαλύτερη γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχή περίπου 50.000 κατοίκων. Eίναι το μοναδικό στον νομό Ημαθίας όταν σε άλλους νομούς με τον ίδιο ή και λιγότερο πληθυσμό υπάρχουν περισσότερα από δύο Κέντρα Υγείας .
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά του 2017  ο αριθμός προσέλευσης επειγόντων περιστατικών στο ΚΥΑ   ανέρχεται σε 26.502, ενώ με τα επίσημα  στοιχεία του ΕΚΑΒ για το 2017, το ΕΚΑΒ δέχτηκε α. 3.635 κλήσεις από την περιοχή του Δήμου Βέροιας β. 1.724 κλήσεις από την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας γ. 1.232 κλήσεις από την περιοχή του Δήμου Νάουσας (περιλαμβάνει δευτερογενής μη επείγουσες διακομιδές στο Γ.Ν. Βέροιας).
 
Καλύπτει 4 κομβικά σημεία στην Εγνατία , την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών (κλειδί ) , την Παλαιά Εθνική Βέροιας – Θεσσαλονίκης , Νέα Ιόνιο οδό, και τον κόμβο Ο.Σ.Ε στο Πλατύ Ημαθίας αντιμετωπίζοντας σοβαρά τροχαία ατυχήματα καθώς υπάρχουν και πολλά αγροτικά μηχανήματα. 
 
Εξυπηρετεί πληθώρα περιστατικών από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων που υπάρχει στην πόλη της Αλεξάνδρειας εδώ και δυο χρόνια

Η διακοπή λειτουργίας του πρώην ΙΚΑ Αλεξάνδρειας δημιουργεί ακόμη ένα  μελανό σημείο για την ισότιμη και ισόνομη κατανομή υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας  σε σχέση με τους όμορους δήμους Βέροιας και Νάουσας όπου υπάρχουν Κ.Υ – ΤΟΜΥ  και Νοσοκομεία.  
 
Από την ίδρυση του ΚΥΑ  27.07.1986 λειτουργούσε βάση ΕΚΑΒ επί 24ωρου , λόγω όμως των μνημονιακών αναγκών μεταφέρθηκαν όλοι οι υπάλληλοι στην Βέροια με αποτέλεσμα και πάλι την μείωση παροχών υγείας για την περιοχή μας.
 
Με βάση όλα τα δεδομένα και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας είναι προφανές ότι η περιοχή μας ενώ έχει μεγάλη ανάγκη για σωστές επανδρωμένες δομές υγείας, εν αντίθεση  έχει  δεχτεί τις μεγαλύτερες εκπτώσεις σε υπηρεσίες Υγείας, για το λόγο αυτό  η 24ωρη παρουσία ασθενοφόρου, μέσω της ίδρυσης Τομέα – Σταθμού ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια είναι επιβεβλημένη , ενώ αποτελεί αίτημα όλων των δημοτών και των φορέων της περιοχής μας, επίσης ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, καθώς η δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ θα ενδυναμώσει τις υποδομές υγείας στον τόπο μας, σώζοντας περισσότερες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: