Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αλευράς: Αντί για κυλικείο δώστε το σε μας να κάνουμε γραφείο να βλέπουμε τις μελέτες που δεν ...φτιάχνετε" !!!

Χρήστος Αλευράς
Εδώ και κάποιους μήνες το κυλικείο που λειτουργούσε στο δημοτικό κατάστημα είναι κλειστό εξ αιτίας της αποχώρησης της κυρίας που το δούλευε για τον απλό λόγο ότι δεν έβγαινε μεροκάματο. Με τιμές αστείες για τα δεδομένα της αγοράς και με ελάχιστη κατανάλωση ήταν μονόδρομος το κυλικείο να μείνει "ορφανό".
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ως όφειλε έβγαλε σε δημοπρασία το κυλικείο και το μίσθωμα έφτασε στα 370€/μήνα!!! Δέκα και πλέον φορές περισσότερο από όσο ήταν το μηνιαίο μίσθωμα...
Ευτυχώς για τον..... πλειοδότη κατάλαβε ότι αυτό που πήγαινε να κάνει ήταν σκέτη οικονομική καταστροφή και υπαναχώρησε χάνοντας την εγγύηση που είχε καταθέσει.
Το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο για τον εξής λόγο: Μόνο το δημοτικό συμβούλιο εκ του νόμου μπορεί να μειώσει την τιμή εκκίνησης της νέας διαδικασίας αφού ο νόμος προβλέπει ότι αν δε γίνει μείωση τότε η δημοπρασία θα πρέπει να έχει ως τιμή εκκίνησης το ποσό που πρόσφερε ο τελευταίος πλειοδότης, δηλαδή τα 370 ευρώ!

Και εδώ αρχίζει ο παραλογισμός. Όλοι παραδέχονται ότι το κυλικείο στο δήμο είναι ασύμφορο και ότι ουδείς θα βρεθεί να το "χτυπήσει". Το λέει καθαρά ο δήμαρχος και προτείνει ως τιμή εκκίνησης τα 30€ το μήνα. Αστείο το ποσό για έναν δήμο και εδώ έρχεται να "κουμπώσει" η πρόταση Αλευρά που πρότεινε το αυτονόητο: "Αφού υπάρχει εξυπηρέτηση, αφού δεν χρειάζεται το κυλικείο, αφού δεν βγαίνει ο ανάδοχος που θα το καταλάβει, δώστε μας εμάς την αντιπολίτευση ένα γραφείο εκεί πέρα, που το έχουμε μόνιμο, μόνιμη ανάγκη. Δεν χρειάζεται. Δώστε μας ένα χώρο να λειτουργούμε, να βλέπουμε και καμία μελέτη από αυτές που δεν φτιάχνετε"

Και αντί η διοίκηση του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση προς όφελος των παρατάξεων του δήμου και της διαφάνειας που συνιστά η ύπαρξη ενός γραφείου εντός του δημοτικού καταστήματος προτίμησαν άπαντες να σιωπήσουν και να παραστήσουν για ακόμα μια φορά τους ...γερμανούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: