Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Να γιατί δεν πήγε διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ στο αναπτυξιακό συνέδριο - Δεν είχε τί να πει και τι να μολογήσει

-Για να πας σε μια σύσκεψη πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, να έχεις υπομνήματα έτοιμα, προτάσεις ώριμες και ετοιμότητα.
-Δώσε όλες τις αρμοδιότητες στον Ισαάκ να σωθεί η παρτίδα δήμαρχε

Ά
κουγα και έβλεπα την απευθείας μετάδοση του αναπτυξιακού συνεδρίου της κεντρικής Μακεδονίας που γίνεται από το πρωί και ως την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και κάποια στιγμή πιάνω αυτό που είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλος. Τι είπε ο υπουργός;
Είπε ότι είναι ντροπή για τους ΟΤΑ να έχουν ως ποσοστό ανακύκλωσης στα απορρίμματά τους 4-6% και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο..... ζήτημα περιγράφοντας την κατάσταση με μελανά χρώματα.
Αμέσως σκέφτηκα ότι άμα ο υπουργός γνώριζε ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας, ο δεύτερος σε πληθυσμό στην Ημαθία και πρώτος σε έκταση στο νομό δεν έχει καθόλου ανακύκλωση στα αστικά απορρίμματα και βέβαια ούτε υποψία στα υπόλοιπα τότε ίσως έριχνε και κάνα "γαλλικό".
Επίσης σκέφτηκα και το εξής και ίσως μεταξύ μας να είναι και έτσι. Είναι μια λογική εξήγηση για την απουσία της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ από την συνάντηση που έγινε στη Βέροια προ δυο εβδομάδων και στην οποία είχαν πάει όλοι οι δήμαρχοι και οι φορείς αλλά ο δήμος της Αλεξάνδρειας δεν πήγε...
Και να πήγαινε θα έπρεπε να πει κάτι, να προτείνει κάτι, να περιγράψει κάτι. 
Τελικά και μετά την επιμονή του βουλευτή του Σύριζα Χρ. Αντωνίου κάθισαν και έγραψαν έναν κατάλογο έργων- αιτημάτων και με αυτόν τον τρόπο κατέστη δυνατή και η παρουσία της Αλεξάνδρειας στο συνέδριο αυτό.

Ο αντ΄ αυτού δήμαρχος
Ισ. Χαλκίδης με το δίκιο του
είναι ικανοποιημένος αφού
ο δήμαρχος κάνει
ό,τι του πει!!!
Τι ακριβώς να περιγράψει; Ότι κατάφερε να μετατρέψει σε ανοιχτό σκουπιδότοπο τον Σταθμό Μεταφόρτωσης με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία;
Να περιγράψει ότι νοικιάζει απορριμματοφόρα για να μεταφέρει τους 4 χιλιάδες τόνους στα Γιαννιτσά και στην τελική ο τόνος θα κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στα 17 ευρώ;. Ούτε τσίπουρο να μετέφεραν που λέει ο λόγος.

Η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ απέτυχε και το ξέρει. Για αυτό επέλεξε να διανύσει την τελευταία της περίοδο με κάγκελα στις εξέδρες, με φωτογραφίες άνευ ουσίας....
Δεν τη φταίει κανείς τη διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ, μόνη της έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέων ξεκάθαρο από καιρό τώρα πως η Διοίκηση Γκυρίνη είναι ανύπαρκτη. Διοικείται από την γνωστή τρόικα που έχει επικεφαλή τον Δήμαρχο. Δεν ξέρει και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου. Δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκά προγράμματα που φέρνουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου. Δεν υπάρχει Γενικός Γραμματέας για τον συντονισμό του έργου. Πληρώνουν οι δημότες τους τρείς ειδικούς συνεργάτες που έχει ο Δήμος ,και που προσέλαβε νομίμως ο Δήμαρχος αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η προσφορά αυτών των ανθρώπων και ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν ανατεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους και ποια είναι τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δεδομένου ότι διανύουμε τον τέταρτο χρόνο τις Διοίκησης. Ο Δήμαρχος έχει πλήρη άγνοια διοίκησης ενός Δήμου που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και χρειάζεται να έχεις γνώσεις , μόρφωση, επιτελείο, και ανοιχτό μυαλό. Ο Γκυρίνης δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Και λόγω αδυναμίας όλων αυτών προσπαθεί να επιβληθεί με άκρατο εγωισμό προς τους πάντες. Έχει τώρα και τον Ισαάκ Χαλκίδη που ηθελημένα τον σπρώχνει προς τον γκρεμό ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα και λόγω έλλειψης πρωτοβουλιών από το Δήμαρχο επικρατεί αυτό το αλαλούμ, που όμως έχει αρνητικά αποτελέσματα για την σωστή λειτουργία του Δήμου, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι λειτουργεί εις βάρος τις πόλης μας αλλά και όλου του Δήμου μας.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε βλέπω με μαεστρία κρατάς την κουτάλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο πιο άσχετος δήμαρχος ολων των εποχών δεν έκανε απολύτως τίποτα μόνο τσίπουρα στο μεζέ και τιποτα άλλο. Θα λέτε Δημητριάδη και θα κλαίτε που δεν σας άρεζε γιατί ήταν από το Πλατύ και ήταν εργατικός και δεν είχε κανέναν Χαλκίδη να τον κάνει κουμάντα. Καλά να πάθετε εσεις που τον κάνατε δήμαρχο τον ασχετο

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ανώνυμε 7:30 Πρέπει να τρέχεις πολύ οργή και μίσος για τους ειδικούς συνεργάτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αναφερόμενο αρθρο. Εσύ όμως ήθελες σώνει και καλά να τους αναφέρεις κάπως και αναμασας περσινά ξινά σταφύλια. Αναρωτιέσαι λοιπόν ποια είναι η προσφορά αυτών των ανθρώπων χωρίς όμως να έχεις ερευνήσει εσύ ο ίδιος το ζήτημα. Γιατί αν το ερευνούσες, το σίγουρο θα ήταν πως θα μάθαινες πως Ο, τι κινείται σήμερα στο Δημο, κινείται χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους.
Αλλά προφανώς θα ανήκεις στο περιβάλλον των δημοτικών υπαλλήλων, γι αυτό και δεν αναρωτιέσαι τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι μας γι αυτούς τους όχι και λίγους δημοτικούς υπαλλήλους πιάνουν τόπο? Τι ακριβώς προσφέρουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι και έχει βυθιστεί ο Δήμος μας σε τέτοια αδράνεια Και στασιμότητα? Το ότι δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτό το Δήμο είναι δυνατόν να αποδίδεται αποκλειστικά σε κάθε διοίκηση? Οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τη δουλειά τους ?
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ανώνυμε 730.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12: 06 Κατά αρχήν το θέμα τις σοβαρότητας μην το θίγεις και πολύ γιατί καίει πολύ. Στην ουσία τις απάντησης σου τώρα. Αφορμή για τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου μου έδωσε το γεγονός ότι ψάχνοντας για εξυπηρέτηση μου τα τηλέφωνα του Δήμου, έπεσα επάνω σε ένα τίτλο :ενός γραφείου που γράφει. : ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!!!!! : Και επειδή είμαι ενημερωμένος πολίτης και όχι χάχας, έψαξα να βρω πόσα ευρωπαϊκά προγράμματα πήρε ο Δήμος μας τα τέσσερα χρόνια τις Διοίκησης Γκυρίνη. Δεν βρήκα ούτε ένα!!! Όταν οι υπόλοιποι δυο Δήμοι του Νομού πήρανε ουκ ολίγα. Και μην βιαστής να πεις για το έργο που ΘΑ γίνει στην Μελίκη και αφορά την αποχέτευση γιατί αυτό το έργο είχε ενταχθεί επί Δημητριάδη. Τώρα για τους Υπαλλήλους. Υπάρχουν στο Δήμο μας αξιόλογοι υπάλληλοι με επιστημονική κατάρτιση που όμως δεν αξιολογήθηκαν αντικειμενικά από την Διοίκηση με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα αλαλούμ. Το εργασιακό περιβάλλον στο Δήμο σήμερα για τους υπαλλήλους είναι λίαν επιεικώς ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ !!! Αλλά πως αλλιώς να είναι όταν ο ΟΕΥ που ψήφησε το Δημοτικό Συμβούλιο κρίθηκε μη νόμιμος τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την επιτροπή του άρθρου 152 όχι μία φορά αλλά 10 .Καί αυτό ξέρεις γιατί ? Επειδή αυτοί που το συνέταξαν αφενός μεν είχανε μαύρα μεσάνυχτα μετά ομίχλης ,αλλά και αφετέρου βόλεψαν τους αρεστούς τις Διοίκησης και όχι τους ΑΞΙΟΥΣ. Και αν προκληθώ θα μιλήσω και με Ονοματεπύνυμα!!! Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνει ο Δήμαρχος στο Αναπτυξιακό συνέδριο αφού έχει τον Ισαάκ τον Χαλκίδη αυτό έχει τα φόντα όλα να αναπτύξει το Δήμο σε όλους τους τομείς. Θου Κύριε Φυλακή τω στόματι μου.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν 1019 το πόσο Εκτός θέματος είσαι φάνηκε από το πρώτο σχόλιο σου. Με το δεύτερο σχόλιο σου φάνηκε και το πόσο άσχετος και πεπλανημενος είσαι. Σε προκαλώ λοιπόν να μιλησεις με ονοματεπώνυμο γιατί λες ασυναρτησίες. Να μας πει πόσες πράξεις ΕΣΠΑ ενετεξαν οι υπόλοιποι δυο δήμοι του νομού μας με συγκεκριμένους τίτλους, γιατί εγώ θα σου πω πως ο Δήμος μας έχει ήδη εντάξει πράξεις πάνω από 10.000.000 ευρω με επίσημες αποφάσεις και αναμένονται κι άλλες εντάξεις. Επίσης να μας πεις Αφού λες ότι ξέρεις τόσα πολλά ποσά άτομα ασχολούνται στους υπόλοιπους δήμους με τα προγράμματα εσπα γιατί στο Δημο μας ξέρω ότι ασχολείται αποκλειστικά ένα άτομο και χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν δημοτικό υπάλληλο, των οποίων και αντικείμενο θα έπρεπε να είναι.
Επίσης θα σε συμβούλευα να ενημερωθείς καλύτερα για το τι ακριβώς είναι ένας ΟΕΥ δήμου και να δεις το ΦΕΚ της κυβέρνησης στο οποίο είναι δημοσιευμένος και ΙΣΧΎΕΙ από τοτε (Μαιος 2017) χωρίς ουδέποτε να έχει κριθεί μη νόμιμος Αφού αν ήταν έτσι δεν θα έβγαινε σε ΦΕΚ.
Ωστόσο Ο, τι και να σου γράψω, εσύ δεν θα καταλάβεις τίποτα γιατί βρίσκονται όλα συγκεχυμένα στο μικρό σου μυαλουδάκι. Αν θέλεις παρά ταύτα να απαντήσεις να το πράξεις πλέον με ονοματεπώνυμο και καλύτερα να απευθυνθείς κατ' ιδίαν σε αυτούς που που τόσο αβίαστα κατηγορείς. Αρκετά πλέον με τη μικρότητα και στενότητα πνεύματος ορισμένων!

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλετε να πείτε ακριβώς κύριε 10 και 19 . Ότι ένας δημοτικός υπάλληλος πρέπει να δουλεύει μόνο όταν αξιολογείται αντικειμενικά? Όταν για οιονδήποτε λογο δεν υπάρχει αυτή η αντικειμενικότητα, δεν θα πρέπει να δουλεύει? Θα πρέπει Δηλαδή να μας δουλεύει? Και τι ακριβώς εννοειται με τον όρο αξιολόγηση? Μήπως ότι δεν έγιναν προϊστάμενοι εκεί που ήθελαν? Δηλαδή μας λέτε με τρόπο λαϊκό μεν αλλά με περισσή θρασύτητα δε πως όταν δεν ικανοποιούνται τα καπρίτσια ορισμένων δημοτικών υπαλλήλων Καλώς κάνουν και δεν εργάζονται και επικρατεί το αλαλούμ. Αν είναι ποτέ δυνατόν εσείς ο "όχι χαχσς " αλλά ο ενημερωμένος πολίτης να ισχυρίζεται τόσο προκλητικά κάτι τέτοιο?
Μήπως γνωρίζετε κ. Όχι χαχα ποσά νέα παιδιά με λαμπρές σπουδές εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα για 600 ευρώ ? Μήπως είστε γνώστης του αριθμού των νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό για μια επαγγελματική αποκατάσταση? Προφανώς και δεν είστε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αντιλαμβανοσασταν πως η κατάσταση που τόσο σθεναρά υποστηρίζεται ΔΕΝ είναι απλά κατακριτέα, είναι εγκληματική.
Εγώ πάντως γνωρίζω πως ένας αξιος υπάλληλος εργάζεται και αποδίδει παντός καιρού. Και όχι επιλεκτικά με γνώμονα ποια διοίκηση γουστάρει και πόσες επιθυμίες του ικανοποιούνται. Δυστυχώς με όλους εσάς του "όχι χαχες" ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη ανωνυμη. Προφανως ειστε μια εκ των ειδικων συνεργατων. Απλα μια ερωτηση. Εσεις δεν ησασταν και επι Δημητριάδη και οι δημοτικοι υπάλληλοι επισης? Γιατιστην λειτουργια του δημου εχουν αλλαξει πολλά και στο εργο επισης. Τοτε τι γινοταν? Εισασταν οι σωτηρες του Δήμου? Και για οοια εργα μιλατε που ενταχθηκαν? Στον προυπολογισμο του δημου δεν υπαρχει ουτε ενα εργο ΕΣΠΑ. Και για τον ΟΕΥ σας διαφευγει ο ΟΕΥ του Δεκεμβριου που σας καλεσε και ο Εισαγγελεας. Και οζι του Μαιου που τονξαναπερασατε μετα αοι εκεινη θτην θυελλωδη συνεδριαση του ΔΣ. Και κατι τελευταιο. προισταμενοι πρεπει να γινονται αυτοι που οριζει ο νομος και πρεπει να γινονται και οχι οι αρεστοι, ουτε με μεθοδευμενες τοποθετησεις καιξηλωματα για να μπορεσουν να καταληφθουν οι θεσεις απο τους αρεστους.
πρεπει

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8: 23 Μήπως είσαι σουρωμένος? Μήπως κοιμάσαι ξεσκέπαστος και με ανοιχτά παράθυρα? Μήπως παίρνεις ληγμένα χάπια? Σε ποιο προϋπολογισμό είναι τα 10000000 εκατομμύρια ευρώ? Ποιες είναι οι μελέτες ? που εντάχθηκαν ? Σε ποιο πρόγραμμα? Τώρα όσο για τον ΟΕΥ έχεις μαύρα μεσάνυχτα μετά ομίχλης. Ξέρεις να μας πεις ποιοι κάνανε τον ΟΕΥ? Αν δεν ξέρεις ψάξε στις 15 Ιουνίου να δεις την κατάληξη του. Τα υπόλοιπα στα μανταλάκια όταν πρέπει!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα παπαγαλάκια του Δήμου σε δράση. Όμως για λίγο γιατί μετά θα πάνε για απόσυρση.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμη 7: 30 και 7: 43 Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είσαι ένα και το αυτό πρόσωπο στις αναρτήσεις σου και επειδή θέλεις να μιλήσω εγώ με ονοματεπώνυμο και εσύ με κουκούλα σε προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο στο ράδιο Αλεξάνδρεια την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 10 το πρωί για να τα πούμε όλα από την καλή και από την ανάποδη. Σε περημένω.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7: 30 και 7: 43 Σε περίμενα στο Ράδιο ΑVENA επειδή μου έγραψες να μιλάμε με ονοματεπώνυμο. Όμως δεν ήρθες!!! Και ξέρεις γιατί δεν ήρθες? Απλά γιατί είσαι κότα!!! Άντε και λούσου λοιπόν.