Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εν μέσω μνημονίων έδωσαν αύξηση στο νοίκι γιατί το κτήριο "γέννησε" τετραγωνικά μέτρα!!! Εκπληκτικό αν μη τι άλλο


Δείτε μια είδηση που φέρνει στο φως ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Σάκης Χειμώνας (φωτ. δεξιά) και η οποία αφορά στο ύψος του ενοικίου που πλήρωνε η Νομαρχία Ημαθίας μέχρι σήμερα και πόσο θα πληρώνει από αύριο μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Το παράλογον της ιστορίας συνίσταται στο εξής. Το κτήριο όπου στεγάζεται η Νομαρχία βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως και το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι. Για το....
κτήριο αυτό το νοίκι ήταν 4.220€ το μήνα από το 2001 μέχρι τώρα.
Το νοίκι αυξήθηκε και πήγε 4.368€ το μήνα γιατί το ταμείο είναι φουσκωμένο και πρέπει να αδειάσει λίγο μην εκραγεί. Ναι, εν μέσω παρατεταμένης λιτότητας και μνημόνια ως τα μπούνια η Περιφέρεια του Τζιτζικώστα έδωσε αύξηση στο νοίκι αντί να προβεί σε γενναία μείωση.
Ο λόγος της αύξησης; Απλός. Διαβάστε και θαυμάστε.
Το κτήριο όταν νοικιάστηκε είχε ωφέλιμο χώρο 886 τετραγωνικά μέτρα. Χωρίς να γίνει κανένα θαύμα με τη βοήθεια κάποιου "αγίου" το κτήριο απέκτησε, "γέννησε" ένα πράμα άλλα 200 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό έγινε διότι μετατράπηκαν σε κύριους χώρους ότι χώρος υπήρχε και ακολούθως εντάχτηκαν οι μετατροπές αυτές που ήταν αυθαίρετες στο νόμο περί τακτοποίησης και όλα καλά.
Μ΄ άλλα λόγια, η Νομαρχία Ημαθίας έκανε ή ανέχτηκε από τον ιδιοκτήτη να προβεί σε αυθαίρετες κατασκευές όλα αυτά τα χρόνια και αντί να τον καταγγείλει τις ενέταξε στο νόμο για τακτοποίηση και στο τέλος του έδωσε και ένα δωράκι αύξηση διότι το κτήριο μεγάλωσε, αυξήθηκαν τα τετραγωνικά του μέτρα οπότε έπρεπε να αυξηθεί και το νοίκι.
Είναι εφευρετικοί οι άνθρωποι αυτοί και τους χαίρομαι. 

Ο Σάκης Χειμώνας είναι περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας εκλεγμένος στην Ημαθία. Είναι στέλεχος του Σύριζα και έκανε την εξής δήλωση για το θέμα αυτό:

"Κτήριο που μέχρι σήμερα το χρησιμοποιεί η Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας για την στέγαση υπηρεσιών και το πληρώνει για 886 τ.μ. μικτά από το 2001 και με μηνιαίο ενοίκιο 4220 Ευρώ χωρίς να προστεθεί κανένας χώρος, αλλά να τακτοποιηθούν αυθαίρετοι χώροι ή να μετατραπούν τα υπόγεια και τα πατάρια  σε χώρους κύριας χρήσης γραφείων η έκταση του κτηρίου «αυξήθηκε»  σε 1092 τ.μ.  με μετά από πολύ «προσπάθεια» της διοίκησης  της Περιφέρειας για περιστολή των δαπανών πέτυχε για το ίδιο κτήριο να πληρώνει από εδώ και στο εξής  για τα «1092 τ.μ.»  επι 4 Ευρώ το τ.μ. συνολική μηνιαία δαπάνη  4368  ευρώ δηλαδή για το ίδιο κτήριο σε αυτήν την οικονομική συγκυρία δώσαμε αύξηση 148 Ευρώ. 

Όλα αυτά αποφασίστηκαν από την οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε στις 6 Μαρτίου 2018 στη Βέροια

Χωρίς ονόματα προς το παρόν

Χειμώνας Αθανάσιος
Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: