Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των υπαλλήλων του Δήμου Αλεξάνδρειας για το αποχετευτικό. Κατηγορούνται ότι παρέλαβαν λειψό έργο

Μετά από ένα διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναβάλει για έναν περίπου χρόνο την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν τα μέλη της επιτροπής παραλαβής του αποχετευτικού δικτύου Αλεξάνδρειας (β΄ φάση). Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις υπάλληλοι του δήμου και της Δευα και ένας αιρετός δεν δικάστηκαν τη..... Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά εξ αιτίας του ωραρίου των δικαστικών η δίκη αναβλήθηκε.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που είχε φέρει στην δημοσιότητα ένας συμπολίτης που με συνεχή υπομνήματα και αιτήσεις στον εισαγγελέα υποστήριζε ότι το μήκος του δικτύου των αγωγών της αποχέτευσης ήταν λειψό. Ο εισαγγελέας ακολουθώντας την γνωστή πρακτική τύλιξε σε  μια κόλλα χαρτί τα μέλη της επιτροπής και έτσι άρχισε μια δικαστική περιπέτεια που είναι άγνωστο πού θα καταλήξει.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας που ως γνωστόν είναι και το συλλογικό πειθαρχικό όργανο του δήμου, θέλοντας να στηρίξει τους υπαλλήλους του δήμου αξιοποίησε όλα τα πατήματα που δίνει ο νόμος ώστε να μη θέσει τους κατηγορούμενος σε δυνητική αργία όπως λέει ο νόμος. Πέρσι τέτοια εποχή είχε αποφασίσει να αναβάλει την συζήτηση για ένα έτος και προ διμήνου που συνεδρίασε εκ νέου αποφάσισε να ζητήσει νομική γνωμοδότηση για το τι πρέπει να πράξει η Εκτελεστική Επιτροπή! Είναι φανερό ότι επελέγη αυτή η πρακτική για να κερδηθεί χρόνος ώστε οι υπάλληλοι να μην πάνε στο δικαστήριο έχοντας στην πλάτη τους μια ποινή αργίας.
Τώρα όμως που το δικαστήριο δεν έγινε και κάποια στιγμή θα έρθει η νομική γνωμοδότηση το Πειθαρχικό του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πρέπει να επανατοποθετηθεί αναγκαστικά και να πάρει απόφαση και τότε θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις....
Καταστάσεις δύσκολες είναι η αλήθεια αλλά ο δήμαρχος με τον στενό του συνεργάτη τον Ισαάκ γνωρίζουν επ΄ αυτού και θα λύσουν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΟΤΕ ΔΕΥΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ 3 ΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΡΙΑ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ (6:28Μ.Μ.) ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...