Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Φάμελλος: Οι πολίτες και οι ΟΤΑ θα πληρώσουν τέλη καθαριότητας ανάλογα την ανακύκλωση που κάνουν - Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει ανακύκλωση; Σιγά μη....

O καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων Σωκρ. Φάμελλος τόσο στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που γίνεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τονίζει ότι οι ΟΤΑ της κεντρικής Μακεδονίας υστερούν δραματικά στην αντιμετώπιση του..... ζητήματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κληθούν οι δημότες να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη διότι δεν γίνεται η ανακύκλωση!!!
Δείτε την δήλωση του υπουργού και αντιληφθείτε τί ακριβώς μας περιμένει: "Εδώ και δύο χρόνια έχουμε ένα νέο περιφερειακό σχεδιασμό ο οποίος προβλέπει ότι οι Δήμοι θα διαχειρίζονται το 50% των απορριμμάτων. 
Δυστυχώς, το αντίστοιχο ποσοστό ανακύκλωσης των Δήμων της κεντρικής Μακεδονίας κυμαίνεται από 3 έως 7%, τη στιγμή που ο νέος νόμος για την ανακύκλωση ξεκαθαρίζει ότι πολίτες και Δήμοι θα πληρώνουν τέλη καθαριότητας με βάση την απόδοση της ανακύκλωσης. 
Πριν από έναν μήνα επιχορηγήθηκε με 3,7 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες έργων απορριμμάτων ο ΦοΔΣΑ κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήσαμε δύο μεγάλες μονάδες επεξεργασίας δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης και οκτώ μονάδες επεξεργασίας οργανικών και κομποστοποίησης. 
Έχουμε καλέσει σύσκεψη  με όλους τους αρμόδιους φορείς και όλους τους Δημάρχους, μετά το Πάσχα, ώστε να έχουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης αυτών των έργων".

Με βάση την διαμορφωμένη πραγματικότητα είναι προφανές ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας των 45 χιλιάδων κατοίκων που έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανακύκλωση θα αναγκαστεί να πληρώσει αυξημένα τέλη που θα τα ζητήσει ως ανταποδοτικά από τους δημότες. Τόμπολα δηλαδή και άγιος ο θεός...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Ισαάκ Χαλκίδης!!!!! Ο οποίος βάσει του νόμου τάδε παράγραφος τάδε εδάφιον β και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που υπάρχει στο αρχείο του Δήμου σε συνεργασία με τον Γκουρού του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Αν τη φάει τη μήνυση τώρα ο Βουλγαράκης ποιός θα φταίει;

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.