Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Κάνετε εξυπνάδες για να αποφύγετε τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο; Και άμα γίνει κατασταλτικός έλεγχος;

Πριν από δυο βδομάδες περίπου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε μίσθωση δυο απορριμματοφόρων ώστε να βοηθήσουν την υπηρεσία καθαριότητας που χωλαίνει εξ αιτίας των συνεχών βλαβών των υπαρχόντων οχημάτων αφενός και της ανικανότητας της διοίκησης να προβεί σε έναν σωστό προγραμματισμό να ανανεώσει το στόλο της υπηρεσίας.
Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε ετέθη υπόψη του σώματος η σύμβαση μίσθωσης των οχημάτων και λόγω της εμπειρίας του ο πρώην δήμαρχος Δημητριάδης εντόπισε την "πονηριά". Είπε ότι ήδη υλοποιείται η....
σύμβαση αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αυτό που ονόμασε "εξυπνάδα" είναι ότι η σύμβαση επίτηδες έπεσε κάτω από το όριο των πέντε χιλιάδων ευρώ ώστε να αποφύγει τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο!!!
Βέβαια, όπως τόνισε ο Φ. Δημητριάδης, δεν αποκλείεται να γίνει κατασταλτικός έλεγχος, όπως έγινε στον πρώην δήμο Μελίκης και τρέχουν και δε φτάνουν οι τότε σύμβουλοι, και τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα, είπε.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Φ. Δημητριάδης είπε τα εξής: "Λέγοντας, ότι το θέμα ήρθε προκειμένου να
εγκρίνουμε μία υπογραφείσα και υλοποιήθησα σύμβαση; Όχι για μία νέα σύμβαση. 
Ναι γιατί φαίνεται, φαίνεται ξεκάθαρα διότι και μέσα στον προϋπολογισμό υπάρχει κωδικός μόνο για 5.000 ευρώ, για τη μίσθωση απορριμματοφόρων και μάλιστα εδώ υπάρχει και να πω και μία έτσι εντός εισαγωγικών εξυπνάδα, το κατεβάσαμε από τις 5.000, ενώ είναι 5.000, το κάναμε 4984, προκειμένου να μην πάει το ένταλμα επάνω στο ελεγκτικό για να γίνει προληπτικός έλεγχος. Αλλά αυτό προσοχή μόνον, κάτι τέτοια, ε τώρα μη με λέτε εμένα κ. Δριστά, δεν είναι έτσι ακριβώς. 
Να μην, τα βρούμε μπροστά μας, γιατί δεν σημαίνει ότι επειδή το ένταλμα δεν πάει επάνω, αποκλείει τον οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό να προβεί σε κατασταλτικό, έλεγχο. Και τότε θα είναι τα χειρότερα, εμείς δεν το ψηφίζουμε αυτό το θέμα".

Το έγγραφο αναλυτικά όπως δημοσιεύτηκε στη Διάυγεια

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι το μόνο περιστατικό εντάλματος που κόβεται στα όρια για να μην περάσει από το ελεγκτικό? Απορώ όμως με τη στάση του Ελεγκτικού δεν αντιλαμβάνεται αυτά τα απαράδεκτα τερτίπια του Γκυρίνη για να προχωρήσει σε κατασταλτικό έλεγχο? Για ποιο λόγο κρατά αυτή την στάση? Υπάρχουν ερωτήματα για αυτό που θέλουν απαντήσεις.