Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ποιος και γιατί έκανε κατάσχεση στο δήμο Αλεξάνδρειας ύψους 79.000€; Γιατί δεν πληρώθηκε και αναγκάστηκε να πάει στα δικαστήρια; Τι συμβαίνει;

Με την αριθµ.141/ΤΜ/2016 απόφασης του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Βέροιας έγινε μια κατάσχεση στο λογαριασμό του δήμου Αλεξάνδρειας ύψους 79.000€ περίπου και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια το σχετικό έγγραφο.
Πολύ σωστά θα πει κανείς. Αφού έτσι έκρινε το δικαστήριο έτσι έπρεπε να γίνει. Τηρήθηκε η...... νομιμότητα που εξ άλλου είναι το μότο της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ. Εξ άλλου, τι διάολο "Κολοκοτρωνίτσι" της Ημαθίας είμαστε.

Επειδή οι δημότες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση αυτή που οδηγήθηκε κατά πως φαίνεται στα δικαστήρια και τελικά ο προμηθευτής ή κατασκευαστής δικαιώθηκε πήρε τα οφειλόμενα καλό θα είναι μάθουμε περί τίνος πρόκειται και γιατί δεν ακολουθήθηκε η πεπατημένη. Γιατί δηλαδή αφού έγινε η προμήθεια ή η κατασκευή δεν παραλήφθηκε το έργο από την επιτροπή παραλαβής, δεν κόπηκαν τα τιμολόγια και με τα σχετικά δικαιολογητικά του φακέλου δεν στάλθηκαν για έλεγχο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βέροια ώστε να πληρωθεί;
Τι συμβαίνει ή τι έγινε με την συγκεκριμένη περίπτωση και δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία; Τί στράβωσε και πήγε ο άνθρωπος στα δικαστήρια; Γιατί;
Εξ άλλου, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αυτή η πρακτική είναι πλέον καθεστώς. Δηλαδή, λένε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο δήμος και η οικονομική υπηρεσία αρνείται να πληρώσει τους προμηθευτές -κατασκευαστές κλπ, αυτοί προσφεύγουν στα δικαστήρια, δικαιώνονται και μετά πάνε και κάνουν είτε κατάσχεση είτε πληρώνονται κανονικά από το Λογιστήριο.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Ποια είναι η αιτία αυτής της περίεργης αν μη τι άλλο πρακτικής; Και εν τέλει, αυτό το τιμολόγιο που πληρώθηκε μέσω κατάσχεσης φαίνεται ότι κοινοποιήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατόπιν όμως εορτής αφού το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα η εν λόγω υπηρεσία είναι να προβεί σε κατασταλτικό έλεγχο. Μήπως όμως με τον τρόπο αυτόν παρακάμπτεται ο προληπτικός έλεγχος και στην ουσία ακυρώνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και η τοπική Επίτροπος;
Θα απαντήσει κανείς εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ?ΓΙΑΤΙ?ΜΗΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τι κανει φιλε μου νιαου μιαου στα κεραμιδια.Ο γατος ο πονηρος?Η η αλεπου η παπατσουμενη?Οχι μαλλον η κατσικα που τρωει ταραμα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μεθόδευση από την Διοίκηση του Δήμου να μην υπάρχει προληπτικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο. Το " κόλπο″ για να αποφύγουν τον προληπτικό έλεγχο έχει ως εξής. Γίνονται αναθέσεις, οι εργασίες χωρίς μελέτες , χωρίς δημοπρασίες, χωρίς συμφωνητικά. Βεβαίως όλα αυτά είναι παράνομα δεν πηγαίνουν στο ελεγκτικό συνέδριο διότι δεν είναι νόμιμα. Στην συνέχεια οι δικαιούχου προσφεύγουν στο Δικαστήριο και διεκδικούν τα ποσά των εργασιών οι των ειδών που προμήθευσαν στο Δήμο. Η πρόκληση είναι ότι παρίσταται νομικός του Δήμου ο οποίος δηλώνει ότι πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες , η οι προμήθειες και το δικαστήριο δικαιώνει τον προσφεύγοντα . Μετά την έκδοση τις απόφασης του Δικαστηρίου ο ενδιαφερόμενος κάνει κατάσχεση του ποσού που εκδικάστηκε συμπεριλαμβανομένων και των τόκων που αναλογούν και κάνει κατάσχεση από την τράπεζα από χρήματα που έχει ο Δήμος. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Πως για όλα αυτά υπάρχουν υπογραφές από την επιτροπή παραλαβών? Πως υπογράφουν οι Υπάλληλοι? Έχουν άγνοια κινδύνου? Ποιος τους προτρέπει να υπογράψουν? Και κάτι ακόμη. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Ελεγκτικό συνέδριο δεν γνωρίζουν τίποτε από όλα αυτά? Γιατί σιωπούν? Όμως ένα είναι βέβαιο πως όλα αυτά δεν θα μείνουν ούτε κρυφά, ούτε αναπάντητα, ούτε ανέλεγκτα. Και τότε θα δούμε ποιοι τηρούν την νομιμότητα , και ποιοι νομίζουν ότι είναι χαλίφηδες.

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί και αυτό στην πολιτική πιάτσα. Αν τολμούν ας το διαψεύσουν οι κύριοι του νομίμου και τις ηθικής. Έχουν κοπεί τιμολόγια για επισκευές απορριμματοφόρων του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα εκτελούσανε δρομολόγια προς την χωματερή των Γιαννιτσών!!!! Πως υπέγραφε η επιτροπή παραλαβής του έργου? Ποιοι υπάλληλοι βάσανε την υπογραφή τους? Θα απαντήσετε κύριοι τις Διοίκησης είναι αλήθεια , η ψέματα?