Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Οι προτάσεις ΤΟΕΒ Νησίου και Τρικάλων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο κεντρικής Μακεδονίας

Στις διήμερες συναντήσεις του κυβερνητικού κλιμακίου, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ημαθίας, τους.....
Δημάρχους και τους φορείς του νομού μας, συμμετείχαν ο ΤΟΕΒ Τρικάλων, ο ΤΟΕΒ Νησίου και η Ένωση Αρδευτών Ελλάδος.
Μετά από συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, κατατέθηκαν οι παρακάτω θέσεις – προτάσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας:

1. Ενεργοποίηση του Π.Α.Α.:
Για ανακατασκευή διωρύγων και επέκταση ανοιχτού ή κλειστού δικτύου όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις (για οικονομία αρδευτικού νερού).

2. Ενεργειακές κοινότητες:
Να ενταχτούν και να ξεκινήσουν για να μπορούν οι ΤΟΕΒ να έχουν ενέργεια είτε με υδροηλεκτρικά είτε με φωτοβολταϊκά έργα για μείωση του κόστους του αρδευτικού δικαιώματος (έτσι δημιουργείται ανταγωνισμός στις εξαγωγές των προϊόντων των αγροτών.)

3. Αντιπλημμυρικά έργα:
Να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες λειψυδρίας τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων(καθαρισμός Λουδία, χειμάρρων και κεντρικών στραγγιστικών τάφρων).

4. Τροποποίηση του ν.4456:
Για να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει με την έναρξη της εφαρμογής του νόμου.

Στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνεται στις 26-28 Μαρτίου ο ΤΟΕΒ Τρικάλων θα είναι παρών με σκοπό να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.  

-δελτίο τύπου Τοεβ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: