Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η παραίτηση του 2015, η "γαργάρα" του Γκυρίνη και οι εκτιμήσεις του στενού του πλέον συνεργάτη και αντ΄ αυτού Ισ. Χαλκίδη για τη διοίκηση τότε

Το διοικητικό δίδυμο του δήμου Αλεξανδρειας
Γκυρίνης - Χαλκίδης σε στιγμές χαμογελαστές
αφού όλα παν καλά...
Ήταν Παρασκευή 30 Ιανουαρίου του 2015, ακριβώς πέντε μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος Μελίκης και Παιδείας που ο Ισαάκ Χαλκίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον δήμαρχο Π. Γκυρίνη. Μια παραίτηση που έχει ενδιαφέρον τόσο για το συντακτικό της μέρος όσο και για το περιεχόμενό της αφού ορισμένα σημεία της όσο και να θες δε μπορείς να τα ξεπεράσεις ασχέτως αν ο δήμαρχος Γκυρίνης τα έκανε "γαργάρα" και τον..... έχρισε αντ΄ αυτού εδώ και ένα χρόνο!!!

Ας μείνουμε στο πολιτικό κομμάτι. Ο Ισ. Χαλκίδης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του απαίτησε στην πρώτη συγκέντρωση των αντιδημάρχων και των συμβούλων μια ιδιαίτερη μεταχείριση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ως υπευθύνου της περιοχής Μελίκης. Ήθελε να είναι "Μελικάρχης" όνομα και πράμα, ήθελε να λύνει και να δένει σε όλα τα επίπεδα, να κανονίζει για προσωπικό, για καθαριότητα, για προσλήψεις, για αρδεύσεις κλπ. Για τα πάντα αυτός και κανείς άλλος. Συν τοις άλλοις, ζήτησε και την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη ώστε να μπορέσει να ασκήσει πολιτική με τον τρόπο που επί χρόνια στον παλιό δήμο Μελίκης λειτουργούσαν σχεδόν όλοι οι αιρετοί.

Εισέπραξε την αρνητική απάντηση του συνόλου της διοίκησης εκείνη την εποχή. Για να περάσει το απορριμματοφόρο από τη Μελίκη έπρεπε να το κανονίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τόκας τον οποίο ο Χαλκίδης αποκαλούσε "ο γκουρού των αντιδημάρχων" ειρωνικά. Δεν ρωτήθηκε για το πρόσωπο που προσλήφθηκε τότε ως καθαρίστρια στο σχολείο της Μελίκης. Κατά την άποψή του έπρεπε αυτός να αποφασίσει ποιος ή ποια θα προσληφθεί ασχέτως αν τη διαδικασία και ευθύνη έφεραν οι σχολικές επιτροπές. Αυτός ήθελε να δίνει κατεύθυνση, να κάνει πολιτική, να δίνει διαταγές.

Δεν του βγήκε τότε το σκηνικό και ο Ισαάκ κάθισε και έγραψε ένα κείμενο παραίτησης επιχειρώντας να δείξει εξ αρχής ότι είναι μορφωμένος. «Ήξερα ότι στη χώρα μου, η μεγαλύτερη νύχτα διαρκεί δώδεκα  ώρες…  Στο Δήμο Αλεξάνδρειας όμως, δεν γνωρίζω.  Σκωπτική  η  εισήγησή μου, αλλά και με αλληγορική σημασία). 
Ο δάσκαλος Ισαάκ ήθελε να γράψει ότι είναι σκωπτική η εισαγωγή του αλλά έγραψε εισήγηση. Λάθος που προφανώς έγινε εν θερμώ γιατί όπως είπε την έγραψε βράδυ και την κατέθεσε πρωί πρωί στη γραμματεία του δήμου. Όπως δηλαδή συνηθίζει να κάνει δεδομένου ότι ξαναπαραιτήθηκε πριν από δυο περίπου μήνες αλλά μετάνοιωσε και πήγε και την πήρε πίσω!!!

Το "τίποτα" και το "καθόλου"
Συνεχίζοντας ο Ισαάκ προχωράει σε μια διαπίστωση: "....μου ήταν αδύνατο να συμβιβαστώ με το τίποτα ή το λίγο. Με την αδιαφορία, την αναστολή και την αναποτελεσματικότητα. Εκτός και αν  όλα αυτά για κάποιους, αποτελούν στοιχεία χρηστής διοίκησης. Μου ήταν αδιανόητο να συμβιβαστώ με καταστάσεις που δεν εξυπηρετούν, όχι το προσωπικό, αλλά το γενικό συμφέρον". Αφού λέει ότι δεν συμβιβάζεται με το τίποτα και το λίγο ο Ισαάκ κάνει άθελά του μια αποκάλυψη. Εμμέσως λέει ότι η διοίκηση είναι αναποτελεσματική διότι ακολουθεί διαδικασίες χρονοβόρες που δεν λύνουν προβλήματα ενώ αυτός προφανώς θέλει τη λύση τους και όλα αυτά στο όνομα της χρηστής διοίκησης!!!
Τι ακριβώς έλεγε τότε ο Ισαάκ; Ότι για να είναι αποτελεσματική η διοίκηση και να λύνει προβλήματα μπορεί να παρακάμπτει τους νόμους και τους κανονισμούς επειδή οι λύσεις εξυπηρετούν το γενικό συμφέρον; Αυτό έλεγε; Μπορεί έστω και ετεροχρονισμένα να δοθεί μια απάντηση..

Η "πολιτική κώφωση" Γκυρίνη
Παρακάτω ο νυν αντ΄ αυτού του Γκυρίνη έλεγε για τον δήμαρχο: "Δεν είχα το δικαίωμα  να συμπορεύομαι με μια διοίκηση, όπου η συνοχή και η αποφασιστικότητα  είναι άπιαστο όνειρο, ....μιας διοίκησης που έπαθε «πολιτική κώφωση»  στα κελεύσματα των δικών της ανθρώπων. Μιας διοίκησης, που ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί τόσο την ευθύνη, όσο και την υποχρέωσή της απέναντι σ αυτό τον τόπο και τους πολίτες της, για να μπορέσει  να ορθοποδήσει".
Μιλάμε δηλαδή για μια περιγραφή πλήρους ανικανότητας αν μη τι άλλο που δεν ήταν καθόλου τιμητική για τον Γκυρίνη και τους συνεργάτες του. 
Έκλεινε την επιστολή του ο Ισαάκ ευχόμενος να αφυπνίσουν το δήμαρχο τα "πολιτικά σκουντήματα" και η ευχή του έπιασε τόπο. Μετά από δυο χρόνια, τον Μάρτιο του ΄17 ο Χαλκίδης επανέρχεται στη διοίκηση αναβαθμισμένος και αντ΄ αυτού του Γκυρίνη με πλήρη άποψη για όλα και συν τοις άλλοις επιφορτισμένος να βάλει τάξη και να επιβάλλει τη νομιμότητα.
Προφανώς λησμόνησε ότι η νομιμότητα προκαλεί καθυστερήσεις, ότι η διοίκηση Γκυρίνη από όσα είχε υποσχεθεί για τη Μελίκη ουδέν έπραξε, ότι ο "γκουρού" των αντιδημάρχων Τόκας αναβαθμίστηκε, ότι ο Γκυρίνης παρέμεινε σχετικά ο ίδιος. Το ζητούμενο για τον Ισ. Χαλκίδη ήταν να αποκτήσει καρέκλα και εξουσία και του δόθηκε η ευκαιρία από τον δήμαρχο που πλέον έχει ταυτιστεί μαζί του ασχέτως αν ο Ισαάκ έχει δηλώσει ότι στις εκλογές του 2019 δε θα είναι υποψήφιος...
Μεγάλη καρδιά ο δήμαρχος και πρέπει να είναι πολύ υποχρεωμένος στον Ισαάκ που δέχτηκε να γίνει αντιδήμαρχός του....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν τα κοριτσακια κανουνε!

Ανώνυμος είπε...

Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και από τους δύο. Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, Το ερώτημα είναι τι άλλαξε και ξαφνικά ο Γκυρίνης από κύριος τίποτα και από ένα σωρό γαλλικά που του έσερνε ο Ισαάκ τώρα είναι όλα μέλι – γάλα? Τι περιμένει ο Ισαάκ από τον Δήμαρχο? Μήπως κάποιο ρουσφέτι? Μήπως κάποια φωτογραφική πρόσληψη κάποιου δικού του προσώπου? Λέω μήπως???? Και ο Γκυρίνης τι περιμένει από τον Ισαάκ? Να είναι υποψήφιος μαζί του την στιγμή που θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Χαλκίδης? Τότε Δήμαρχε αν πιστεύεις κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι βαθιά νυχτωμένος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χασκογελάνε και βρίσκονται στο κόσμο τους και έχουν άγνοια των υποχρεώσεων του αλλά και άγνοια κινδύνου. Ας γνωρίζουν όμως πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.