Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γιατί ΔΕΝ έχει άδεια ο Βιολογικός Καθαρισμός της Αλεξάνδρειας; Τι λάθη έγιναν; Έπεσαν πρόστιμα; Ασχολείται με το θέμα η δικαιοσύνη;

Εκτιμώ ότι ένα εικοσαήμερο είναι εύλογος χρόνος για μια υπηρεσία ή για ένα πολιτικό πρόσωπο να δώσει μια απάντηση. Γνώριζα εξ αρχής ότι απάντηση δεν επρόκειτο να δοθεί διότι δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα που να μην εκθέτει τη διοίκηση του δήμου και της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας.
Το ερώτημα ήταν: Έχει άδεια λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός Αλεξάνδρειας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, δεν έχει.... διότι έληξε από το 2012 και δεν φρόντισε ουδείς να την ανανεώσει. Το 2015 η διοίκηση Γκυρίνη αναλαμβάνει να δώσει λύση και τα κάνει ...ρόιδο.

Ιδού το στόρι όπως το έμαθα και όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας συμπληρώσει. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε όλο αυτό το σκηνικό αν έδιναν μια επίσημη απάντηση..

-Το 2012 λήγει η άδεια που είχε εκδοθεί το 2007. Θα μπορούσε η τότε διοίκηση Δημητριάδη- Τζίλα να προχωρήσει σε ανανέωση πλην όμως αυτό δεν έγινε και φέρουν την ευθύνη τους. Ο βιολογικός λειτουργούσε κανονικά και ουδείς ενοχλούνταν. Συνεπώς δεν υπήρχε κανένα παράπονο από τους περίοικους.
Το 2015, έχοντας αναλάβει η διοίκηση Γκυρίνη- Μπασδεκόπουλου εμφανίζονται τα πρώτα παράπονα για άσχημε μυρωδιές. Η υπηρεσία ανακαλύπτει ότι έληξε η άδεια και τρέχει πανικόβλητη να εκδώσει καινούργια.
Έλα όμως που ο νόμος έχει αλλάξει και τα πράγματα έχουν σφίξει. Ανατίθεται σε έναν μελετητή που φαίνεται να είναι φθηνός στην τιμή και του αναθέτουν τη δουλειά απευθείας. Τους δίνει μια μελέτη που όταν την εξετάζει η αρμόδια υπηρεσία επισημαίνει πάνω 20 παρατηρήσεις που πρέπει να διορθωθούν.
Ο μελετητής ζητάει άλλα λεφτά, επιπλέον λεφτά για να διορθώσει τις παρατηρήσεις. Του τα δίνουν αλλά και πάλι η μελέτη δεν είναι πλήρης.

Παράλληλα, οι περίοικοι που ενοχλούνται από τις οσμές του Βιολογικού προσφεύγουν στον εισαγγελέα και αυτός καλεί τους αρμόδιους να καταθέσουν.
Είναι προφανές ότι η όλη υπόθεση είναι ακόμα ένα δείγμα της καθημερινής λειτουργίας του δήμου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι τα πάντα είναι χύμα.
Καιρός είναι να ασχοληθεί με το θέμα και η αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος εκτός και αν ήδη ασχολήθηκε και έχει επιβάλλει τα αναλογούντα πρόστιμα... Ακόμα ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΔΕΥΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ?ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ?ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΖΙΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΕ ΜΠΑΣΔΕΚΟΠΟΥΛΟ?Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ?ΓΚΥΡΙΝΗ ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είναι επιεικώς ανεύθυνοι σε βαθμό κακουργήματος . Δεν τους νοιάζει τίποτα είναι στον κόσμο τους.