Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας προτείνουν για υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας τον ....

Τελικά το ΠΑΣΟΚ όπως και αν ονομαστεί βγάζει, παράγει ειδήσεις. Στο συγκεκριμένο κόμμα ανήκουν άτομα γνωστά στις τοπικές κοινωνίες, "επώνυμα" και καταξιωμένα στους επαγγελματικούς τους χώρους και εν πολλοίς συγκροτούν με θέληση του λαού τις κατά τόπους δημοτικές ή περιφερειακές διοικήσεις. Μ΄ άλλα λόγια, μπορεί ο πολιτικός φορέας να περνάει από σαράντα κύματα και να μη μπορεί να ορθοποδήσει αλλά σε τοπικό επίπεδο η δυναμική των στελεχών αυτών παραμένει ισχυρή και υπολογίσιμη.
Μετά την παραπάνω παραδοχή έρχομαι στην είδηση που κυκλοφόρησε χτες και αφορά αφενός το.....
χώρο αυτόν αλλά και ευρύτερα το χώρο της επονομαζόμενης "κεντροαριστεράς".
Την Κυριακή που μας πέρασε και είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής επέστρεφαν οδικώς με ένα ΙΧ τέσσερις σύνεδροι από την Αθήνα για Βέροια. Ως γνωστόν σύνεδρος από την Αλεξάνδρεια δεν πήγε κανείς αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα.
Καθ΄ οδόν λοιπόν γινότανε διάφορες συζητήσεις ώσπου φτάσανε και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, στη στάση του πολιτικού φορέα και αν θα προχωρήσει σε συνεργασίες κλπ και στο τέλος κατέληξαν σε διάφορα ονόματα πιθανών, δυνητικών υποψηφίων δημάρχων.

Για την Αλεξάνδρεια συγκεκριμένα τα στελέχη του Πασόκ συζήτησαν ένα όνομα που εσχάτως απασχόλησε τους παροικούντες την ...δημοτική Ιερουσαλήμ αλλά ουδείς έδωσε σημασία τότε. Εγώ τότε, προ διμήνου περίπου, είχα κάνει μια νύξη πλην όμως αφέθηκε και προσπεράστηκε. Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν ως μια πολύ καλή επιλογή το όνομα αυτό αφού κατά την άποψή τους συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις ενός υποψήφιου δημάρχου με πολλές πιθανότητες εκλογής.
Ο συγκεκριμένος συμπολίτης του οποίου το όνομα συζητήθηκε διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, είναι ευρύτατα γνωστός σε όλο το εύρος του δήμου εξ αιτίας της επαγγελματικής του διαδρομής, έχει ασχοληθεί σε παρελθόντα χρόνο με τα κοινά και εσχάτως ασχολήθηκε με τον συνδικαλιστικό του φορέα.
Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες αλλά θεωρώ ότι "φωτογράφισα" εν πολλοίς την συγκεκριμένη προσωπικότητα και μπορείτε να εικάσατε ποιος είναι.

Κλείνοντας έχω να σημειώσω το εξής: Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι κατά την άποψή μου βέβαιο ότι θα φτιάξει ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο συνεργασίας και εκτιμώ ότι αν δεν δημιουργηθούν παρατράγουδα απολίτικου χαρακτήρα τότε έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει στα χέρια του τη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας. Διότι, εκτός του συγκεκριμένου που περιγράφω παραπάνω υπάρχουν ήδη εκφρασμένες στο παρελθόν διαθεσιμότητες όπως αυτή του Κώστα Ναλμπάντη που αν μη τι άλλο είναι υπολογίσιμη και εφόσον ανακοινωθεί επίσημα θα αποκτήσει άλλη δυναμική. Έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον πρώην δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου αλλά γίνονται επαφές και με τον φαρμακοποιό Νίκο Ανεσίδη. 
Ως εκ τούτου, ο χώρος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα εκφραστεί και αυτό να το θεωρείτε βέβαιο....

*μετά από παρατήρηση αναγνώστη σχετικά με την ηλικία του εν λόγω διορθώνω και λέω ότι διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλεξόπουλος κάθε προεκλογική περίοδο από το 2010 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή είναι υποψήφιος κάθε Τρίτη και Πέμπτη συσκέπτεται με τον εαυτό του κάθε Σάββατο πίνε καφέ με την παραιούλα του και κάθε Κυριακή αφού ψηφίζει κάνει κρητική στον όποιο Δήμαρχο εκλεγεί. Με χίλια ζόρια κατέβηκε μία φορά υποψήφιος και τον πρώτο μήνα παραιτήθηκε το τρίτο μήνα σκεφτόταν να ξαναπατηθεί και τον έκτο παραιτήθηκε οριστικά. Πάει χαμένη η ψήφος μου.

Ανώνυμος είπε...

Χαρη κρυβεις χρονια!!!Διανυει την εκτη δεκαετια και εχει και δυναυη συγγενεια στο χωρο της Ν.Δ. Καλη υποψηφιοτητα για ΠΑΣΟΚ και με δεδομενα τα προβληματα της Ν.Δ. μπορει να φερει την αλλαγη