Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Επαφές με αγρότες Π. Προδρόμου είχε ο Ουρσουζίδης (ΣΥΡΙΖΑ)- Τι είπε για ΕΒΖ, αποζημιώσεις, ρύθμιση οφειλών

Στις 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  μεταξύ  του Προέδρου του Οργανισμού κ. Αθανασίου Καπρέλη, του Αντιπροέδρου του κ. Γεωργίου Κέντρου,  με  τον Πρόεδρο της ομάδας παραγωγών «ΕΡΜΗΣ» με έδρα το Μακροχώρι κ. Κ. Βοργιατζίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μπάμπη Σιδηρόπουλο. Συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν στο Συνεταιρισμό και γενικότερα στα προβλήματα του Αγροτικού Κόσμου του Ν. Ημαθίας.
Από πλευράς των....
εκπροσώπων του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώθηκε ότι γνωρίζουν καλά τα ζητήματα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανταποκρίνεται άμεσα στα δίκαια και ορθά αιτήματα των αγροτών και πιο συγκεκριμένα, ως προς την πληρωμή των παραγωγών πριν το Πάσχα. Επιπλέον, δήλωσαν ότι η «συνδεδεμένη» βάμβακος θα καταβληθεί στους δικαιούχους την ερχόμενη εβδομάδα και πάντως έως την 28 Μαρτίου 2018.
Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πρόεδρος και το μέλος της ομάδας παραγωγών «ΕΡΜΗΣ» ευχαρίστησαν  τον     Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά τους και   δεσμεύτηκαν ως προς τη διατήρηση του καλού επιπέδου συνεργασίας  μεταξύ των  Ομάδων Παραγωγών και του Οργανισμού.

Για ΕΒΖ και αποζημιώσεις από βροχόπτωση
Περαιτέρω,  αναφορικά  με ζητήματα του Αγροτικού Κόσμου, ο κ. Ουρσουζίδης θα ήθελε εκ νέου να διευκρινίσει:

●  Σε ό,τι αφορά στην Ε.Β.Ζ., καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Εταιρεία να ανταποκριθεί, όχι μόνον στην αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών, αλλά και στη διατήρηση της καλλιέργειας της φετινής χρονιάς - όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σήμερα.
●  Για το ζήτημα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών για τις ζημίες της παραγωγής τους από τη συνεχή βροχόπτωση του Ιουλίου 2017 , όπως και για τις δραματικές επιπτώσεις στις τιμές από το Ρώσικο εμπάργκο, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο.
●   Το απόγευμα είχε συνάντηση με παραγωγούς του Δ.Δ. Παλαιού Προδρόμου του Δήμου Αλεξάνδρειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις σε κλίμα εποικοδομητικό με τον Δημ. Σύμβουλο κ. Κουτσαμπασόπουλο Γεώργιο και  κατοίκους του χωριού.

ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
●  Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Βασίλη Κόκκαλη ξεκαθαρίστηκε από τον κ. Κόκκαλη, ότι από την 1 Μαΐου 2018, η PQH (PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., Ειδικός Εκκαθαριστής των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων) προσφέρει ένα νέο και ιδιαίτερα προνομιακό πρόγραμμα διευθέτησης αγροτικών οφειλών των ιδιωτών αγροτών, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και αλιέων οφειλετών.
Βάσει του ισχύοντος για τις εκκαθαρίσεις ειδικού κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου και με τις απαραίτητες εγκρίσεις των εποπτικών αρχών.
Το πρόγραμμα προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης ή συμβιβασμού των αγροτικών οφειλών με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους και πιο συγκεκριμένα 3 βασικά πλεονεκτήματα: 
1. Διαγραφή όλων των έξω-λογιστικών τόκων (εφόσον τηρηθεί η ρύθμιση/συμβιβασμός) 
2.  Δυνατότητα διαγραφής έως 60% του λογιστικού υπολοίπου (κεφαλαίου), ανάλογα με το ύψος της οφειλής, την δυνατότητα ρύθμισης ή ολικής εξόφλησης της οφειλής, την ύπαρξη και αξία σχετικών εξασφαλίσεων και την οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. 
3.  Υπολογισμός των υπολοίπων οφειλής έχοντας εφαρμόσει τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πανωτόκια (Ν.3259/2004) 
Κάθε αίτημα θα εξετάζεται αναλυτικά και θα αξιολογείται εξατομικευμένα, λαμβάνοντας υπόψη το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη τη βιωσιμότητα της οφειλής, την αξία των εξασφαλίσεων, και την πραγματική ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη και του εγγυητή, με πλήρη οικονομική διαφάνεια, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πρόσθετης εξασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: