Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορεί τον δήμαρχο Γκυρίνη ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας Β. Κίτσας - Σπουδαία τοποθέτηση ενός νεαρού από τον Συνοικισμό!


Βασίλης Κίτσας
πρόεδρος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
-Τα "πήρε" όταν είδε μια φωτογραφία να πίνουν τσίπουρα στο συνοικισμό!
Κατά πως φαίνεται η απόφαση του δημάρχου Γκυρίνη να μην παραχωρήσει το γήπεδο του Λιανοβεργίου για ένα τρίμηνο στην ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας για προπονήσεις δεδομένου ότι διαθέτει φωτισμό ενώ αυτό του Βρυσακίου όχι, άνοιξε μια πληγή στις σχέσεις μερίδας των κατοίκων του συνοικισμού Αγ. Γεωργίου με τη διοίκηση του δήμου και ειδικότερα με τον ίδιο τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΟΜ Σάκη Παντόπουλο που εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της ομάδας του Πάοκ με το αιτιολογικό ότι στο......
Λιανοβέργι υπάρχει ενεργή ποδοσφαιρική ομάδα.

Το διαπιστώνω αυτό που περιγράφω πιο πάνω από έναν διάλογο που έγινε πριν από πέντε μέρες δημόσια στο φ/β όπου ο πρόεδρος του σωματείου Βασίλης Κίτσας και ακόμη ένας 25χρονος νεαρός λένε ορισμένα πράγματα που αν μη τι άλλο περιγράφουν μια κατάσταση διαχρονική την οποία βιώνουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του συνοικισμού και με τη σειρά τους αντιδρούν και έτσι αναπαράγεται αυτό το κλίμα και συμπεριφορές που ενίοτε παίρνουν και ρατσιστική χροιά.

Λέει ο πρόεδρος του Πάοκ Αλεξάνδρειας εκνευρισμένος προφανώς βλέποντας μια φωτογραφία στην οποία ο δήμαρχος Γκυρίνης και ο Σ. Παντόπουλος βρίσκονται σε ένα σπίτι στον συνοικισμό και πίνουν τσίπουρο:

υτός εκεί αριστερά είναι ο Παντοπουλος, τον βάζετε και στα σπίτια. Αυτός είναι που ήταν κάθετος για την μη παραχώρηση του γηπέδου του Λιανοβεργιου ότι και καλά υπάρχει ομάδα στο χωριό τους.
Αυτοί ούτε θέλουν να πατάμε στα χωριά τους και εσείς τους αγκαλιάζεται και τούς γλείφετε. Πριν τις εκλογές μας βλέπουν σταυρουδάκια μετά τις εκλογές μας βλέπουν μηδενάκια αλλά δυστυχώς ο καθένας κοιτάει να κάνει μόνο την δουλειά του, δεν κοιτάει το σύνολο του συνοικισμού μας".

Και συνεχίζει ο Β. Κίτσας λέγοντας τα εξής:
" .... να σου θυμίσω πως αυτοί οι κύριοι τής δημοτικής αρχής και όλες οι άλλες οι παρατάξεις, επειδή το 2019 θα έχουμε εκλογές, ξαφνικά θα μας αγαπάνε θα μας αγκαλιάζουν. Θα έρχονται στον συνοικισμό θα κάνουν 5 ρουσφέτια, θα κάνουν και κάποιο έργο προεκλογικό εδώ.
Φάνηκαν που ζητήσαμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να προπονείτε η ομάδα μας για τρεις μήνες και δεν μας το παραχώρησαν χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αλλά τον ξέρουμε τον λόγο του κυρίου Παντόπουλου και του δημάρχου, είναι ο μεγάλος ρατσισμός που έχουνε.
Και κάτι άλλο, όλα τα γήπεδα έχουν φωτισμό με προβολείς, μόνο το Βρυσάκι δεν έχει επειδή προπονείται η ομάδα μας. Αν το είχε άλλη ομάδα εννοείτε πώς θα τους βάζανε τα φώτα.
Αύριο μεθαύριο θα φτάσουν και οι εκλογές, τότε να δούμε οι δικοί μας θα ζητήσουν βοήθεια για προεκλογικό αγώνα και ψήφους για κάτι το οποίο δεν με αντιπροσωπεύει εμένα, γιατί θα το αποφασίσουν αυτοί μόνοι τους....

....γι' αυτό φίλε μου θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και όχι να τους γλείφουμε για προσωπικά συμφέροντα και ρουσφέτια γιατί δεν μας υπολογίζουν και δεν μάα γουστάρουν όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στις εκλογές. Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίμε εμείς γιατί δεν γινόμαστε δύναμη. Πάει ο ένας από εδώ ο αλΛος από εκεί για προσωπικό συμφέρον".

Είναι προφανές ότι οι παράγοντες της ομάδας του Πάοκ Αλεξάνδρειας και ένα σημαντικό τμήμα των οπαδών του κατοίκων του συνοικισμού εμφορούνται από την πεποίθηση ότι το κριτήριο συμπεριφοράς της δημοτικής διοίκηση είναι ο ρατσισμός, αυτό τους προσάπτει και αυτό είναι πολύ σοβαρό.


ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
Αμέσως μετά ένας νεαρός που δεν αναφέρω το όνομά του παρά το γεγονός ότι τα όσα είπε είναι δημόσια, και το κάνω αυτό διότι δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, είπε τα εξής: 

Πρόεδρε Καλημέρα! Αν και δεν μου πέφτει λόγος, απλά θα πω και εγώ κάτι σ αυτό το θέμα και ας είμαι 25 μόνο! 
Μερίδιο Ευθύνης δε νομίζω να φέρνει ούτε αυτός που δημοσίευσε, αλλά ούτε ο οικοδεσπότης! Μερίδιο ευθύνης φέρνουμε όλοι μας! Αυτά τα τραπεζάκια, και οι διάλογοι γίνονται νομίζω πολλά χρόνια τώρα! Ο κάθε ένας κοιτάει το δικό του πολιτικό συμφέρον, κανείς δεν κοιτάει το σύνολο! 
Γύφτους μας ανεβοκατεβάζουνε και ακόμα πίσω απ τ΄ @@@@ μας έρχονται γιατί έχουν την ανάγκη! 
Έχουν υποσχεθεί εδώ και χρόνια ο κάθε ένας ξεχωριστά πως θα βοηθήσουν ή θα συμβάλουν με κάποιο τρόπο!  Όλα αυτά, εδώ και χρόνια είναι μεγάλες μπαρούφες! Όλοι κάνουν διακρίσεις, βιώνουμε ρατσισμό και πάλι όμως εξακολουθούν, παρόλα αυτά, να μας πλησιάζουν, χωρίς ίχνος ντροπής!!! 
Όλοι τους ξέρουν ότι αυτό που θα βάλουν στόχο θα επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία! (Ας πάμε στο Μαχαλά στους Γύφτους και μην πει κάποιος ότι δεν μας αποκαλούν έτσι! Θα τους τάξουμε κάτι και θα κάνουμε αυτό που θελουμε).  Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος που θέλει να μας πλησιάσει!"

Και συνεχίζει ο νεαρός που με εντυπωσίασε τόσο με το ορθογραφημένο κείμενό του όσο και με τη σύνταξή του, ιδιότητες που στερούνται αρκετοί συνομήλικοί του που δε ζουν στο μαχαλά αλλά έχουν ρατσιστικές συμπεριφορές.
Και συνεχίζει ο νεαρός διαπιστώνοντας μια κατάσταση που εμφανώς τον ενοχλεί και τον εκνευρίζει:

"Αυτοί είμαστε λοιπόν κύριοι, αν όχι όλοι οι περισσότεροι!!!
Μια ζωή κομπλεξικοί θα είμαστε, και θα ανεχόμαστε όλα αυτά που λένε για μας μια ζωή!
Πας σε μια υπηρεσία, πας σε ένα κατάστημα και σου φέρεται ο άλλος λες και είσαι η τελευταία τρύπα (σσ του ζουρνά)! 
Δε λέω, έχουμε κι εμείς μέσα εκεί αναγκέφαλους και έτσι μας παίρνει η μπάλα όλους! Κάνουν διακρίσεις, βιώνουμε τον ρατσισμό. Με λίγα λόγια μας απεχθάνονται λες και τους είμαστε βάρος. Αλλά βλέπετε, πάλι στην πόρτα μας έρχονται. 
Όσο γραμματιζούμενος και αν είσαι, όσες γνώσεις και αν έχεις γι αυτούς ίδιο πράγμα είναι, στην καραντίνα θα σε βάλουν!
Δεν άλλαξε τόσα χρόνια κάτι και δε νομίζω να αλλάξει και τώρα κάτι, είτε από αυτούς είτε από εμάς".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν απόλυτο δίκαιο αυτοί οι συμπολίτες μας με αυτά που γράφουν . Όντως έτσι τους αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή. Άραγε στα χρόνια αυτά από το 2014 μέχρι σήμερα πόσες φορές πήγε ο Δήμαρχος ,οι κάποιος δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή τους? Πόσα και ποια έργα έκανε ο δήμαρχος στη συγκεκριμένη περιοχή? Πόσες φορές πέρασε οδοκαθαριστής από τη γειτονιά για να σκουπίσει τους δρόμους? Είναι γεγονός ότι προκλητικά τους υποτιμούν . Αλλά προεκλογικά τους θυμούνται και τους χτυπάνε στην πλάτη για να πάρουν την ψήφο τους . Ντροπή για την συμπεριφορά τους αυτή προς τους συνδημότες μας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό παιδιά. Στις επόμενες εκλογές αν θα είναι υποψήφιος στείλτε το πίσω σο Καλαχάρι. Τόσο απλό είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ DEAL ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ....ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΙΤΣΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ.