Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Βρωμιά παντού, αρχίζουμε να τη συνηθίζουμε!! Οι ανεπαρκείς που παριστάνουν τους ...απαραίτητους και η Δανία

Αλεξάνδρεια, οδός Αριστοτέλους
Δανία, Κοπεγχάγη 
Το έχουν γράψει αρκετοί, το έγραψα και εγώ τις προάλλες αλλά όσο υπομονή και να κάνει κάποιος εκνευρίζεται περπατώντας στους δρόμους της πόλης και αυτομάτως βρίσκεται σε καταστάσεις .... Ινδίας. 
Παντού, σε δρόμους και.....
πεζοδρόμια η βρωμιά είναι διάχυτη και πλέον η πόλη αποπνέει έναν δυσώδη αέρα χωρίς να μυρίζει πραγματικά. Η αίσθηση όμως που αποκομίζεις και εν τέλει την αποδέχεσαι ως φυσιολογική είναι αυτή, της βρωμιάς.

Σήκωσα το φακό, έβγαλα μια φωτογραφία και συνέχισα. Έπιασα τον εαυτό μου να μην έχει την όρεξη να ρίξει ούτε ένα μπινελίκι. Το βράδυ επιστρέφω στο σπίτι και στο διαδίκτυο συναντώ αυτή την περίεργη φωτογραφία. Έρχεται από τη Δανία όπου εκεί έχουν καλαθάκια στους δρόμους, όχι όπως εδώ και μάλιστα τα έφτιαξαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο ποδηλάτης που περνάει δίπλα τους να μη σταματάει και να μπορεί να ρίχνει το χαρτάκι μέσα τους.
Συγκρίσεις άτοπες, άστοχες, ντροπιαστικές, θλιβερές. Δε βαριέσαι, που θα έλεγε και ο σοφός της παρέας, πάμε για ένα τσίπουρο και όλα καλά...
Κατά τα άλλα οι διοικούντες τον δήμο Αλεξάνδρειας, οι Γκυρίνης και Ισαάκ Χαλκίδης καμώνονται ότι παράγουν έργο και νομίζουν ότι είναι απαραίτητοι....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΜΕ WIFI ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΧΑΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ NOHMOΣΥΝΗΣ ΟΧΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ;;; ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ;;

Ανώνυμος είπε...

Με έκανες και γέλασα ( με την καλή έννοια ) που κάνεις σύγκριση την Κοπεγχάγη με εδώ. Εδώ με το έργο κατάπλασμα έβαλαν κάδους που απλά ο κάθε παπάρας τους σηκώνει και τους παίρνει σπίτι του και τους κάνει ας πούμε σκουπιδοτενεκέ. Εαν προσέξεις υπάρχουν πάρα πολλοί κάδοι χωρίς το αλουμινένιο (?) τενεκέ μέσα , ειδικά σε οδούς μη κεντρικές. Και πολλοί πετάν τα σκουπίδια μέσα και πέφτουν κάτω. Η βρωμιά κυριαρχεί σε όλη την πόλη , σε όλα τα σημεία. Εως ένα σημείο φταίμε και εμείς, αλλά δημοτική αρχή σε βασικά θέματα καθαριότητας απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ιδιαίτερα στα χωριά. Για βασικές αρχές καθαριότητας εννοώ . Πιος είναι υπεύθυνος? Μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του? Δεν μπορεί? Να πάει σπιτάκι του και να μην τον πληρώνω εγώ τον άχρηστο. Γιατί δυστυχώς στον δήμο μαζεύτηκαν ένα σωρό ντεμέκ μάγκες - νταήδες , ανθρωπάκια που κοιτάν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και πιος μαμάει την πόλη. Να είναι καλά τα τσίπουρα και τα ουίσκια τα κερασμένα.
υγ. Θέλω πολύ να πω και άλλα , αλλά @άμησε το.

Matoula είπε...

Δεν ειναι δυσκολο ρε παιδια να ειμαστε καθαροι δλδ ευρωπη ειμαστε τοσα χρονια! ακομα και κατι τετοιοι κανουν υπεροχη δουλεια https://apofraxeis-vlachos.gr/ και θα επρεπε ολοι μας να βοηθαμε ξεχωριστα!