Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Παρακάτω δεν πάει - Πάρτι κάνει ο Ισαάκ στο δήμο Αλεξάνδρειας με τις ευλογίες του Γκυρίνη και όλοι απορούν "γιατί γίνεται αυτό";

-Όταν έχεις τον Ισαάκ δεξί χέρι, τι μπορεί να σημαίνει;

Ό
ταν φτάνει στο σημείο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης να κρύβεται πίσω από τον πλέον πολιτικά ανεπαρκή αντιδήμαρχό του αντιλαμβάνεστε ότι το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς το εισπράττουν οι δημότες το..... αποτέλεσμα.
Αυτό που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο ήταν μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Ισαάκ Χαλκίδη που έπαιξε το ρόλο του δημάρχου και τον Π. Γκυρίνη σε ρόλο κομπάρσου, πλήρως επισκιασμένου και ανεξηγήτως πως κουμπωμένου, με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται: υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε; υπάρχει κάνας σοβαρός λόγος που ο Γκυρίνης κάνει τα χατίρια στον Ισαάκ; Έλα ντε...

Ο λόγος που γράφω τα παραπάνω είναι απλός και πλέον κοινός τόπος. Από τον Οκτώβριο στο Κέντρο Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε εξ αιτίας της διοικητικής ανεπάρκειας αφενός και του χαρακτήρα αφετέρου του αρμόδιου αντιδημάρχου που νομίζει ότι κατέχει τη νομική επιστήμη, την ιατρική επιστήμη και όλες τις επιστήμες μαζί. Κάτι σαν Λεονάρντο Ντα Βίντσι ένα πράμα.

Ο Γκυρίνης που ως γνωστόν είναι δήμαρχος στην αρχή εξέφρασε την έκπληξη του, αν και έχω σοβαρές αμφιβολίες αν ήταν αληθινή ή υποκριτική. Δέχομαι ότι ήταν αληθινή η έκπληξή του για τις ενέργειες του αντιδημάρχου του που λειτούργησε ως δήμαρχος, καπέλωσε τους πάντες και τα πάντα, αγνόησε τον Γκυρίνη και τον έτερο αντιδήμαρχο Δριστά και άνοιξε τον ασκό....
Έκτοτε το παιχνίδι παίζεται όπως γουστάρει ο πολιτικά ανεπαρκής και ξερόλας αντιδήμαρχος. Παρά το γεγονός ότι πάρα πολλοί σύμβουλοι και διοικούντες λένε και υποστηρίζουν ότι τα έχει κάνει μαντάρα και συμπεριφέρεται με ανεξήγητο μένος, παρά το γεγονός ότι επισημαίνουν στον Γκυρίνη ότι είναι πολιτικά επικίνδυνος και του ζητάνε να τον αντικαταστήσει, αυτός όχι μόνο τον καλύπτει πολιτικά αλλά ενισχύει τη θέση του....

Είναι προφανές ότι κάτι άλλο συμβαίνει, λένε όλοι όσοι γνωρίζουν την κατάσταση από κοντά. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός αυτό διαφορετικά. Δε γίνεται ένας λογικός άνθρωπος να ερμηνεύσει ότι ο Γκυρίνης αφήνει εν λευκώ έναν αντιδήμαρχο που με ότι ασχολήθηκε τα έκανε μαντάρα να δημιουργεί πρόβλημα αφενός στη καθημερινή διοίκηση και αφετέρου στην δημοτική παράταξη με το δεδομένο ότι στις εκλογές του 2019 δε θα είναι καν υποψήφιος!!!

Στο ερώτημα αυτό δεν θα απαντήσω γιατί δε με πέφτει λόγος. Εγώ έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που είναι το εξής: Ο Ισαάκ κάνει ό,τι γουστάρει και ο Γκυρίνης βαράει παλαμάκια.
Δυστυχώς, έπρεπε να βιώσω μια τέτοια κατάσταση για αντιληφθώ τα πολιτικά μεγέθη και τους χαρακτήρες τους αφενός και την άδικη συμπεριφορά μου απέναντι σε Κυτούδη και Συρόπουλο που τους αδίκησα σφόδρα και δημόσια ζητάω συγνώμη. 

Ο κύβος ερρίφθη και όλα είναι μπροστά μας. Αν ορισμένοι νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κάναν αφελή ή ότι άλλο είναι γελασμένοι. Θα το διαπιστώσουν σύντομα και πάντα στη βάση της νομιμότητας. Το λέω από δω και ας το σκεφτούν σοβαρά. Ότι έρχεται υπόψη μου θα το κοινοποιώ επώνυμα στα κρατικά ελεγκτικά όργανα. Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Συνήγορο του Πολίτη και πάει λέγοντας.
Η αρχή ήδη έχει γίνει και έπεται συνέχεια. Άντε να δούμε ποιος θα αντέξει.....

Χάρης Μόχλας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία και καλό θα ήταν να έχω και μια απάντηση. Ο κ Ισαάκ χαλκίδης έχει καμία σχέση με το θέμα τις αναθέσεις του κουνουπιών στην θερινή περίοδο που βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα?? Ο ασκών και χρέη……. Ελεγκτού δημόσιας διοίκησης Αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης ξέρει κάτι για τους καταλογισμούς του πρώην Δήμου Μελίκης?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΚΕΔΑ Η ΔΕΥΑ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Η ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΠΙΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτυ ? Στην Μελίκη να δεις τι πάρτυ γινότανε. Εκεί να δεις …… νομιμότητα. Εκεί την νομιμότητα την τραβούσαν τα σκυλιά στο δρόμο. Και επειδή και εγώ γουστάρω την νομιμότητα, ας αναρτήσουν την μισθοδοσία των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜ οι τότε διοικούντες το Δήμο και την επιχείρηση την εποχή εκείνη, και δεν είναι και πολύ παλιά. Ας μας πούνε ακόμη πως γινότανε οι προσλήψεις στην ίδια επιχείρηση. Γιατί εμείς οι πολίτες πληρώναμε και θέλουμε να μάθουμε , και θα μάθουμε.