Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αν δε μπορεί η Τεχν. Υπηρεσία ας καλέσουν ιδιώτες να κάνουν μελέτες- Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

To έγραψα πριν από λίγες μέρες, όταν ήρθε στην Αλεξάνδρεια ο ΓΓΑ Ι. Συναδινός. Έγραψα ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας έδειξε μια παροιμιώδη ανετοιμότητα αναφορικά με τα έργα που υποτίθεται ήθελε να προωθήσει και να υλοποιήσει αλλά έναν χρόνο τώρα δεν ετοίμασε καμιά μελέτη ώστε να πάρει χρηματοδότηση που είναι εξασφαλισμένη. Αναφέρομαι τόσο στο παρκέ του.... κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου όσο και στην ολοκλήρωση του ταρτάν του γηπέδου. Δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Αντιθέτως, βλέπουμε τον δήμο Βέροιας και ειδικότερα τον δήμαρχο Βοργιαζίδη να βρίσκεται στην Αθήνα και να υπογράφει τις προγραμματικές συμβάσεις με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού για δυο έργα που θα γίνουν στο δήμο και που είχε εξαγγείλει ο Συναδινός την ίδια μέρα πέρσι όταν είχε επισκεφτεί την Ημαθία.
Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα παραγωγικότητας, είναι προφανές ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση και αν η υφιστάμενη υπηρεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες της ανεπάρκειας αφενός και να διερευνηθεί η δυνατότητα εξωτερικής- ιδιωτικής βοήθειας και συνεργασίας. 
Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως λένε και οι Εγγλέζοι ''to the point''.