Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Χάθηκε η μπάλα και το μέτρο; Βλέπει παντού εχθρούς; Αιχμή Γκυρίνη σε Μπρουσκέλη για πρώτη φορά!!!

όλα τελειώνουν κάποια στιγμή

Ε
ίναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Γκυρίνης χάνει την ψυχραιμία του; Όχι βέβαια. Είναι μια τακτική συνήθης του δημάρχου όταν ζορίζεται να κάνει επιθέσεις εναντίον των συμβούλων που.... ασκούν κριτική χρησιμοποιώντας ενίοτε και απαξιωτικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Σήμερα, ο δήμαρχος Γκυρίνης έκανε ένα βήμα παραπάνω. Συμπεριέλαβε στην κατηγορία των "απέναντι" και τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και βασικό συντελεστή τόσο της συγκρότησης του ψηφοδελτίου το 2014 όσο και βασικό συντελεστή της εκλογικής νίκης τον Μάιο του ιδίου έτους.

Ο Ν. Μπρουσκέλης πριν από λίγη ώρα και κατά τη συνεδρίαση του σώματος ζήτησε και πήρε το λόγο για να επισημάνει ένα θέμα, μια παράμετρο που είναι άκρως χρηστική και αντί να σημάνει συναγερμό η επισήμανση αυτή στον δήμαρχο Γκυρίνη αυτός το εξέλαβε ως προσωπική κριτική και λειτούργησε ως ...σκαντζόχοιρος. 
Είπε ο Μπρουσκέλης αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού κολυμβητήριου επισημαίνοντας ότι ήδη "τρέχει" σχετικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 του τρέχοντος μήνα. Συνεπώς, είπε ο Μπρουσκέλης, θα πρέπει ο δήμος να κινηθεί ταχέως για να προλάβει.
Ο τέως πρόεδρος του συμβουλίου Μπρουσκέλης έθιξε και το ζήτημα της ανετοιμότητας της τεχνικής υπηρεσίας να ετοιμάσει μελέτες όπως αυτή του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου που έναν χρόνο τώρα ακόμα δεν είναι έτοιμη και το παρκέ ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί αν και η χρηματοδότηση είναι εγκεκριμένη.

Ο δήμαρχος Γκυρίνης σχολίασε με ξινισμένο ύφος απαντώντας στον Μπρουσκέλη: Εσείς κ. Μπρουσκέλη που μετείχατε στη διοίκηση και κάναμε μαζί πολλές συζητήσεις έρχεστε και με ρωτάτε τώρα γιατί δεν έχουμε έτοιμες μελέτες για όλα τα θέματα; και σταμάτησε την απάντηση αποφεύγοντας να πει την αιτία γιατί η τεχνική υπηρεσία αδυνατεί και ο δήμος δεν έχει ετοιμότητα και τα προγράμματα χάνονται.... 

7 σχόλια:

Μ.Ξ είπε...

Είναι από τις ελάχιστες φορές που τέθηκε ένα σοβαρό ερώτημα σε Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την αδυναμία του Δήμου να ολοκληρώσει τεχνικές μελέτες ώστε μετέπειτα να έχει όλα τα εφόδια να διεκδικήσει προγράμματα ΕΣΠΑ.
Η απάντηση είναι γνωστή στο κύκλο των εμπλεκόμενων που θα πρέπει πλέον ο πολίτης να γνωρίζει. Είναι κοινό μυστικό η υποστελέχωση (δεν είναι όμως δικαιολογία) και η αδυναμία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να συντάξει ολοκληρωμένες μελέτες.
Ευθύνη σε αυτά έχει μόνο η ώρα ευθύνης διότι βλέπει την ανικανότητα κάποιων στελεχών και απλά το δέχεται και έργα δεν γίνονται.
Τρόποι για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή φυσικά και υπάρχουν ας ρίξουν μια ματιά στους γύρω Δήμους. Διότι όταν δεν ξέρεις ψάχνεις να μάθεις.

Ανώνυμος είπε...

Με την 50/2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρείας στις 21.02.2018 ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔ ΤΟΥ ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο 《Αξιοποίηση Εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ανοικτό κολυμβητήριο Δήμου Αλεξάνδρειας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του λειτουργικού του κόστους» και προυπολογισμο 995.000 ευρω. Είναι δυνατόν ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανένας δημοτικός σύμβουλος να ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι ψηφίζει και τι υποβαλλεται για χρηματοδότηση, αλλα επικρατεί τοσο αβιαστα αυτή η γελοια παραπληροφόρηση?
Τελικά είμαστε άξιοι των επιλογων μας ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το ευχαριστώ του Γκυρίνη Στο Νίκο Μπρουσκέλη, χωρίς να ντρέπεται.

Ανώνυμος είπε...

Γκυρινη.πρόσεχε μη μαζί με το μπρουσκελη η μπάλα πάρει και τον άλλο ιατρό και τότε την έκατσες τη βαρκα.Αυτοι πάνε ντουέτο

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ 11.16 ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ 3000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ.ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ??25%?Η 100% ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΟΥ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο δημαρχος δεν ηξερε τιποτα για το εργο απλα θεατης.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ο Μπρουσκελης ειχε δικιο.Τρεχουν και δεν φτανουνε για το εργο αξιοποιηση ΑΠΕ του κολυμβητηριου.Εκτακτη οικονομικη για να προλαβουνε την τελευταια στιγμη.Ανικανοι ολοι σας!