Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για τη συνάντηση με τον υφυπ. Παιδείας Μπαξεβανάκη για τα ΕΠΑΛ

πηγή φωτ.: ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ- Verianet
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη έγινε συνάντηση της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων και στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης η ΕΛΜΕ Ημαθίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Μετά από κοινή πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων-Κηδεμόνων Ημαθίας και της ΕΛΜΕ για συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/5/2018 στις 8μμ, στο χώρο του ξενοδοχείου Αιγές. Στο κλιμάκιο του κ. Μπαξεβανάκη συμμετείχαν ο κ. Μουστάκας Γ., διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, η κ. Μαυρίδου Α., Δ/ντρια Β΄θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αντωνίου και Ουρσουζίδης.
Τα θέματα που έθεσαν η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων-κηδεμόνων, αλλά και οι απαντήσεις του υφυπουργού ήταν, σε γενικές γραμμές, οι εξής:
1. Για το ασφυκτικό πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων στην Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ:
Ο υφυπουργός υποστήριξε, συνεπικουρούμενος απ’ τον κ. Μουστάκα, ότι δεν είναι σημαντικό το ζήτημα, υπάρχουν λίγα παιδιά που δίνουν περισσότερα μαθήματα απ’ τις διαθέσιμες ημέρες και μπορεί να γράφουν και δύο μαθήματα την ημέρα.
Άλλωστε, είπαν και οι δύο, αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές και πολλά απ’ τα μαθήματα των ΕΠΑΛ δεν είναι και τόσο δύσκολα!
Μετά από πίεση των παρευρισκόμενων σωματείων, μιας και δεν έγιναν αποδεκτές οι συγκεκριμένες αιτιάσεις, αναγκάστηκε να δηλώσει πως στην προσπάθεια να περιοριστεί ο χρόνος των εξετάσεων και να αυξηθεί ο αντίστοιχος διδακτικός, έγινε και «κακός σχεδιασμός» απ’ τη μεριά του υπουργείου. Στην ερώτηση γιατί δεν περιορίστηκε ο αριθμός των ενδοσχολικά εξεταζόμενων μαθημάτων στα ΕΠΑΛ όπως στα ΓΕΛ, δεν υπήρξε κάποια εμπεριστατωμένη απάντηση. Τελικά ο υπουργός αποδέχθηκε πως τα επιχειρήματα των σωματείων είναι σωστά και θα υπάρξει πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά. Δεν δέχθηκε όμως να γίνει καμία μεταβολή για τους φετινούς υποψηφίους.
2. Για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τομέων, ειδικοτήτων και ομάδων προσανατολισμού, όπως αυτές προκύπτουν από τον νομοθετημένο ελάχιστο αριθμό μαθητών σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ και, από φέτος, στα ΓΕΛ καθώς και από την πιθανή αναμοριοδότηση σχολείων:
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται, είπε ο υφυπουργός, για να έχει άμεση και σαφή εικόνα το υπουργείο για τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις (!) και διαβεβαίωσε πως φέτος στις 11 Σεπτέμβρη όλα τα σχολεία θα είναι πλήρως στελεχωμένα! Αρνήθηκε ότι υπάρχει στόχος απ’ το υπουργείο να αυξηθούν στον μέγιστο αριθμό οι μαθητές υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι δική μας εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: