Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μεγάλη μέρα η σημερινή - Επέτειος της αντιφασιστικής νίκης και Δίκη για τους "καταλογισμένους" της Μελίκης

Μεγάλη μέρα η σημερινή αφού σαν σήμερα ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική νίκη και επιπλέον σήμερα (ή λέτε να έγινε χτες;) δικάζονταν το αίτημα νυν και πρώην αιρετών στην Αθήνα ώστε να τύχουν μη εφαρμογής οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τους καταλόγιζε ποσά από ορισμένες χιλιάδες ευρώ έως και κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Για την αντιφασιστική νίκη τα..... πράγματα είναι γνωστά. Ο κόκκινος στρατός της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης προέλασε και τοποθέτησε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Βερολίνο. Η πορεία του κόσμου προς τον όλεθρο του φασισμού ανακόπηκε και αξίζουν αιώνιας τιμής στα εκατομμύρια των νεκρών του αντιφασιστικού πολέμου.

Για την πορεία της υπόθεσης του καταλογισμού νυν και πρώην αιρετών του πρώην δήμου Μελίκης που ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην αυτοτελής αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης όπως δήλωσε ο ίδιος δεν έχω νεώτερα να σας πω. Θα μάθω αν εκδόθηκε απόφαση και ποια ήταν. Οι "καταλογισμένοι" ζητούσαν να μην εγγραφούν τα ποσά του καταλογισμού στο δημόσιο ταμείο έως και την ώρα που θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν όντως συντελέστηκαν πράξεις ή παραλείψεις από τους τότε αιρετούς και προέκυψε αυτή η ζημιά στο δημοτικό ταμείο όπως έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το αίτημά τους είναι ορθό διότι πως είναι δυνατόν να δικάζουμε προκαταβολικά κάποιον πριν τον ακούσουμε. Έτσι δεν είναι;
Έτσι θα έπρεπε να είναι και μακάρι κάποια στιγμή έτσι να γίνει. Ωστόσο ο αυτοτελής πρώην αντιδήμαρχος ως παντογνώστης που είναι δίκασε και αποφάσισε πριν καν ακούσει και με την ανοχή του δημάρχου Γκυρίνη διαμόρφωσε μια άκρως αρνητική κατάσταση εις βάρος ενός πολίτη. Και τώρα ο ίδιος άνθρωπος ζητάει το λογικό και το αυτονόητο....
Ειρωνεία δεν το λες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: