Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ζούγκλα ή σαβάνα στον Σχοινά; "Μυστικό" πρότζεκτ της διοίκησης Γκυρίνη φέρνει την ανάπτυξη στο χωριό;

Το Δημοτικό Σχολείο, όπου αποφοίτησα στο χωριό Σχοινάς.
Σημερινή φωτογραφία, όπου "υπάρχει μάλλον οργανόγραμμα να καταστεί σάβανα ή ζούγκλα". 
Δεν θα διαφωνήσω με τον..... προγραμματισμό και το όραμά τους, άλλα να μας το πούνε οι τοπικοί ιθύνοντες και αρμόδιοι να το ξέρουμε και να ετοιμαστούμε κατάλληλα. 
Και όχι τίποτε άλλο, αυτό το σχολείο έχει 50 στρέμματα, που ενοικιάζονται από τον Δήμο για τις ανάγκες των ενεργών πλέον σχολείων του όλου Δήμου και άλλα 50 το επίσης ανενεργό νηπιαγωγείο.
Τι γίνεται πατριώτες?  Κανένα ευρώπουλο, δεν θα πέσει στο σχολείο του χωριού, για να κοπούν τα γκαγκάνια και τα χόρτα, που δείχνουν την εικόνα δάσους? 
Ή εφαρμόζουμε στο χωριό μου εναλλακτική πολιτική δασοποίησης στον κάμπο?
Ειλικρινά ντροπαλή εικόνα σήμερα αντίκρισα... και λίγα γράφω και κρατήθηκα να κοινοποιήσω περισσότερες φωτογραφίες που έβγαλα, κατόπιν προτροπής χωριανών μας.

Τα παραπάνω λόγια έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram ο Δημήτρης Πανταζόπουλος πριν από πέντε μέρες αλλά επειδή ουδείς συγκινήθηκε ξαναπέρασε από το σημείο χτες και είδε εντός της αυλής δυο άλογα να βόσκουν και έγραψε το εξής ακόλουθο συνοδευόμενο και από φωτογραφία:

Σαβάνα κοντεύει να γίνει το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό μου, τον Σχοινα Ημαθίας.
Με γαλήνευσε λιγάκι η όμορφη προχθεσινή εικόνα από τις δυο φοράδες στον χώρο, που πρακτικά λειτουργούσουν και ως χορτοκοπτικά.
Αντικειμενικά είναι αρχοντικά ζώα και άκρως φιλικά, όμως την λύση για τα γκαγκανια, που κοντεύουν να γίνουν δάσος, θα την δώσει μόνο ένα κοπάδι αγελάδες, αν τις φέρουμε στον χώρο. Παλιός και αλάνθαστος τρόπος των παππούδων μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: