Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Να κι αν πήρατε απόφαση να κι αν δεν πήρατε - Οι αυλές είναι ανοιχτές και στα Τρίκαλα φτιάξανε γήπεδο - Διαγράψτε την απόφαση που ντροπιάζει

Συνεργάστηκαν Γκυρίνης- Ισαάκ
και τα ...πρόκοψαν
Με ένα ποστ στον λογαριασμό του στο fb ο Νίκος Σαλτουρίδης πληροφορεί προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργασίες που γίνονται στην αυλή του δημοτικού σχολείου Τρικάλων ολοκληρώνονται, κατασκευάζεται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να παίζουν τα.....
παιδιά του χωριού και ότι όλα αυτά γίνονται με εθελοντική εργασία και υπό την πλήρη γνώση και παρότρυνση τόσο των δημοτικών συμβούλων που είναι συγχωριανοί του όσο και της τοπικής κοινότητας.

Εκτός των αυτονόητων συγχαρητηρίων που οφείλουν άπαντες να δώσουν στους εθελοντές ανακύπτουν ερωτήματα που όχι μόνο εκθέτουν τη διοίκηση Γκυρίνη αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο που προ μηνών έλαβε απόφαση υπό την πίεση του Ισαάκ του Αυτοτελούς και απέκλεισε τύποις τη νεολαία από τις σχολικές αυλές. Έκανε δηλαδή παράνομη την είσοδό τους και την παραμονή τους σ΄ αυτές. Περί αυτού πρόκειται.
Αλήθεια, ο δήμαρχος Γκυρίνης δεν έχει αντιληφθεί την λάθος απόφαση που πήρε; Την απόφαση που του την επέβαλλε ο Ισαάκ ο Αυτοτελής; Αν όχι, και επιμένει ότι η απόφαση που εισηγήθηκε και ισχύει τότε είναι υποχρεωμένος αφενός να στέλνει κάθε μέρα την αστυνομία στις σχολικές αυλές και να συλλαμβάνουν τα παιδιά που μπαίνουν μέσα γράφοντας στα παλιά παπούτσια τους τις αποφάσεις του όσο και να σταματήσει κάθε εργασία στα Τρίκαλα αφού στο γήπεδο δεν θα πάνε για εκκλησιασμό οι θείες αλλά νέοι και νέες να παίξουν μπάλα. Συνεπώς, θα τον ξαναγράψουν κανονικά.

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι μια άστοχη απόφαση και οφείλεται κυρίως στην δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του Ισαάκ του Αυτοτελούς που λειτουργώντας με συντεχνιακή λογική κάλυψε πλήρως την οδηγία του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπ/σης Ημαθίας που διέταζε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να κλείνουν τις αυλές ώστε να μην έχουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Περί αυτού πρόκειται, για καραμπινάτη ευθυνοφοβία και όχι για περιφρούρηση τάχα μου δήθεν τις δημοτικής περιουσίας.
Ο Γκυρίνης άμα σέβεται το θεσμό και βλέπει την πραγματικότητα είναι υποχρεωμένος να καταργήσει την εν λόγω απόφαση διότι αυτή έχει καταργηθεί στην πράξη αφενός και αφετέρου είναι μια μελανή σελίδα στη λειτουργία του συμβουλίου επί ημερών του.

Θα το κάνει; Είμαι σίγουρος ότι δε θα το κάνει διότι καθηλώνεται από εμμονές και πείσματα που εν τέλει έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα και γρήγορα θα το διαπιστώσει πανηγυρικά.

Δείτε το κείμενο που έγραψε ο Ν. Σαλτουρίδης και αποτέλεσε την αφορμή να επανέλθω στο γνωστό θέμα της απαγόρευσης εισόδου μαθητών στις σχολικές αυλές γιατί έτσι γουστάρουν Γκυρίνης και Ισαάκ με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και με τη συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων που το ψήφισαν πλην Αλευρά και Κιρκιλιανίδη.


Ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίησή μας αφού, έστω και με κάποια καθυστέρηση, ο πρώτος κύκλος των εργασιών για την διαμόρφωση του χώρου και την κατασκευή γηπέδου (35χ20) στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ολοκληρώθηκε χτες με την σπορά του γκαζόν και το πρώτο πότισμα.
Θα ακολουθήσει τοποθέτηση εστιών, προστατευτικά πλέγματα προς την πλευρά του κεντρικού δρόμου (ίσως και του πλαϊνού δρόμου), κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός και κατασκευή μιας μικρής κερκίδας. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί διάστημα περίπου τριών μηνών ώστε ένα όμορφο γηπεδάκι, ασφαλές και πλήρως λειτουργικό να αποδοθεί για χρήση στα παιδιά.

Και μια διευκρίνιση προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης: Δεν υποκαθιστούμε τους θεσμούς, ούτε τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς μας Συμβούλους. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε όχι μόνο σε συνεννόηση μαζί τους αλλά και με τη βοήθειά τους. 
Είμαστε μια παρέα φίλων-παλιών συμμαθητών και όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θελήσαμε να κάνουμε κάτι (με τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών), αυτή τη φορά στο σχολείο από το οποίο αποφοιτήσαμε. 
Επειδή υπάρχουν και άλλα που πρέπει και μπορούν να γίνουν και επειδή πιστεύουμε πολύ στη δύναμη του Εθελοντισμού, όσοι αποφοίτησαν από το Δημoτικό Σχολείο Τρικάλων και θέλουν να συμμετέχουν σε παρόμοιες μικρές προσπάθειες, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6971798102, 6946992060 

Και όπως έχω ξαναπεί, ίσως έτσι δημιουργηθεί - αν αναλογιστεί κανείς πόσοι μαθητές και μαθήτριες έχουν αποφοιτήσει και έχουν την ίδια νοσταλγία γι’ αυτό το Σχολείο - μια πολυδύναμη ομάδα, μια πολυσυλλεκτική παρέα, με φυσικό επακόλουθο τα οφέλη να πολλαπλασιαστούν…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Νικος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΣΧΟΛΙΑ.ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.ΜΟΝΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΤΕ ΜΕΣΩ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΘΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ.ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ.