Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Κλεισθένης ή Δούρειος ίππος...- Ν. Καρατζιούλα*

Είναι βέβαιο ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, επιβάλλεται  σε τακτά διαστήματα να γίνεται μια συζήτηση γύρω από την "θέση" της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ελέγχεται η μέχρι τότε απόδοση και να εισάγονται νέες αντιλήψεις, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θέματα βεβαίως πρέπει να είναι, η νέα ενδεχόμενα δομή της, οι αρμοδιότητες που θα έπρεπε να περάσουν  σ αυτήν και φυσικά η παράλληλη οικονομική στήριξη για την.....
εφαρμογή των νέων αρμοδιοτήτων.

Η συζήτηση που άνοιξε για την αυτοδιοίκηση πόρω απέχει από τα προαναφερθέντα. Η αναμόχλευση του θέματος έχει πολύ απλά να κάνει με το να αποκτήσει ο Συριζα έναν δύο αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους, ώστε την επομένη της συντριβής να έχει από κάπου να "πιαστεί".

Τόσο απλά και τόσο κυνικά...

Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να πάρει μέρος σε μια ειλικρινή αυτοδιοικητική συζήτηση και θα το πράξει όταν έλθει η ώρα, την αφήνει όμως παγερά αδιάφορη κάθε συζήτηση που αφορά τους εφιάλτες της σημερινής κυβέρνησης.

*Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ.2018 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ?ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ?ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ. Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΠΟΡΩ ΕΝΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ???