Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Σαρακατσιάνος για απλή αναλογική: Θα σταματήσουμε να έχουμε δημάρχους- Κάιζερ !!!

Ν. Σαρακατσιάνος
αντιδήμαρχος
Tην άποψή του για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Μελίκης Νίκος Σαρακατσιάνος εστιάζοντας σε δυο πτυχές του. Το πρώτο που κατά την άποψή του είναι αρνητικό αφορά στην χωροταξική διάρθρωση των ΟΤΑ και το θετικό είναι ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής θα περιορίσει το φαινόμενο των "δημάρχων- Κάιζερ" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σαρακατσιάνος συμφώνησε με άλλους ομιλητές ότι το 2010 με τον "Καλλικράτη" συντελέστηκε "έγκλημα" κατά της.....
αυτοδιοίκησης εκτιμώντας ότι οι μικρότεροι δήμοι που είχαν προκύψει από τον "Καποδίστρια" ήταν πιο αποτελεσματικοί και ευέλικτοι.

Θεωρώ και εγώ όπως ο κύριος Δημητριάδης ξεκινώντας που είπε ότι το μεγαλύτερο έγκλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση διαπράχθηκε με τη δημιουργία του Καλλικράτη, ενώ υπήρχαν οι Δήμοι, οι καποδιστριακοί, που είχαν την ευελιξία στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν περισσότερα πράγματα. 
Στο νομοθέτημα αυτό δεν είδα σε καμία περίπτωση κάποια αναφορά στο χωροταξιακό, πράγμα το οποίο είναι απαίτηση θεωρώ πολύ κόσμου ανά την Ελληνική επικράτεια, με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά, τα ιδία χαρακτηριστικά που ήταν πολύ
σημαντικό αυτό το πράγμα. 

Όσον αφορά στην θετική κατά την εκτίμησή του επίπτωση που θα επιφέρει η απλή αναλογική είπε ότι δε θα έχουμε έναν δήμαρχο που θα αποφασίζει για όλα και θα πρέπει οι σύμβουλοί του να συμφωνούν έστω και αν διαφωνούν αλλά οι όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να λύνονται σε συνεδριάσεις των δημοτικών ομάδων ή όπως είπε χαρακτηριστικά, να λύνονται στο "επάνω διάζωμα". Επίσης σχολίασε ότι το εκλογικό σύστημα θα αναγκάσει τις παρατάξεις να συνεργαστούν μεταξύ τους για να διοικηθεί ο δήμος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ.ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ Η ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και όμως κύριε Σαρακατσάνο σήμερα όχι μόνο υπηρετείται έναν Κάιζερ αλλά είστε και ισχυρός υποστηρικτής του. Βέβαια καταλαβαίνω τους λόγους σας, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας, ούτε είναι λόγος να είστε υποτακτικός του Κάιζερ. Δεν σας άκουσα σε καμία τοποθέτηση σα να είστε αντίθετος σε κάποιο θέμα που δεν συμφωνείται, απλά όχι μόνο είστε ναι σε όλα αλλά υπερθεματίζεται και σε θέματα που θίγουν υπολήψεις και τερατουργήματα όπως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα τις επιτροπής του άρθρου 152. Αλήθεια δεν αισθάνεστε τύψεις για αυτήν σας την τοποθέτηση? Μπορείτε και κοιτάτε στα μάτια τους συναδέλφους τις γυναίκα σας? Λυπάμαι πολύ για την εν γένει συμπεριφορά σας.

Ανώνυμος είπε...

Νικο παρατησε τον και φυγε.Κατα βαθος εισαι δημοκρατης και αριστερος.Ασε ρον κα'ιζερ και τον γραπα απεναντι και φυγε.Φτανει τοσο.

Ανώνυμος είπε...

Οσο υπαρχουν καθαριστριες που τις βαζουν σε γραψεια(οπως προσληφθηκε η γυναικα σου)παντα θα υπηρετεις δημαρχο καιζερ κ.Σαρακατσιανο

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήσου πρίν σε πιάσει το τσουνάμι γιατί τότε θα είναι πολύ εργά!!!