Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ο Ισαάκ ο Αυτοτελής έφυγε αλλά οι ιδέες του παραμένουν - Το εγχείρημα ανάστασης του Εθελοντισμού θα πάει άπατο,,,

Διαβάζω σήμερα στο σάιτ του δήμου Αλεξάνδρειας ότι δημιουργείται ξανά η Εθελοντική Ομάδα που στήθηκε επί Δημητριάδη και αφού λειτούργησε για ένα δυο χρόνια έπεσε σε χειμερία νάρκη.
Όπως πιθανόν θυμάστε είχα κάνει ένα σχετικό δημοσίευμα πριν από τρεις περίπου βδομάδες όπου ρωτούσα τον Ισαάκ τον Αυτοτελή (όσο ήταν ακόμα αντιδήμαρχος) για το..... θέμα και γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον εθελοντισμό. Κατά πως φαίνεται ο Ισαάκ ο Αυτοτελής μπορεί να αποχώρησε αλλά το πνεύμα του μένει στο δημαρχιακό κατάστημα και καθοδηγεί το Αυτοτελές Τμήμα. Η καθοδήγηση του και το πνεύμα του Ισαάκ έδωσε ώθηση στην υπηρεσία και για να βγει από την υποχρέωση έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία καλούνται όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία να το δηλώσουν σε μια φόρμα που επισυνάπτεται. 
Είναι προφανές ότι η όλη προσπάθεια ανασύστασης του Εθελοντικού Σώματος είναι για τα μάτια του κόσμου. Διαπνέεται από μια γραφειοκρατική αντίληψη (αιτήσεις, στοιχεία κλπ) και βάζω στοίχημα ότι η όλη προσπάθεια θα πάει "άπατη".
Εξ άλλου, άμα λείπει ο Ισαάκ ο Αυτοτελής από το δήμο ποιος είναι σε θέση να τον αντικαταστήσει επάξια; Η υπηρεσία; Σιγά τα αβγά....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΜΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΦΟΥΝΕ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Η ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Η ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ.ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε 10.59 τον αν πληρωνονται δεν το γνωριζεις.Ακουσες γραφεις.Δηλαδη ο συλλογος να κοψει τιμολογιο για 2 μερες αν χρησιμοποιησει ενα ελαιοχρωματιστη που μπορει να εχει το παιδι του στο ιδιο σχολειο.Ελεος ουτε στην εφορια να δουλευατε.Ο συλλογος μπορει να κανει οτι θελει ο Δημος ομως οχι ας κανει διαγωνισμους.Τα χρηματα του δημου ειναι ξενα τα χρηματα των γονεων ειναι του συλλογου και τα διαχειριζονται οπως αποφασισουνε.