Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Υπόθεση υπαλλήλου Αλεξάνδρειας και πρόστιμο- Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα γίνουν δικαστές; Με ποια γνώση και ενημέρωση θα αποφασίσουν;

Παρατηρώ ένα αυξημένο ενδιαφέρον αναφορικά με το θέμα που θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας και αφορά στην υπόθεση προστίμου ύψους 33 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στον πρώην δήμο Μελίκης διότι ένας..... υπάλληλος του τότε δήμου και νυν του δήμου Αλεξάνδρειας δεν πλήρωσε ασφαλιστικές εισφορές.

Στο δήμο επιβλήθηκε πρόστιμο, οι διοικήσεις που ακολούθησαν δεν το πλήρωσαν και έρχεται τώρα η διοίκηση Γκυρίνη να αποφανθεί αν το πληρώσει και αν διεκδικήσει από τον υπάλληλο το ποσό αυτό με την αιτιολογία ότι φέρει την ευθύνη και πρέπει να την επωμιστεί.
Είναι προφανές ότι το θέμα είναι λεπτό και ευαίσθητο. Δε γνωρίζω την υπόθεση ούτε γνωρίζω την επιχειρηματολογία του υπαλλήλου που προφανώς κάτι θα έχει να πει για το θέμα αυτό. Εξ άλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι στη Μελίκη πολλά πράγματα τα περασμένα χρόνια δε γινότανε όπως ο νόμος ορίζει και οι δήμαρχοι έκαναν του κεφαλιού τους με αποτέλεσμα να έχουν χρόνια εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.

Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν και να πάρουν απόφαση οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κρίσιμο και θα κρίνει την πορεία ενός υπαλλήλου και το μέλλον του εν πολοίς. Ωστόσο, με ποια στοιχεία θα αποφασίσουν; Ποιος είναι αυτός που θα τους ενημερώσει σε βάθος ώστε η κρίση τους να είναι σωστή; Ποιος διασφαλίζει τους δημοτικούς συμβούλους ότι δε θα ελεγχθούν ή ακόμα και δε θα διωχθούν για την όποια απόφαση λάβουν; 

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο δήμος πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο εξ αιτίας μιας ενέργειας που φέρεται να διέπραξε ένας υπάλληλος που όμως εκτιμώ ότι δεν την έκανε από μόνος του αλλά κατόπιν εντολών. Και αντί να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο μετατρέπει ο νόμος το δημοτικό συμβούλιο σε δικαστήριο; Περίεργα πράγματα...

Τέλος πρέπει να σημειώσω και το εξής: Πέρασαν τέσσερα χρόνια με διοίκηση Γκυρίνη και ακόμα αναμένουμε την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου να παραθέσει όλα τα στοιχεία που βρήκε, να ενημερώσει τους δημότες για την κατάσταση που παρέλαβε, να μορφώσει άποψη ο δημότης και ενημερωμένος να πάρει θέση. 
Αντ αυτού βλέπουμε ότι ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι ενημερωμένοι και καλούνται να αποφασίσουν. Περίεργα πράγματα (ξανά).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ.Ο ΔΗΜΑΣΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ?ΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΚΗ ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΑ ΥΠΗΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ?ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ? ΡΩΤΑΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπόθεση υπαλλήλου Δήμου Αλεξάνδρειας και κουκούλωμα. ΑΥΤΟΣ είναι ο τίτλος που θα έπρεπε να βάλετε. Γιατί αυτό θα συμβεί!! Ο Πρόεδρος θα διαβάσει το θέμα, ο Δριστάς θα αναφέρει αυτά που νωρίτερα του υπέδειξε ο Δήμαρχος, θα αρχίσει το μπλά –μπλά από την πλειοψηφία, η αντιπολίτευση θα κάνει τον ψόφιο κοριό άλλος θα πάει για τσιγάρο και άλλος για κατούρημα. Το θέμα θα πάει στην ψηφοφορία θα αποφασίσουν να γίνει ΕΔΕ δηλαδή νόμιμο κουκούλωμα και αν μάθετε το αποτέλεσμα στείλτε μου μήνυμα στο Μέτσοβο!!!!! Το θέμα όμως είναι ότι εμείς οι δημότες θα επιβαρυνθούμε άλλα 33500 ευρώ για τις μαγκιές κάποιου υπαλλήλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα σηκώνουν τα χεράκια τους ότι συμφωνούν σε ότι πει ο Σουλτάνος. Και περαστικά μας. Όλα στο φως που έλεγε και ο Δήμαρχος προεκλογικά και εννοούσε όλα στο μαύρο σκοτάδι. Απλά εμείς οι ψηφοφόροι δεν το είχαμε καταλάβει.