Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

"Bόμβα" Απατσίδη για διοίκηση Δήμου Αλεξάνδρειας και εργολάβου- Δεν διασφαλίσατε τα χρήματα του δήμου / VIDEO

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία ακούστηκε σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Απατσίδης περιέγραψε με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο μια μεθόδευση που έγινε με την ανοχή και σε γνώση της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας εκ μέρους ενός κατασκευαστή που είχε, κατά την εκτίμησή του, ως στόχο την πληρωμή ενός έργου που εκτελέστηκε από αυτόν και παράλληλα να αποφύγει την υποχρέωσή του προς τον δήμο εξ αιτίας ενός προστίμου που του επεβλήθη και πλήρωσε ο δήμος και ο οποίος πήρε απόφαση προγενέστερα να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Απατσίδης είπε ότι η ...

κατασκευαστική εταιρία ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ πήρε ένα έργο στην ενότητα Πλατέος το 2010 και αφού κατάφερε και πήρε πέντε παρατάσεις, δηλαδή κοντά στα τρια χρόνια, δηλαδή υπερβολικό χρόνο για τα συνήθη δεδομένα, μεταβίβασε το έργο σε μια άλλη εταιρία με την επωνυμία ΔΗΑΝΑ ΑΤΕ της οποίας ιδιοκτήτης είναι το ίδιο φυσικό πρόσωπο που ήταν και ιδιοκτήτης της ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ. Η μεταβίβαση του έργου έγινε τρεις μήνες πριν ολοκληρωθεί, είπε ο κ. Απατσίδης και την δέχτηκε η διοίκηση Δημητριάδη ενώ γνώριζε το τι συμβαίνει και πολύ περισσότερο γνώριζε ότι ο δήμος πλήρωσε πρόστιμο ογδόντα χιλιάδων ευρώ για λογαριασμό της ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ εξ αιτίας της συμμετοχής της εν λόγω εταιρίας σε κοινοπραξία με την δημοτική επιχείρηση φυσικών πόρων του πρώην δήμου Μελίκης όπου είχε ποσοστό 98% και εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε εκπληρώσει προς στο δημόσιο φορολογικές υποχρεώσεις της κοινοπραξίας. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας για να μπορέσει να είναι ενήμερος φορολογικά αποφάσισε να πληρώσει το πρόστιμο και να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρίας για να εισπράξει το ποσό αυτό. Βέβαια, η νομική διαδικασία ακόμα δεν ξεκίνησε για διαφόρους λόγους.

Ο Γ. Απατσίδης είπε ότι ο δήμος αφού γνώριζε την μεθόδευση αυτή έπρεπε να δεσμεύσει την κατασκευαστική εταιρία ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα που πλήρωσε για λογαριασμό του ιδιοκτήτης της ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ που είναι και ιδιοκτήτης της ΔΗΑΝΑ ΑΤΕ που τελικά πληρώθηκε κανονικά.

Η υπόθεση αυτή είναι προφανές ότι μπάζει από παντού. Ο κατασκευαστής βρήκε έναν νομότυπο τρόπο να αποφύγει τον σκόπελο και προχώρησε σε ίδρυση νέας κατασκευαστικής εταιρίας για να ολοκληρώσει το έργο και να μην δεσμευτούν τα χρήματα του έργου εξ αιτίας της διεκδίκησης του δήμου. Ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι προφανές ότι γνώριζε πως η νέα εταιρία που πήρε το έργο τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωσή του είναι συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διένεξη εξ αιτίας της οφειλής. Το ζήτημα είναι μεγάλο και χρήζει ευρύτερης διερεύνησης τόσο δημοσιογραφικά όσο και από τις αρμόδιες υπηηρεσίες που θα πρέπει να καλέσουν τον δήμαρχο και να τον ρωτήσουν γιατί δεν φρόντισε να διασφαλίσει τα χρήματα του δήμου που διεκδικεί με κάθε τρόπο. Να τον ρωτήσει γιατί δεν κινήθηκε έγκαιρα για να μπλοκάρει την πληρωμή της νέας εταιρίας που είναι ιδιοκτησία του αντιδίκου του δήμου. Να τον ρωτήσει γιατί έδειξε αυτήν συμπεριφορά και δεν διασφάλισε τα συμφέροντα του δήμου.

Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πολλαπλής αναζήτησης των αρμοδίων και είναι αυτονόητο ότι θα ...αποτελέσουν αντικείμενο αναζήτησης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.

Ανώνυμος είπε...

Mωρέ καλά τα λέει ο Γιάννης αλλά οι άλλοι κοιμούνται κανονικά και ροχαλίζουν.
Η υπόθεση αυτή καλά λες Χάρη ότι μυρίζει και θα πρέπει ο εισαγγελέας να καλέσει αμέσως τον δήμαρχο για εξηγήσεις.
Συγχαρητήρια στον Γιάννη που το έβγαλε το θέμα και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ανώνυμος είπε...

αν βγεις δημοσια και πεις οτι θα καταργησεις τις απευθειας αναθεσεις τοτε λοιπον να ξερεις οτι θα εχεις εναν μαζι σου εμενα