Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Υπό βροχή και υποτονικά η παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου στη Βέροια

Υπό βροχόπτωση έγινε η παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου για την απελευθέρωση της Βέροιας, γεγονός που λειτούργησε αποτρεπτικά σε πολλούς στο να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της...
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης Αθανάσιος Καρούτζος, ενώ παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το πρωί, τελέστηκε Δοξολογία στο Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας, από τον Επίσκοπο Θερμών κ. Δημήτριο (ο Μητροπολίτης Βεροίας βρίσκεται στην Αθήνα, λόγω της συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος) και στη συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων, στην πλατεία Ωρολογίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, καθώς πλέον η στρατιωτική μπάντα του Β' Σ.Σ. δεν υφίσταται. Άλλωστε, η φιλαρμονική έπαιζε τα εμβατήρια και καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, σε αντίθεση με το παρελθόν, που κατά την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων έπαιζε η μπάντα του Β' Σ.Σ
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρέ Χάρη λειώνω από την αγωνία, στην παρέλαση δεν ήταν ο Αποστόλης , ο Λάζαρος, η Γεωργία? Πώς έγεινε παρέλαση χωρίς αυτούς? Μήπως έχουμε Συνταγματική εκτροπή?