Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

34χρονος Βεροιώτης μοίραζε πειρατικά δορυφορικό σήμα - Το κράτος προστατεύει τους πλούσιους και τα κέρδη τους

Με βάση το νόμο είναι παράνομος. Έγινε πειρατής και έσπασε τους κωδικούς της εταιρίας και μοίραζε σήμα σε πελάτες του με μειωμένο τιμολόγιο. Ταυτόχρονα τους εγκαθιστούσε και δέκτες και είχε και το σέρβις. Η δουλειά ήταν ολοκληρωμένη.
Οι δικαιοσύνη θα φανεί αυστηρή. Όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο λόγος για τον 34χρονο Βεροιώτη που  έκανε αυτή τη...
δουλειά για να επιβιώσει, να τα καταφέρει να αντέξει και να τη βγάλει "καθαρή" από την λαίλαπα των μνημονίων. Ο νόμος όμως είναι νόμος. Ο νόμος φτιάχνεται από τους ισχυρούς, τους κατέχοντες, τους πλούσιους. Και ο "παρίας" που τόλμησε να πάει κόντρα στο σύστημα θα βρεθεί με κάποιους μήνες στην πλάτη και στιγματισμένος.

Κάποιος τον κάρφωσε στην εταιρία ότι κλέβει το σήμα και το εμπορεύεται. Όλοι θα πουν ότι η κλοπή είναι παράνομη πράξη. Το γεγονός όμως ότι οι εταιρίες αυτές λειτουργούν μονοπωλιακά και δείχνουν επί πληρωμή αυτό που σε νορμάλ κράτη θεωρείται δημόσιο αγαθό, όταν έχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα, όταν καθιστούν απαγορευμένο καρπό την πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική κληρονομία, προφανώς για το νόμο και την κοινή γνώμη δεν λέει τίποτα.

Ο 34χρονος θα υποστεί τη βάσανο της σύλληψης και της δίκης. Θα του ζητήσουν αποζημίωση που δεν θα μπορεί να πληρώσει. Θα του πάρουν την περιουσία οι δυνατοί για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους που δεν είναι λίγοι σε ολόκληρη τη χώρα. Θα επιβάλλουν το δίκιο τους.

Η απάντηση στο γεγονός είναι μια. Μαζική κλοπή του σήματος και διανομή δωρεάν σε όλους. Θα παραλύσουν αν διαπιστώσουν ότι έχουν απέναντί τους μια μαζική αντίδραση. Θα φύγουν νύχτα.

Η ανυπακοή στους νόμους του αστικού κράτους δεν πρέπει να γίνεται μεμονωμένα. Πρέπει να γίνεται μαζικά και οργανωμένα και χωρίς να υπάρχει το στοιχείο του κέρδους. Ο 34χρονος δεν υπηρετούσε αυτή τη λογική αλλά ήθελε να βιοποριστεί και ήξερε ότι πιθανόν να μπλέξει και τώρα κακίζει τους ρουφιάνους και το σύστημα. Δεν το πάλεψε με τον σωστό τρόπο και έχασε. Το σύστημα είναι δυνατό και προστατεύει τους στυλοβάτες τους, τις εταιρίες, τους καπιταλιστές. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει.

Του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα του νεαρού τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά του δηλώνω ότι συμπάσχω

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού συμπάσχεις να συμμετέχεις και στην τυχόν οικονομική ποινη που θα του επιβλειθή, θα το κάνης?

Νίκος είπε...

Αν το μοίραζε δωρεάν, ίσως να τον δικαιολογούσαμε. Αλλά, ήθελε να τα κονομίσει ο μεσιέ. Λαμογιά ήταν, όχι επαναστατική δράση...