Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΠΥΡΙΔΗ / Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας

Γ. Σπυρίδης
Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θορυβήθηκε από ένα δημοσίευμα και αντέδρασε με μια μέρα καθυστέρηση για να μην διαψεύσει τελικά την ουσία των όσων δημοσιεύσαμε εδώ στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ.

Κάνοντας ρεπορτάζ για την συνέλευση της Τετάρτης που έγινε στα γραφεία της οργάνωσης στην Αλεξάνδρεια με θέμα τις εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας και την στάση του κόμματος στη βάση της πολιτικής απόφασης της...

ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου 2014 θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπυρίδης.

Τα στελέχη της οργάνωσης φαίνεται ότι στεναχωρήθηκαν με τα όσα γράψαμε και πιθανολογώ την αιτία. Ίσως γιατί ήθελαν να ξεδιπλωθεί πρώτα η πολιτική κίνηση και να ανακοινωθεί στο τέλος το πρόσωπο ώστε να αναδειχτεί η πολιτική πρόταση κι όχι να περιοριστεί σε ονοματολογία όπως συνήθως συμβαίνει.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ δεν μπορεί να υπακούσει σε κομματικές λογικές ούτε σε κομματικούς σχεδιασμούς και θα πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν ότι ως μεγάλο κόμμα πλέον οι αποφάσεις και οι κινήσεις τους θα αποτελούν στοιχείο κριτικής. Όσο ήταν “μικρό” κόμμα δεν ασχολούνταν σχεδόν κανείς μαζί τους και είχαν την ησυχία τους αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα, δεν ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα και το έχουμε αφήσει στην ησυχία του.

Επί της ουσίας τώρα. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας διαψεύδει ότι η συνέλευση πήρε απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο. Όμως, πουθενά μέσα στο ρεπορτάζ δεν γράφτηκε ότι πάρθηκε απόφαση αλλά ότι όσοι μίλησαν και αναφέρθηκαν σε όνομα όλοι πρότειναν τον Γ. Σπυρίδη για υποψήφιο δήμαρχο. Το συμπέρασμα λοιπόν στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι με αυτόν θα πάνε στις εκλογές. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Και εγώ επιμένω ότι ουδείς θα βρεθεί να προτείνει άλλον για την θέση αυτή και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η επιλογή Σπυρίδη. Προς τι λοιπόν η διάψευση; Βλέπουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης άλλον καταλληλότερο; Τα μέλη της οργάνωσης αυτόν βλέπουν και το είπαν στην συνέλευση.

Πάμε παρακάτω τώρα. Αναφέρει η ανακοίνωση για επικείμενες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Το ίδιο ακριβώς έγραψα κι εγώ. Αυτό όμως που “ξέχασε” να αναφέρει η ανακοίνωση είναι ότι τα χαρακτηριστικά που θέλει να δώσει στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει και ο επικεφαλής και αυτό ειπώθηκε στην συνέλευση. Επίσης, ειπώθηκε στην συνέλευση ότι ο επικεφαλής θα πρέπει να έχει μια σχετική κομματική διαδρομή και να μην είναι “νέος” ή πολύ περισσότερο να μην είναι μέλος του κόμματος ώστε να αποκλειστούν υποψηφιότητες με Πασοκικό πρόσημο.

Κλείνοντας να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να συνηθίσει στη νέα κατάσταση που τα ποσοστά του έχουν διαμορφώσει. Τα μέσα ενημέρωσης θα ασχολούνται μαζί του όπως αυτά επιλέγουν και όχι κατά πως βολεύει την οργάνωση.

Τέλος αλλά όχι έσχατο. Η ανακοίνωση αποφεύγει την ονομαστική αναφορά στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ. Να πω στον συντάκτη ότι η παράλειψη αναφοράς της πηγής δείχνει έλειψη στοιχειώδους δεοντολογίας.

Αυτά τα ολίγα και για την πληρότητα του θέματος ιδού και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας:

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό blog, που αφορά σε υποτιθέμενες αποφάσεις του Σύριζα Αλεξάνδρειας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ανακοινώνουμε ότι:

1.Η συλλογική θέληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας και οι σχετικές αποφάσεις των οργάνων του, όσον αφορά τα διάφορα ζητήματα και ειδικότερα το θέμα των επόμενων δημοτικών εκλογών, εκφράζονται επίσημα με δελτία τύπου και ανακοινώσεις και όχι μέσω διαρροών σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

2.Τα αρμόδια όργανα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (Συντονιστικό, Συνέλευση μελών), ασχολήθηκαν και ασχολούνται σχετικά με τη στάση μας στις δημοτικές εκλογές, όχι στη βάση ονομάτων υποψηφίων δημάρχων, αλλά…… στη βάση μιας δημοτικής κίνησης και ενός ψηφοδελτίου ευρύτερης συμπαράταξης κοινωνικά ενεργών δυνάμεων, σε κατεύθυνση αντιμνημονιακή, δημοκρατική, οικολογική, αντιφασιστική. Στόχος η ανατροπή και η αλλαγή της τελματωμένη για χρόνια κατάστασης στα δημοτικά πράγματα της πόλης και ευρύτερα του Δήμου μας.

3.Με βάση τα παραπάνω αποφασίσθηκαν κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: