Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Aδιέξοδη η εμμονή να συλλαμβάνονται με κάνναβη οι χρήστες / Έπιασαν 48χρονο για ένα δενδρύλιο

Σε καθημερινή βάση η αστυνομία βομβαρδίζει τα τοπικά μέσα με ανακοινώσεις για συλλήψεις συμπολιτών για κατοχή ή καλλιέργεια κάνναβης. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εξ αιτίας της εμμονής της πολιτείας να ποινικοποιεί την χρήση της με αποτέλεσμα να φορτώνονται τα πινάκια των δικαστηρίων αφενός και να συντηρείται το τεράστιο κύκλωμα που ασχολείται με το θέμα αυτό.

Διαβάζω χτες μια ακόμα ανακοίνωση της ...

αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας που αναφέρει ότι η ασφάλεια Αλεξάνδρειας έπιασε έναν 48χρονο σε χωριό της Αλεξάνδρειας που καλλιεργούσε ένα δενδρύλιο ύψους τριών μέτρων στην αυλή του. Είναι προφανές ότι ούτε εμπόριο θα γινότανε με το δενδρύλιο αυτό ούτε κάτι άλλο επιλήψιμο αλλά επρόκειτο για καθαρά προσωπική χρήση. Ο άνθρωπος αυτός είναι προφανές ότι ήθελε να κάνει χρήση από επιλογή και δεν ήθελε να εμπλακεί στα διάφορα κυκλώματα που πουλάνε “μπάφο” στην πιάτσα. Κι όμως, η αστυνομία όπως είναι υποχρεωμένη από το νομικό πλαίσιο να τον πιάσει, να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα και να απασχοληθούν περί τους δεκαπέντε δημοσίους υπαλλήλους για να αφεθεί τελικά ελεύθερος από τον εισαγγελέα για να δικαστεί. Όταν έρθει η ώρα και μετά την ταλαιπωρία του συλληφθέντα θα δικαστεί και πιθανά θα “φάει” κάποια ποινή. Κι ολα αυτά γιατί πληρώνει μια προσωπική του επιλογή.

Βέβαια, ουδείς θα ασχολούνταν με τον 48χρονο αν αγόραζε αλκοόλ και κατέληγε αλκοολικός. Το αλκοόλ είναι νόμιμο και φορολογείται, διαφημίζεται και προωθείται. Αυτό το θέμα είναι σοβαρό, στιγματίζει και πρέπει να αλλάξει άμεσα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο ναρκωτικό είναι το αλκοόλ. Μπορείς να το βρείς παντού και σε τεράστιες ποσότητες ανεξαρτήτος ηλικίας (όπως ανέφερες).
Ναρκωτικό μεγάλης σημασίας είναι και το διαδύκτιο , για αυτό και αυτοί που χρησιμοποιούν ηλ.υπολογιστές αποκαλούνται και "χρήστες".
Φυσικά όμως είμαι αντίθετος στο να υπάρχει σε κάθε μπαλκόνι και 1 χασισόδεντρο. Διότι η κατάληξη θα είναι σε κάτι πολύ πιο σκληρό ως συνήθως.

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια στιγμή η πλατεία Εξαρχείων μοιάζει με ένα τεράστιο φουγάρο φούντας αλλά η αστυνομία δεν πάει εκεί, είναι άσυλο.... Η Στουρνάρη είναι γεμάτη από εμπόρους ηρωίνης και χρήστες λιποθυμισμένους σε πόρτες γωνίες και ρόδες αυτοκινήτων.... αλλά η αστυνομία δεν πάει εκεί, είναι άσυλο... Φτου σας

Ανώνυμος είπε...

Πρωτείνω στον παιζόδρομο να φυτέψουμε χασίς