Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" / Ελεγε ψεματα και συνεχιζει να λεει

Kυριε διευθυντά 
 

Θα ήθελα να απασχολήσω το αναγνωστικό σας κοινό για ένα θέμα που με αφορα προσωπικά και προκλήθηκε από την αδικαιολόγητη προς εμένα εμμονική εμπάθεια της εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» που διαρκεί πολλά χρόνια.

Εξ αρχής να δηλώσω ότι δεν είχα καμια διάθεση να ασχοληθώ ούτε με την εφημερίδα αυτή την οποία δεν έχω σε καμια υπόληψη ούτε να εμφανιστώ δημόσια διότι δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. 

Επί της ουσίας τώρα. Η συγκεκριμένη εφημερίδα επανέρχεται μετά... από δώδεκα χρόνια σε μια υπόθεση η οποία είχε διαλευκανθεί από την ελληνική δικαιοσύνη η οποία με δικαίωσε πρωτόδικα επιβάλλοντας ποινή για συκοφαντική δυσφήμηση στον  τότε έκδοτη της κ. Φίλιππο Σουρλόπουλο.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τον ψευδή και συκοφαντικό ισχυρισμό του έκδοτη ότι εγώ ως πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ της περιόδου εκείνης δεν μερίμνησα να αντικαταστήσω ένα ασθενή χειριστή στον σκουπιδότοπο του Νησελίου με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά στον εν λόγω χώρο και να «περάσουν εφιαλτικές νύχτες οι κάτοικοι του Νησελιου» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο προηγούμενο φύλλο της η εφημερίδα. 

Ο τότε ισχυρισμός της εφημερίδας αποδείχτηκε ότι ήταν ψευδής και συκοφαντικός. Μάλιστα, εν όψει του Εφετείου ο κ. Σουρλοπουλος Φίλιππος συνέγραψε και υπέγραψε δήλωση η οποία αναγνώστηκε στο Α΄ Τριμελές Εφετείο (Β΄ Βαθμού) Θεσσαλονίκης με την οποία παραδέχεται ότι όλα όσα έγραψε στερούνται αλήθειας και είναι ψευδή.

Συνεπώς, μετά από δώδεκα χρόνια επανερχόμενος στην ίδια υπόθεση και ισχυριζόμενος τα ίδια ψεύδη που ο ίδιος έχει αναγνωρίσει ως τέτοια θα πρέπει αφενός να προβληματίσει τους αναγνώστες του και αφετέρου να ανησυχήσει τον ίδιο για τους «εφιάλτες» που βλέπει. 
Εγώ από την πλευρά μου να σημειώσω ότι επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα.
Για του λόγου το αληθές κ. Μοχλα σας επισυνάπτω και την δήλωση του κ. Σουρλοπουλου προς το δικαστήριο ώστε να μορφώσουν γνώμη οι αναγνώστες σας.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Α΄ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
Φιλιππου Σουρλοπουλου του Νικόλαου, κατοίκου Αλεξάνδρειας
Δ/ντου της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ν. Ημαθίας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17.09.2003 

1.    Στο φύλλο 548 της 26.10.2001 της εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» της οποίας είμαι εκδότης και διευθυντής, δημοσιεύτηκε κείμενο, που συντάθηκε από εμένα, με το οποίο η πυρκαγιά που συνέβη στον σκουπιδότοπο του Νησελίου της 23.10.2001 αποδίδονταν σε «απαράδεκτη αδιαφορία» της Επιχείρησης Δημοτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας (ΕΔΑΝΑΛ), διότι «δεν αντικατέστησε» τον ασθενούντα επί εικοσαήμερο χειριστή του μηχανήματος ταφής απορριμμάτων, «με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών και έτσι να προκληθεί η πυρκαγιά». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονταν επιπλέον ότι «αν ο πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ είχε φροντίσει έγκαιρα να αντικαταστήσει τον χειριστή δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα και φυσικά θα γλύτωναν οι κάτοικοι του Νησελίου από την εφιαλτική νύχτα που πέρασαν».

Το παραπάνω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κακώς το συμπεριέλαβα στην εφημερίδα στηριχτείς σε μια πρόχειρη σχετική ερεύνα. Αργότερα διαπίστωσα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΝΑΛ, κατόπιν επείγουσας πρότασης του Προέδρου του κ. Γεωργίου Μαυρακακη, κατά την συνεδρίαση του της 15.09.2001, είχε λάβει την 54/2001 απόφαση, βάση της οποίας είχε προβεί στην άμεση αντικατάσταση του ασθενούντος χειριστού του μηχανήματος ταφής απορριμμάτων Καραβίδα Ευάγγελου από άλλον εργαζόμενο και συνεπώς, κακώς με το παραπάνω δημοσίευμα αποδόθηκε «αδιαφορία» στην ΕΔΑΝΑΛ και στον κ. Γεώργιο Μαυρακακη, για την μη αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου της ΕΔΑΝΑΛ και την συνακόλουθη (εξ αυτού του λόγου) πρόκληση της πυρκαγιάς. 

Όπως ανέφερα και στις απολογίες μου (κατά την προδικασία και ενώπιων του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου) δεν υπήρχε από την πλευρά μου πρόθεση συκοφάντησης της ΕΔΑΝΑΛ και προσβολής της τιμής και της υπόληψης του Προέδρου της κ. Γεωργίου Μαυρακακη, τον οποίο εκτιμώ ως έντιμο δημόσιο πρόσωπο, αλλά απλή καταγραφή πληροφοριών που αποδείχτηκαν όχι ακριβείς.
 

2.    Τα αναφερόμενα στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο 558 της 11.01.2002 της εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» σχετικά με τα «κουπόνια»» που δίδοντα σε φτωχές οικογένειες δεν αφορούν την ΕΔΑΝΑΛ και τον πρόεδρο της κ. Γεωργιο Μαυρακακη, αλλά τους (τότε) αντιδημάρχους του Δήμου Αλεξάνδρειας που διαχειρίζονταν αποκλειστικά αυτά τα κουπόνια. 

Όσον αφορα δε τα προγράμματα γυμναστικής και τα «πολυέξοδα γλέντια» του κ. Μαυρακακη, δηλώνω ότι εκ παραδρομής περιλήφθησαν στο δημοσίευμα με τρόπο μάλιστα προσβλητικό για τον κ. Μαυρακακη, διότι η ΕΔΑΝΑΛ, όπως διαπίστωσα μετά από σχετική ερεύνα, προκήρυξε την πρόσληψη γυμναστών ευθύς ως έλαβε την έγκριση του σχετικού προγράμματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και τα «γλέντια» που καθ΄ υπερβολή αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα, όπως διαπίστωσα, ήταν μια δεξίωση που προσφέρθηκε στο προσωπικό της ΕΔΑΝΑΛ, για τα Χριστούγεννα του 2001. 

Επαναλαμβάνω ότι και στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε από την πλευρά μου πρόθεση συκοφάντησης της ΕΔΑΝΑΛ και προσβολής της τιμής και της υπόληψης του Προεδρου της, το δημοσιευμα δε αυτό οφειλεται επισης σε εσφαλμενη και μη επαρκώς ελεγχθείσα πληροφόρηση. 

Καμια δέσμευση και υποχρέωση δεν αναλαμβάνω για την δημοσίευση της παρούσης στην εφημερίδα μου «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ».

 


                

















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδυανόητο!! Τέτοιο θράσος?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείσθε με τέτοια ψυχοφθόρα πράγματα. Είναι πολύ απλό, αποταθείτε σε κάποιο Δικηγορικό γραφείο, αναπτύξτε τις απόψεις σας, και υποβάλλεται εναντίων τις εφημερίδος αγωγή , και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά εξακολούθηση με δόλο, και αφήστε τους φυσικούς Δικαστάς να αποφασίσουν, τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς. Άντε ο Φίλιππος είναι Φίλιππος, αλλά και ο γιός του επιστήμων άνθρωπος πως τα ανέχεται αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει βρέ παιδιά είχε βαρεθεί ο κόσμος να διαβάζει το λιβάνισμα του Δημητριάδη , και είπε η εφημερίδα να ασχοληθεί και με κάτι άλλο, αλλιώς πώς θα γεμίσει το φίλο? Ε τώρα μην δίνεται και τόση σημασία, η κοινωνία που ζούμε είναι πολύ μικρή και μεταξύ μας γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια (χατίρια) δεν θα του έκανε ο Μαυρακάκης και τον πείρε η μπόρα, δηλαδή από 1995 μέχρι το 2001’ηταν κατάλληλος και μετά …….. ακατάλληλος? Κάτι δεν πάει καλά, κάτι μυρίζει!!!!!