Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιος θηλασμός στην Βέροια την Κυριακή

“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες” 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας!  Για την Βέροια την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η  “Ομάδα Εθελοντών και... Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας” (https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos/και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! 
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στην Βέροια η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ(σε περίπτωση βροχής το κατάστημα GOODY'S θα μας φιλοξενήσει δωρεάν στο χώρο του και θα μας κεράσει ροφήματα) . 

Στην εκδήλωση θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Τα μεγαλύτερα παιδάκια θα βιώσουν την χαρά του facepainting !!!Τέλος, θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις για τις θηλάζουσες και εγκυμονούσες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση!!!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Πληροφορίες:https://www.facebook.com/events/629157213791477/?ref_newsfeed_story_type=regular 

Βρείτε τα σημεία συνάντησης και στις 39 πόλεις, εδώ:https://www.facebook.com/thilazo 

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών 

Μητρικού Θηλασμού Βέροιας (αλφαβητικά):

Γεωργία Δακοπούλου, Αθηνά Νάντση, Αγγελική Παπαφωτίου, Γωγώ Σιμοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: