Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

H διοίκηση Δημητριάδη άφησε να ρημάξει η πλατεία στα Αμπελοτόπια / Η ανικανότητα στο μεγαλείο της

Έχω γράψει πολλές φορές για το μηδενικό έργο της διοίκησης Δημητριάδη και έχω φέρει διάφορα παραδείγματα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ακόμα ένα χαρακτηριστικό δείγμα της πλήρους ανεπάρκειας της διοίκησης η οποία ούτε να συντηρήσει τα ήδη φτιαγμένα έργα των περασμένων διοικήσεων που τα αφήνει να αργοσβήνουν, να απαξιώνονται, να καταστρέφονται.


Στην πλατεία που βρίσκεται στα Αμπελοτόπια, απέναντι από...


την εκκλησία των Κυρίλλου και Μεθοδίου η διοίκηση Δημούλη είχε διαμορφώσει τον χώρο και τον είχε μετατρέψει σε μια όαση ομορφιάς στην κατά γενική ομολογία άσχημη Αλεξάνδρεια. Η πλατειούλα αυτή είχε φυτευτεί με γκαζόν και δέντρα, είχαν τοποθετηθεί παγκάκια και φώτα.

Επισκέφθηκα σήμερα την πλατεία μετά από πρόσκληση ενός κατοίκου της περιοχής. Η κατάσταση που υπάρχει στο χώρο είναι απελπιστική και αποδεικνύει περίτρανα την ανεπάρκεια της διοίκησης Δημητριάδη. Τα δέντρα ξεράθηκαν και τα έκοψαν. Παραμένουν οι κομμένοι κορμοί για ενθύμιο. Όσα απέμειναν ήδη άρχισαν να στεγνώνουν γιατί τα έχουνε εγκαταλείψει. Ένα από τα δυο καλλωπιστικά που είναι φυτεμένα στην δεξιά πλευρά της πλατείας έχει ξεραθεί και ακολουθεί και το άλλο λίαν συντόμως. Τα παγκάκια είναι κατεστραμμένα και το φως στον προβολέα που φώτιζε την περιοχή είναι εκτός λειτουργίας.

Είναι απορίας άξιον ότι αυτή η διοίκηση μπορεί με τέτοια ευκολία να απαξιώσει έναν χώρο που πριν λίγα χρόνια ήταν κόσμημα για την πόλη και την περιοχή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν έχει λάβει εντολή η υπηρεσία κήπων να επιληφθεί ώστε να μην κοπούν τα δέντρα που ξεράθηκαν. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αφήνουν τα παγκάκια κατεστραμμένα.

Στην περιοχή αυτή υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα όταν βρέχει. Τα νερά της βροχής δεν μπορούν να απορροφηθούν από το φρεάτιο που βρίσκεται στην μια άκρη του δρόμου αφού τα χώματα έχουν φράξει το καναλάκι και το φρεάτιο με αποτέλεσμα να μπαίνουν τα νερά στα σπίτια απέναντι.

Η περιοχή αυτή και το πρόβλημα που καταγράψαμε είναι μια από τις πολλές σε όλον τον δήμο που έχει εγκαταλειφθεί. Ο κόσμος γνωρίζει από πρώτο χέρι, γιατί το βιώνει, την ανικανότητα της διοίκησης Δημητριάδη που διέψευσε και τον πιο δύσπιστο κάτοικο αυτού του δήμου. Ο κύκλος όμως έκλεισε και ο Μάιος πλησιάζει όπου και θα γίνει η απαραίτητα αλλαγή πορείας του δήμου μήπως και δει “άσπρη” μέρα

Απομεινάρι του δέντρου που ...κόπηκε
Στη σειρά κομμένα δέντρα


Αυτό ακόμα επιμένει, είναι όρθιο και αντιστέκεται έως να πάει κάποιος από τον δήμο
να το περιποιηθεί μήπως και το σώσει. 


Λες και τα βάλανε επίτηδες για να τονίζουν την αντίθεση. Το ξερό και το ζωντανό. Αν θα ήταν έργο τέχνης θα το θαυμάζαμε. Όμως, είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας της διοίκησης.


Δυο παγκάκια στα χάλια τους απέναντι από την εκκλησία προκαλούν τους περαστικούς και τους πιστούς






Τα χόρτα και το χώμα σκέπασε το στραγγιστικό κανάλι που θα έπρεπε να βρίσκεται καθαρό ώστε να μην πλημμυρίζουν τα απέναντι σπίτια. Όμως, το κανάλι έκλεισε εξ αιτίας της αδιαφορίας της διοίκησης


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανύπαρκτος ο Δήμαρχος και όλοι μα όλοι οι συνεργάτες του!! Τόσα χρόνια πήγανε χαμένα για την Πόλη μας, και κάποιοι που μας το παρουσίαζαν για εργατικό, για δραστήριο και χίλιες δύο παπαριές, τώρα να σκύψουν το κεφάλι και να μην προκαλούν γιατί και η υπομονή έχει τα όρια τις. Ο Δημητριάδης ψυχορραγεί πολιτικά!! Ας μας αδειάσει την γωνιά, αρκετά νε αυτόν και τους μαθητευόμενους μάγους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, νομίζω ότι ……αδικείς τον Δήμαρχο, βλέπεις μόνο τα αρνητικά. Για δές όμως κάθε χρόνο στις 28 Οκτώμβρη , και 25 Μάρτη φυτεύει λουλούδια μπροστά από την εξέδρα των δήθεν επισήμων, σβήνει τα συνθήματα κατά του φασισμού για να μην τα βλέπουν οι…..επίσημοι, θα πάει στην Δοξολογία θα πει το Πάτερ Υμών, θα κάνη δεξίωση όπου θα μαζευτούν όλα τα κομματόσκυλα θα ποιούν τα ουισκάκια τους που πληρώνουν οι δημότες και έχουμε και συνέχεια, ε μην τα περιμένεις όλα από το Δήμαρχο.