Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα (!), η έδρα του Δικαστηρίου, στάθηκε στο ύψος των σημερινών περιστάσεων που βιώνει η κοινωνία μας. Κήρυξε αθώο και...
τον Νίκο Ασλάνογλου που έκανε την επανασύνδεση και τον Δημήτρη Γκάλαβο (άνεργο), στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση. Και κατά δήλωση του Διευθυντή της ΔΕΗ, δεν υπήρξε κλοπή ρεύματος, αφού γινόταν κανονικά η καταμέτρηση μετά την επανασύνδεση.

Μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που ήρθε από την Αθήνα μαζί με άλλους για συμπαράσταση. Κάποιες δεκάδες πολίτες, έδωσαν το παρόν στη δίκη και από άλλους Νομούς και πόλεις.
Από την Πέλλα, την Ιερισσό, την Αλεξάνδρεια  κ α. Ο ενθουσιασμός και τα χειροκροτήματα, δεν έλειψαν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όταν ακούστηκε η απόφαση. Συνήγορος υπεράσπισης, ήταν ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος από την Βέροια.

Το σημαντικό τελικά είναι  ότι δέχθηκε το Δικαστήριο ότι εκτός από υποχρεώσεις ο πολίτης, έχει και δικαιώματα τα οποία θα έπρεπε να εξασφαλίζει το  Σύνταγμά μας, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει. Και μεταξύ άλλων και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο στερούνται πολλοί φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ευχαριστούν όλους όσους συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την υπόθεση διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων όλων. Ο ενθουσιασμός, σήμερα ήταν η αρχή για την συνέχεια των παρεμβάσεων αλληλεγγύης.

Κανένας μόνος του στο σημερινό πολιτικό και κοινωνικό χάος που με βία προσπαθούν να επιβάλουν. Για λίγο περισσότερη Δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή όλων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: