Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την Χ.Α / Θα καταλήξουν στιμένες λεμονόκουπες και δαχτυλοδεικτούμενοι

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στις διπλές εκλογές του 2012 πήρε στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας πολύ μεγάλα ποσοστά. Σε πολλά εκλογικά τμήματα η Συμμορία βγήκε δεύτερη. Στα χωριά του δήμου συγκέντρωσε τόσο υψηλά νούμερα που όλοι αρχίσαμε να ψαχνόμαστε και να αναρωτιόμαστε "που ήταν όλοι αυτοί;"

Οι μέρες περνούσαν και σιγά σιγά μαθαίναμε ποιοι ήταν οι ψηφοφόροι της ΧΑ. Γνωρίζαμε κάποιους προεκλογικά αλλά εμπεδώθηκε η...

εντύπωση που είχαμε σχηματίσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Συμμορίας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Πολίτες κυρίως μεσαίας ή χαμηλής μόρφωσης, με άμεση ή σχετική εξάρτηση με το δημόσιο και ως εκ τούτου με τα βουλευτικά γραφεία.
Όλοι αυτοί είδαν ότι το σύστημα είναι έτοιμο να τους "ξεράσει", είναι έτοιμο να τους "κάψει" για να προστατεύσει τους πλούσιους και θύμωσαν. Και όπως ήταν θυμωμένοι θυμήθηκαν ότι είναι "πατριώτες" και "Μακεδονομάχοι" και ότι θέλουν μια χώρα "καθαρή" από τους ξένους. Και βρήκαν στην ναζιστική συμμορία το χώρο που θα κάνει πράξη τα όνειρά τους.

Αλήθεια, ποια όνειρα είχαν όλοι αυτοί; Τα όνειρα που έχουν οι "νοικοκυραίοι". Το σπιτάκι μας, τη δουλίτσα μας, τα γούστα μας στο καφενείο, το ΙΧ μας με δόσεις, και καμιά γκόμενα για τονωθεί το εγώ τους. Τα μνημόνια έκοψε τα πάντα. Με δυσκολία τα βγάζουν πέρα οι περισσότεροι. Οι "νοικοκυραίοι" θύμωσαν και άρχισαν την γκρίνια στην αρχή. Τα έβαζαν με τους βουλευτές τους αλλά κι αυτοί είχαν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια έβλεπαν τα "ανδραγαθήματα" της Συμμορίας και έλεγαν όλοι τους ότι "αυτούς θέλουμε στη βουλή, να τους δείρουν όλους, να τους κρεμάσουν".
Είχαν την στοιχειώδη αυτογνωσία ότι ήταν ανίκανοι, ήταν δειλοί να βγουν στο δρόμο για να κάνουν το θέλω τους πράξη και ανέθεσαν στους συμμορίτες την δουλειά.

Όταν τους ρωτούσες "γιατί ψήφισες Χρυσή Αυγή" η απάντηση ήταν η ίδια από όλους. Λες και ήταν συνεννοημένοι. "Για να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους που μας έφεραν εδώ". Όταν τους έλεγες ότι η ΧΑ είναι εγκληματική συμμορία απαντούσαν ότι "είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα". Το παιχνίδι για τους περισσότερους έχει χαθεί. Ταυτίστηκαν με τις επιλογές τους και το τελευταίο διάστημα πολώθηκαν με τις συλλήψεις. Θεωρούν ότι το κράτος και οι Εβραίοι, ναι παίζουν κι αυτοί αφού είναι παντός καιρού, ευθύνονται για τις συλλήψεις τις οποίες θεωρούν ότι είναι σκευωρία, ότι είναι στημένες.

Υπάρχουν και ορισμένοι, δυστυχώς λίγοι, που μετάνοιωσαν. Μετάνοιωσαν που ψήφισαν την Συμμορία όταν είδαν από τα κανάλια την εγκληματική της δράση. Δεν ήθελαν να ταυτιστούν με τους δολοφόνους, τους προαγωγούς, τους τοκογλύφους, τους νταβατζήδες. Όμως, αυτοί είναι οι λίγοι, οι πολλοί παραμένουν και "μπετονάρονται". Είναι απελπισμένοι, είναι εκτεθιμένοι και αποφασισμένοι να ταυτιστούν με την εγκληματική συμμορία για τα επόμενα χρόνια.
Όμως, κανείς από αυτούς δεν είναι διατεθειμένος να το παίξει ακτιβιστής, να πάρει το ρόπαλο ή το μαχαίρι και να αρχίσει να μαχαιρώνει μετανάστες και κομμουνιστές.

Θεωρώ λοιπόν ότι όπως βλέπω εγώ τα πράγματα στην περιοχή που ζω έτσι είναι και στην υπόλοιπη χώρα. Βλέπω ότι η Χρυσή Αυγή θα μετατραπεί σιγά σιγά σε ένα "σοβαρό" ακροδεξιό, ρατσιστικό κόμμα χωρίς ακτιβισμούς, χωρίς σβάστικες και πυρσούς, χωρίς στρατιωτικά αγήματα και τάγματα εφόδου, θα διώξει τους αγράμματους βουλευτές που θα αντικατασταθούν από πρόθυμους εγράμματους και στο τέλος θα αποτελεί τον προνομιακό συνομιλητή της όμορης ΝΔ. Θα γίνει, προβλέπω, ένα κόμμα σαν αυτό που ονειρεύονταν να φτιάξει ο Καρατζαφέρης αλλά δεν ...πρόκαμε.

Και στο τέλος, όλοι αυτοί που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί που εκτέθηκαν και που πάνω στον μικροαστικό θυμό τους αποφάσισαν να πετάξουν το παρελθόν τους στα σκουπίδια θα αντιληφθούν ότι πήραν μέρος σε ακόμα έναν στημένο αγώνα και ότι αυτοί ήταν οι θεατές που χειροκροτούσαν όταν έπαιρναν εντολή από τον "εμψυχωτή". Θα περιφέρονται ως στιμένες λεμονόκουπες δαχτυλοδεικτούμενοι από τους υπόλοιπους που αντέξαμε, που μείναμε στα πιστέυω μας, που υποστήκαμε τις απειλές της συμμορίας, που συμμετείχαμε στις αντιφασιστικές κινήσεις, που διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της αριστεράς για να επιδιώξουμε την ανατροπή του συστήματος που γεννάει φασισμούς, συμμορίες, Μιχαλολιάκους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: