Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Γερμανός πρόξενος στο Επιμελητήριο Ημαθίας - Τα θέματα συζήτησης

Με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Γερμανός Πρόξενος της  Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Dr. Ingo von Voss, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Βέροια.
Τον επίσημο προσκεκλημένο καλωσόρισε εκ μέρους του... Προέδρου που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργος Μπιζέτας, ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο προφίλ του Νομού. Συγκεκριμένα  ο κ. αντιπρόεδρος χαρακτήρισε την  Ημαθία ως ένα ευλογημένο Νομό που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επισκεπτών και να αποτελέσει τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Το κομβικό σημείο που κατέχει πλέον στο μέσο του οδικού άξονα Αλεξανδρούπολης- Ηγουμενίτσας, Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα χιονοδρομικά κέντρα, οι θρησκευτικοί προορισμοί, αλλά  και οι φιλόξενοι- φιλότιμοι άνθρωποι συνθέτουν το πάζλ της Ερατεινής Ημαθίας.
Αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα  ο κ. Μπιζέτας ενημέρωσε τον Dr. Ingo von Voss ότι η οικονομία του νομού χαρακτηρίζεται από τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης αυτών προσδίδοντας εξωστρεφή προσανατολισμό στον οποίο συμβαδίζουν η μεταποίηση, το εμπόριο και οι υπηρεσίες  που πραγματικά έδιναν ανάσα στην τοπική οικονομία τουλάχιστον πριν από μια πενταετία.  
Η οικονομική κρίση που διαβιεί η χώρα αφήνει καθημερινά τα σημάδια της στο σύνολο των δραστηριοτήτων του νομού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως είπε ο κ. Μπιζέτας είναι η έλλειψη ρευστότητας η οποία προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους τους επιχειρηματίες και για αυτό πρότεινε το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης καλό θα ήταν να αλλάξει και να γίνει πιο ανθρωποκεντρικό, επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κοινωνική, ηθική και κυρίως πολιτική. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ημαθίας λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «στο ερώτημα εάν θέλουμε λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη, εμείς απαντάμε ότι θέλουμε περισσότερο Ευρώπη με την προϋπόθεση όλα τα μέλη της να αντιμετωπίζονται ισότιμα».
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα όσα άκουσε ο Dr. Ingo von Voss, οποίος όπως είπε  είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί εκτός Θεσσαλονίκης  αφού ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Γενικού Πρόξενου. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του για μια αγαστή συνεργασία και επαφή με το Επιμελητήριο Ημαθίας και  απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης. Ο Γενικός Πρόξενος στάθηκε στο γεγονός ότι η άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα των αρνητικών δημοσιευμάτων.
 
Στην συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο από τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Πατσιαβούρας , η κα Μαλαματή Πετρακοπούλου οι κ.κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, Σταύρος Γιανναβαρτζής και Στέλιος Τσέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: