Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα για Σύσκεψη αντιφασιστικών- αντιρατσιστικών φορέων και πολιτών Ημαθίας- Πέλλας

Οι συλλογικότητές μας και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν χρειαζόμαστον τη δολοφονία του συναγωνιστή Παύλου Φύσσα για να "ανακαλύψουμε ξαφνικά" την ύπαρξη του φασισμού και ρατσισμού στη χώρα μας: Αυτοί υπήρχαν πάντα, οξύνθηκαν με την καπιταλιστική κρίση, και χρησιμοποιήθηκαν απο τις κατεστημένες εξουσίες για να τρομοκρατήσουν και εξουδετερώσουν το λαϊκό κίνημα αντίστασης στις πολιτικές εξαθλίωσης των Ελλήνων και 
μεταναστών εργαζομένων.
Οι συλλήψεις στελεχών της "χρυσής αυγής" είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης και δολοφονικής της δράσης, που έως πρόσφατα γινόταν αποδεκτή από το Κράτος, η αντίσταση και εξάπλωση του αντιφασιστικού κινήματος, η πλατύτερη συνειδητοποίηση του τι πραγματικά είναι η "χρυσή αυγή", με τις... παράλληλες αντιδράσεις από το εξωτερικό.
Αυτό το πλαίσιο θέλει να εκμεταλλευτεί προς όφελός του ο Σαμαράς, προβάλλοντας τη "θεωρία των δύο άκρων". Ομως αυτό είναι γελοίο, γιατί ιστορικά φασισμός και αντιφασισμός είναι η μαχη για τη δημοκρατία και όχι για κάποια αφηρημένα άκρα που ταυτίζονται!
Αλλά η συγκυβέρνηση, με την ίδια "θεωρία", θέλει να επιβάλλει την ταξική, αντικοινωνική και αντιοικολογική της πολιτική για όλα τα θέματα, ονομάζοντας ως "άλλο άκρο" τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και τους μαχόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Μέσα από την Ανοιχτή Συνέλευσή μας θέλουμε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, να δικτυωθούμε και να συντονίσουμε την παραπέρα δράση μας, κυρίως οι νομοί Πέλλας- Ημαθίας αλλά και πανελλαδικά.
Η συνέλευση μας πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Οκτώβρη, ώρα 6 μ.μ. στο Στέκι της Πρωτοβουλίας για την αυτοοργάνωση στην Έδεσσα.
1) Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας 2) ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΖΟΝΕ - Νεολαία ενάντια στον ρατσισμό 3) ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ Πολιτών δήμου Νάουσας 4) ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ 5) ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 6) ΚΕΕΡΦΑ 7) ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας 8) Κίνηση απελάστε τον ρατσισμό 9) Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση Έδεσσας και ευρύτερης περιοχής 10) Αντιφασίστες - Αντιφασίστριες Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: