Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

To λάδι βρομίζει το δρόμο και η διοίκηση Δημητριάδη παρακολουθεί αδιάφορα

Το χάλι που βλέπετε στην φωτογραφία δεν βρίσκεται σε κάποιο απόμερο σημείο του δήμου ή της πόλης της Αλεξάνδρειας. Βρίσκεται ίσως σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο, επί της οδού Αριστοτέλους. Ένα μπιτόνι με λάδια, προφανώς μεταχειρισμένα, έπεσε στο οδόστρωμα και τον ρύπανε.

Θα αναρωτηθεί κανείς ποιος ο λόγος να βρίσκεται ένα μπιτόνι με λάδια στο δρόμο. Πολύ σωστή η ερώτηση αλλά η απάντηση που θα πάρει θα του προκαλέσει οργή και θλίψη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια αυτών που θεσμικά είναι επιφορτισμένοι με τις τύχες του δήμου και είναι υπεύθυνοι να τον...

προστατεύουν.

Στην παρακείμενη παιδική χαρά, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο γίνονται κάποιες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Αυτές τις μέρες ένα μικρό σκαπτικό ισοπεδώνει το μέρος. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος για να μπορεί να εισέρχεται στο χώρο όπου δουλεύει έβαλε τα μπιτόνια με λάδια ώστε να “σημάνει” το σημείο και να καταλάβει το χώρο όπου συνήθως παρκάρουν αυτοκίνητα. Έλα όμως ντε που δεν είναι υποχρεωμένοι οι Ιχδες να μυρίσουν τα δάχτυλά τους για να καταλάβουν το “σημάδι” και κάποιος το έσπρωξε και ο δρόμος πλημμύρισε με λάδια.

Το όλο σκηνικό δείχνει ένα πράγμα που πλέον είναι σύμφητο με την λειτουργία της διοίκησης. Βλέπουμε να εκτελούνται έργα μεγάλης έκτασης όπως η ανάπλαση του κέντρου της Αλεξάνδρειας και η σήμανση ήταν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Στο έργο της παδικής χαράς καμιά σήμανση δεν μπήκε ως οφείλει ο κατασκευαστής για να προειδοποιεί τους χρήστες ότι γίνονται έργα. Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επιβάλλει στους εργολάβους να κάνουν το αυτονόητο. Να σημάνουν τις περιοχές που εκτελούνται έργα. Η διοίκηση του δήμου και στον τομέα αυτό έδειξε ότι λειτουργεί από πρόχειρα έως αδιάφορα για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της πόλης όπως το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.

Το “μικρό” αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αδήριτη αναγκαιότητα της αλλαγής πολιτικής στον δήμο Αλεξάνδρειας και την ανάληψη της ευθύνης για μια νέα πορεία από μια νέα διοίκηση που θα έχει στόχους, συνέπεια, διάρκεια, όραμα. Η διοίκηση Δημητριάδη κρίθηκε και απέτυχε. Τα λάδια βρόμισαν και ρύπαναν τον δρόμο. Χρέος της νέας διοίκησης που θα αναλάβει μετά τις εκλογές του Μαιου του 2014 να καθαρίσει το δρόμο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: