Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σώρρας - Κυβέρνηση - Δήμαρχοι και σωτηρία Δανειοληπτών / Ο προεδρος ονειρευεται δισεκατομμυρια

Γράφει ο Σ. Δαλιγκάρος*

Τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα δονείται πολιτικά και οικονομικά από τον Αρτέμη Σώρρα, τον επενδυτή που στις 28/09/2012 προσέφερε με επίσημη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση, δάνειο ύψους 600 δις δολαρίων Αμερικής, μέσω χρεογράφων, άτοκα για 100 χρόνια, υπέρ της Ελληνικής δημοκρατίας, δηλαδή υπέρ των...
Ελλήνων.
Έκτοτε ο τότε Βουλευτής κ. Άδωνις Γεωργιάδης τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με άλλους πολίτες τον μήνυσε για διάδοση ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ταραχής. Στις 28-06-2013 έγινε το δικαστήριο και ο κ.Σώρρας κρίθηκε αθώος δια της υπ’αριθμ. 67650/13 απόφασης Δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα δεν έχει δεχτεί την πρόταση φοβούμενη προφανώς τους δύο όρους, δηλαδή του λογιστικού ελέγχου και της απόδοσης ευθυνών. Σήμερα κυκλοφορεί ευρέως ένα ψήφισμα Ελλήνων όπου κάθε Έλληνας υπογράφει για την αποδοχή της προσφοράς.

Στη συνέχεια ο κ.Σώρρας και η οργάνωση Ε.Ν.D (end national dept) προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και απευθύνονται στους Δήμους και τους Δημάρχους ετοιμάζοντας ειδικά ανέκκλητα πληρεξούσια διαρκείας για ανθρωπιστική & επενδυτική προοπτική. Οι Δήμαρχοι καλούνται να εξουσιοδοτηθούν από το δημοτικό συμβούλιο για την προσέλκυση κεφαλαίων με σκοπό να υλοποιηθούν επενδύσεις σε έργα υποδομών και εργασίες ανθρωπιστικής βοήθειας (ΣΔΙΤ).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Δήμος Αμοργού είναι από τους πρώτους Δήμους στην χώρα όπου θα λάβει ένα άτοκο δάνειο για 50 χρόνια συνολικού ποσού που αγγίζει τα 5 με 6 δις ευρώ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τον Δήμο Βέροιας.
Ένα σημαντικό έργο μεταξύ των άλλων είναι και η δυνατότητα αποπληρωμής όλων των κόκκινων δανείων των πολιτών και η αποπληρωμή τους μέσα σε 50 χρόνια άτοκα (2% του κεφαλαίου / έτος). Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται μέσω του Δήμου ο οποίος καλείται να εισπράττει το κεφάλαιο από τους πολίτες.

Πολλά είναι λοιπόν τα ερωτήματα, όπως το τι θα κάνει ο Δήμος Βέροιας και οι άλλοι δήμοι του νομού, τι θα κάνουν οι πολίτες, τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι όταν καλούνται σε απολύσεις την στιγμή που το οικονομικό θέμα μπορεί να λυθεί, τι έχουν να μας πουν οι Βουλευτές και τέλος τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη εάν τελικά τα λεφτά υπάρχουν ή εάν δεν υπάρχουν.

Με την ιδιότητά μου ως πολίτης αυτής της χώρας θέλω να γνωρίζω την ακρίβεια των παραπάνω από τους άρχοντες του τόπου μου διότι αυτή την στιγμή το χρέος της Ελλάδος είναι αδύνατον να πληρωθεί και μας περιμένουν όλους μας πολύ δύσκολα χρόνια. Και πώς να εξοφληθεί το χρέος την στιγμή που επίσημα τα χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 25 δις. Οι εργαζόμενοι, τα δημοτικά συμβούλια και οι πολίτες καλούνται να ερευνήσουν αυτή την υπόθεση που μας αφορά όλους μας.


* O Σωκράτης Δαλιγκάρος, υπογράφει το κείμενο ως "Δημότης Βέροιας - πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Δήμων Ν. Ημαθίας"
 
** Το άρθρο το βρήκα στο www.inveria.gr και το αναδημοσιεύω για να διαπιστώσετε ότι ο ιός της συνομοσιωλογίας και της παπαρολογίας έχει διεισδύσει στον λαό και τα θύματά του είναι αρκετά. Ο αρθρογράφος είναι και πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΑ και το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν με τέτοια φανταστικά σενάρια μπορεί να δει καθαρά τα πράγματα και να κάνει αντιμνημονιακό αγώνα τώρα που σε δυο μήνες θα απολύσει η Κυβέρνηση χιλιάδες συναδέλφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: