Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Bατερλό στον σχεδιασμό του Φ, Δημητριάδη - Τζίφος η έκτακη σύγκληση της Ολομέλειας Κυριακάτικα

Η εσπευσμένη σύγκληση της δημοτικής ομάδας της διοίκησης Δημητριάδη για το βράδυ της Κυριακής δεν έβγαλε το αποτέλεσμα που επιδίωκε ο δήμαρχος. Ο Φώτης Δημητριάδης ήθελε να εκμαιεύσει από τους συμβούλους του αλλά και από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων την συγκατάθεσή τους ώστε να διαπραγματευτεί με τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβαρδίνα την επιστροφή του στην δημοτική ομάδα. Όμως, δεν του προέκυψε αυτό που ζητούσε εξ αιτίας των αντιδράσεων που σημειώθηκαν μέσα στην...

ομάδα αλλά και εξ αιτίας της δημοσιότητας που πήρε το θέμα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ που κάναμε στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ.

Ο σχεδιασμός του δημάρχου ήταν σαφής. Θέλει διακαώς να κλείσει την πληγή με τον πρώην στενό του συνεργάτη που θα επέστρεφε υπό τον όρο ότι ο δήμαρχος θα απέσυρε την μήνυσή του εναντίον του στο όνομα της ενότητας και της αστοχίας των δηλώσεων που έγιναν εκατέρωθεν πάνω σε ένα φορτισμένο κλίμα. Ο Φ. Δημητριάδης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να συνεργαστεί με όποιον πιστεύει ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Συνεπώς, δεν θέτει σε πρώτη προτεραιότητα εκείνα τα ζητήματα που είναι ικανά να σταθούν εμόδιο στον στόχο του αυτόν.

Ο δήμαρχος είχε γίνει αποδέκτης της απάντησης του στρατηγού στην ερώτηση που του έκαναν. Ρωτούσαν τον στρατηγό ορισμένοι βαλτοί ή αγνοί συμπολίτες: Γιατί δεν επιστρέφεις στην παράταξη; Η απάντηση ήταν σαφής: Θα το συζητήσω αν ο δήμαρχος αποσύρει την μήνυση που μου έκανε. Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψω και ο δήμαρχος να με έχει κατηγορούμενο. Η απάντηση αυτή έφτασε στα αφτιά του δημάρχου που θεώρησε ότι έχει στο χέρι τον στρατηγό που σημειωτέον, κατηγορείται για πρώτη φορά και θα είναι η πρώτη φορά που καθίσει στο εδώλιο έστω και με πταισματική κατηγορία. Ο Φ. Δημητριάδης έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Δεν θα του κόστιζε τίποτα η απόσυρση της μήνυσης και θα έκλεινε μια πληγή της παράταξης αφενός και αφετέρου ο Ν. Γκαβαρδίνας θα επέστρεφε με κομμένα τα φτερά και πλέον δεν θα αποτελούσε ενδοπαραταξιακό πρόβλημα. Πληροφορίες που έχουμε λένε ότι ο δήμαρχος ενημέρωσε τους πολύ στενούς συνεργάτες του Σ. Κούγκα, Κ. Βενιόπουλο και Δ. Βασιλόπουλο που δεν του έφεραν αντίρηση. Απεναντίας μάλιστα ο πρώτος είπε στον δήμαρχο να αποσύρει την μήνυση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια πολύ συνηθισμένη έκφραση....

Ο δήμαρχος, ως φύσει συγκεντρωτικός που είναι δεν ενημέρωσε τους υπόλοιπους συμβούλους θεωρώντας ότι μπορεί να τους χειριστεί και ότι θα επηρρεάζονταν από τους τρεις αντιδημάρχους που γνώριζαν και συμφωνούσαν με την επιστροφή του Γκαβαρδίνα. Όμως, υπολόγισε λάθος και παράλληλα, σχεδιάσε λάθος το σκηνικό που πήγε να στήσει.

Το γεγονός ότι έδωσε εντολή στην πρόεδρο του συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου να καλέσει για την Κυριακή το βράδυ στις 8 τους δημοτικούς συμβούλους και για τις 9 τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων ξένισε τους συνεργάτες του οι οποίοι άρχισαν να τηλεφωνεί ο ένας στον άλλον για να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται και για ποιο λόγο ο δήμαρχος καλεί την “Ολομέλεια” της παράταξης. Όπως ήταν φυσικό, όλοι τους κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό και ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που θα ασχοληθεί με τα θέματα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Μόλις οι δημοτικοί σύμβουλοι πλήροφορήθηκαν ότι εκτός των ιδίων κλήθηκαν και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων πείστηκαν ότι το θέμα ήταν ο Νίκος Γκαβαρδίνας. Στις 8μμ της Κυριακής συγκεντρώθηκαν όλοι τους στο γραφείο του δημάρχου. Η πρώτη κουβέντα που είπε ένας στενός συνεργάτης του δημάρχου ήταν “το θέμα της συνεδρίασης ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Το έχει γράψει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Μόχλας και υπάρχει θέμα”, είπε χαρακτηριστικά. Με τον ομιλητή συμφώνησαν κι άλλοι και το θέμα Γκαβαρδίνα μπήκε απότομα χωρίς προεργασία ή χωρίς τον σχεδιασμό που είχαν στο μυαλό τους ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες. Αμέσως εκδηλώθηκε μια έντονη διαφωνία. Δημοτικός σύμβουλος που ποτέ δεν διαφώνησε σε τίποτα με τον δήμαρχο, και που όταν ακόμα δεν αξιοποιήθηκε σε διοικητική θέση αν και επιθυμούσε, σήκωσε ανάστημα και με φωνή που δεν σήκωνε παρερμηνείες είπε: “Αν δήμαρχε έρθει αυτός πίσω τότε θα φύγω εγώ. Κανόνισε την πορεία σου”. Ο δήμαρχος κατά την σύνηθη τακτική του τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτή η εξέλιξη. Ο σύμβουλος εξεπλάγην αλλά δεν μίλησε άλλο γιατί νόμισε ότι ζει σε ένα άλλο σύμπαν...

Η συζήτηση κύλησε και ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά να αρχίσει ποτέ. Ο δήμαρχος έχοντας πάρει ένα ελαφρό κοκκίνισμα στο πρόσωπό του ξεφυσούσε στεναχωρημένος και αμέσως μετά δέχτηκε τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Συμπερασματικά. Ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης θέλησε να καθοδηγήσει τους συνεργάτες του δια της πλαγίας οδού. Δεν ήθελε να εκτεθεί ζητώντας τους να δεχτούν τον Γκαβαρδίνα πίσω όταν προ διμήνου ο ίδιος ήταν αυτός που τους ζητούσε να τον διαγράψουν από την δημοτική ομάδα. Δεν θέλησε να αναλάβει το κόστος να πει στους συμβούλους του ότι έκανε λάθος τότε, ότι δεν έκανε λάθος αλλά οι ανάγκες της παράταξης επιβάλλουν την επιστροφή κλπ. Ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης κρύφτηκε πίσω από τους μιλημένους συνεργάτες του που θα τραβούσαν το κάρο και αυτός θα εμφανίζονταν στο τέλος της διαδρομής για να τους συγχαρεί.

Όμως, δεν του βγήκε ο σχεδιασμός και όπως έλεγαν οι συνεργάτες του αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διέρρευσε η είδηση της συνεδρίασης στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ. Βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε αυτή την δικαιολογία ούτε δέχομαι ότι έχουν τόσο μεγάλο εκτόπισμα τα όσα γράφονται σε ένα “τοπικό μπλόγκ”. Ο σχεδιασμός απέτυχε διότι φταίει ο δήμαρχος και μόνο. Ο δήμαρχος φταίει που έφυγε ο Γκαβαρδίνας από την παράταξη όταν τον είχε αδειάσει τον Φεβρουάριο με τις πλημμύρες, ο δήμαρχος φταίει που μια σειρά συμβούλων του δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και γυρνάνε στα χωριά τους λέγοντας τα “καλύτερα” για τον ίδιο και την διοίκηση που ασκεί, ο δήμαρχος φταίει που οι συνεργάτες του νιώθουν ως νεροκουβαλητές του ιδίου και της στενής ηγετικής ομάδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και που είσαι ακόμα να δεις τι θα πάθει. Ο Δημητριάδης τέλος και να πάει στο σπίτι του στο Πλατύ. Να πάρει μαζί του και τον Ματσούκα και την παρέα του να πίνουν κανέναν καφέ. Αρκετά μας κούρασαν οι ανίκανοι.
Να βγει κανένας που να αγαπάει το δήμο και τους κατοίκους και όχι τον εαυτό του. Να φύγουν τωρα όσο ειναι νωρίς γιατί στις εκλογές θα πάθουν την πλάκα τους όλοι τους

Ανώνυμος είπε...

υπομονη ως τον μάιο

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΜΟΧΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ. ΑΡΧΙΣΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.
ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΛΑΔΗ.