Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

"Μπατάκι" ο δήμος Βέροιας - Πήρε δανεικά κι αγύριστα για να πληρώσει το ...Ηρώο!!!

Ήθελε ο Δήμος Βέροιας λεφτά για μπορέσει να δώσει προκαταβολή στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο για να παραδώσει το Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου και ζήτησε... δανειακή διευκόλυνση από τον Βεροιώτη εργολάβο Ηλία Μπαλή, προκειμένου να "ξεπεράσουν την γραφειοκρατία και να μπορούν να γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων"...

Έλα όμως που ο Δήμος Βέροιας - όπως...
τουλάχιστον αναφέρει σε αγωγή του ο Ηλίας Μπαλής - αποδείχθηκε... μπατάκι και δεν του επέστρεψε τις 30.000 ευρώ που - έπειτα από πιέσεις, όπως αναφέρει - του ζήτησαν...

Δείτε δύο αναρτήσεις του pliroforiodotis.gr σχετικά με το θέμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Βέροια: Με δανεικά και αγύριστα εργολάβου πληρώθηκε το ηρώο Βαρώτσου - Αγωγή του εργολάβου για τα χρήματα
 
Αγωγή κατά του δήμου Βέροιας με την οποία διεκδικεί 30.000 ευρώ κατέθεσε ο εργολήπτης δημοσίων έργων Ηλίας Μπαλλής. Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης και η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου του ζήτησαν ως εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας επιμόνως, να διευκολύνει ταμειακά τον δήμο, καταβάλλοντας ο ίδιος απευθείας στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο 30.000 ευρώ για την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου, ώστε είναι έτοιμο το έργο εγκαίρως και να τηρηθεί η δέσμευση της δημάρχου προς τους δημότες.
 
Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ακόμη ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος του υποσχέθηκαν πως μέσα σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω. "Οι εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας μου ανέφεραν ότι ήταν δυνατόν να λάβει ο ίδιος ο δήμος τα χρήματα στα ταμεία του και στην συνέχεια να τα αποδώσει στον κ. Βαρώτσο, για λόγους δημοσίου λογιστικού ενώ όπως με διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου, ο δήμος Βέροιας ανέμενε δήθεν την άμεση εκταμίευση της σχετικής δαπάνης που αφορούσε την αμοιβή του κ. Βαρώτσου, η οποία και θα μου αποδίδονταν προς εξόφληση του δανείου" αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Μπαλλής.
Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει επίσης ότι πείσθηκε από την δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να καταβάλλει το ποσό στον κ. Βαρώτσο και υπέγραψε μάλιστα και σύμβαση δανείου με τον δήμο Βέροιας για τα 30.000 ευρώ. Ο κ. Μπαλλής τονίζει ότι κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του κ. Βαρώτσου αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις δημάρχου και αντιδημάρχου, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή Βέροιας και ορίστηκε δικηγόρος που θα υπερασπιστεί τον δήμο Βέροιας στην εκδίκαση της αγωγής.
Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μειοψηφίας Απόστολος Νεστορόπουλος ζήτησε όταν το θέμα τελεσιδικήσει οικονομικά, να γίνει ΕΔΕ στον δήμο και να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη. "Πρόκειται για παράνομη διαδικασία. Να μην οριστεί δικηγόρος" πρότεινε ο κ. Γκαμπέσης.
Χ. Ουσουλτζόγλου: "Ναι, εργολάβος πλήρωσε μέρος της αμοιβής του Βαρώτσου"
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μεταφέρθηκε το θέμα της αγωγής που κατέθεσε ο Βεροιώτης εργολήπτης δημοσίων έργων Ηλίας Μπαλλής, ο οποίες διεκδικεί από τον δήμο 30.000 ευρώ (δείτε το θέμα αναλυτικά εδώ) γιατί πλήρωσε ένα μέρος της αμοιβή του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, για το ηρώο στην Πλατεία Ωρολογίου.
Το θέμα τέθηκε από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Απόστολο Νεστορόπουλο και η απάντηση τόσο της δημάρχου όσο και του τότε αντιδημάρχου Παύλου Παυλίδη ήταν ότι πράγματι ο εργολάβος διευκόλυνε ταμειακά τον δήμο πληρώνοντας τα 30.000 ευρώ στον κ. Βαρώτσο.
Η δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά έγιναν για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που προέκυψαν και να μην γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων στο Δημαρχείο. Η κ. Ουσουλτζόγλου είπε επίσης ότι ο εργολάβος τα χρήματα τα έδωσε στον Βαρώτσο και όταν αυτός πληρωθεί για το έργο τότε θα επιστραφούν. Ο Βεροιώτης εργολάβος όμως την αγωγή την κατέθεσε εις βάρος του δήμου Βέροιας και σε αυτήν υποστηρίζει ότι υπάρχει υπογεγραμμένη και δανειακή σύμβαση με τον δήμο.
"Όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε κανένα σκάνδαλο" είπε η κ. Ουσουλτζόγλου απειλώντας παράλληλα με μηνύσεις όσους δώσουν στο συμβάν διάσταση σκανδάλου.
Πάντως, όποιους λόγους κι αν επικαλέστηκε η δήμαρχος, τέτοια διαδικασία "ταμειακής διευκόλυνσης" ή δανείου από εργολήπτη δημοσίων έργων, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα και το δημοτικό συμβούλιο, δεν προβλέπεται.

ΔΕΙΤΕ βίντεο του Verianet.gr από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας:




πηγή: http://www.inveria.gr/2013/10/mpataki-o-dimos-verias-pire-daneika-kai-agirista-gia-na-plirosei-to-irwo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: